Marknadens största urval
Snabb leverans

Mentalt välbefinnande

Det är väldigt viktigt med såväl fysisk som psykisk hälsa. Men det kan vara svårt att finna tid till att vårda sitt mentala välbefinnande, eller för den delen veta hur man bär sig åt. Det mentala välbefinnandet är vad vi använder från morgon till kväll, och om vi inte tittar på det kan det ibland skapa besvär för oss. Det är därför vi har samlat ett antal böcker som är specifikt inriktade på psykiskt välbefinnande med samlad kunskap om varför vi mår som vi gör. Men det är inte allt - vi har också massor av bra böcker som erbjuder olika metoder som kan vara användbara för att bättre ta hand om sin mentala hälsa, där bland annat mindfulness och medveten närvaro har visat sig ha goda effekter på hur du mår.
Visa mer
Filter
Filter
Sortera efterSortera Populära
 • av Malin Drevstam
  110,-

  Har du någon gång funderat över varför sex ser ut som det gör i olika relationer? Och vad har du egentligen för syn på din egen sexualitet? I "Lust & olust" berättar psykoterapeuten och sexologen Malin Drevstam om anknytningsteorin, hur vi formas av våra erfarenheter och hur dessa påverkar vårt beteende i nära relationer. Målet är att läsaren ska lära känna sin egen sexualitet och de egna behoven. Att förstå hur man knyter an till en partner och hur detta påverkar sexlivet är också en viktig del i utforskandet. Boken bygger på vanliga problem som Malin ofta möter på sin mottagning, blandat med den senaste forskningen inom ämnet. Här finns även praktiska övningar som ämnar hjälpa läsaren att öka sin självkänsla och sexuella självkännedom. Malin Drevstam är en svensk leg. psykoterapeut och sexolog. Hon är verksam i Stockholm och arbetar med rådgivning och terapi för både par och individer.

 • av Karin Wennerlöf Lilja
  68,57 - 70,-

  Alla människor har, eller kommer någon gång, att drabbas av skam. Skam kan styra våra liv mycket mer än vad vi tror och den kan göra att vi hamnar i situationer som vi själva inte har valt. Den sortens destruktiva skam riskerar att stjäla vår vitalitet, glädje och kraft, och om vi inte hanterar den på rätt sätt kan den få oss att begränsa våra livsutrymmen. Men det finns hopp om läkning! Om skammen har flyttat in, kan den också flytta ut. Samtalsterapeuten och föreläsaren Karin Wennerlöf Lilja skriver i den här boken om hur vi kan komma tillrätta med skammen. Utifrån känslor såsom prestationsångest, avundsjuka och depression, reflekterar hon kring skam och självmedvetenhet. Med den här boken vill hon visa vägen till ett ökat välmående och en bättre självkänsla, fri från skam!Karin Wennerlöf Lilja är en svensk författare, föreläsare, socionom och samtalsterapeut. Som författare debuterade hon med boken När själen inte mår bra 2017.

 • av Ylva Ellneby
  68,57 - 80,-

  Barns verklighet är idag mer komplicerad och svårhanterlig än någonsin förr. Tempot i barnens tillvaro har höjts och till följd av detta blir allt fler barn drabbade av svår stress, vissa mer än andra. Denna stress kan ta form som oro, ledsamhet, aggressivitet och passivitet. Men hur lär man sig att känna igen ett stressat barn? Och hur kan man hjälpa barnen att hantera sin stress, varva ner och slappna av? Specialpedagogen och författaren Ylva Ellneby skriver om de faktorer som bidrar till barnens stress och berättar om de aktiviteter och lekar som motverkar stressen och bidrar till att stärka barnens självkänsla och självförtroende. Ylva Ellneby är en författare, föreläsare, specialpedagog och förskollärare. Ylva har skrivit en rad högt uppskattade böcker om pedagogik, förskola och barn och brinner för barns rätt till utveckling.

 • av Kajsa Ingemarsson
  126,-

  Vad tänker du när du hör ordet kärlek? Alltsom oftast är det den romantiska innebörden som kopplas till ordet. Men kärleken är större än så och har förmågan att hela, stärka och förändra oss, samtidigt som den även belyser meningen med vår tillvaro. Att följa hjärtats väg är att utforska din sanna potential. Du har förmågan att öppna dig för universum och sprida dess energier.I denna avslutande del av "Hjärtats väg"-trilogin samarbetar Kajsa Ingemarsson med naturläkaren Jörgen Tranberg, som har en examen i komplementärmedicin med speciell inriktning på kvantfysik och neuropsykologisk kompetens. Tillsammans presenterar de fakta och vetenskaplig information som stödjer den mystiska visdom som omger hjärtat och kärleken. "Ditt syfte här på jorden är inte detsamma som ett visst yrke, ett mål eller en uppgift du ska utföra, det är att vara dig själv. Hel, lysande och fullkomlig. Det är så du blir en kanal för kärlekens kraft, det är så du bidrar till oss andra. Det är så du helar världen."Kajsa Ingemarsson, född 1965, debuterade som författare 2002. Hennes roman "Små citroner gula" var en av 2000-talets mest sålda böcker och har också filmatiserats. Med trilogin om Hjärtats väg inledde hon 2013 en ny inriktning på sitt författarskap, och hon är i dag en uppskattad inspiratör inom områdena personlig utveckling, självkännedom och mystik.

 • - Master Your Mind and Defy the Odds - Clean Edition
  av David Goggins
  350,-

 • av Dolly Alderton
  139,-

 • av Karin Wennerlöf
  110,-

  Längtar du efter att må bra inifrån och ut? Hur kan man göra för att egentligen må bra? Det finns inte ett svar på den frågan. Men en god hälsa och ett bättre mående kommer bla från goda vanor och kunskap om hur man kan hantera negativa situationer när de uppstår. Hur förhindrar man till exempel att andra människor stjäl ens energi? Och hur kan man bli av med skuld, skam, ångest och rädslor? I boken "När själen inte mår bra" finns hjälp för dig som vill växa och känna inre frid och glädje. Boken innehåller även fallstudier från verkliga livet.Karin Wennerlöf är en svensk författare, socionom och samtalsterapeut. Hon driver en samtalspraktik och håller även föreläsningar runt om i landet.

 • av Eva Rusz
  116,-

  "Vad är det för bullshit vi håller på med i våra parrelationer? Allting i livet består av relationer. Relationer är livsviktiga för oss. De är navet i själva livet. Och ändå är det så svårt för många människor, inte minst i västvärlden, att få våra vuxna kärleksrelationer att fungera."Eva Rusz är utbildad psykolog och kognitiv psykoterapeut. I denna bok tar hon upp tio myter om varför förhållanden inte fungerar, och slår hål på dem. Problem i förhållanden kan uppstå av många anledningar och i vissa fall är det bäst att släppa taget. Men oftast går det att finna en väg tillbaka till varandra igen genom att ändra sitt synsätt. Med sin stora expertkunskap inom området visar Rusz inte bara hur problemen kan lösas, hon förklarar även varför de uppstår. Med små medel kan tankar, beteenden och kommunikationssätt förändras, och vi kan lära oss att inte fastna i de vanligaste relations-fällorna.Eva Rusz är svensk författare, psykolog och kognitiv psykoterapeut. Hon har medverkat som expert i många tv- och radioprogram, och har även varit relationsexpert i Aftonbladet. Hon har skrivit ett flertal bästsäljande böcker som undersöker relationer på olika sätt.

 • av Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
  80,-

  Välkommen till en helt ny värld! En värld där dina drömmar blir verklighet. Vad är attraktionslagen? Hur fungerar den? Och hur kan man använda den för att nå sina mål? I "Lev din dröm" berättar författaren Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt allt du behöver veta om attraktionslagen, en naturlag som kan förändra ditt liv, och tankens kraft. Med en gedigen bakgrund inom såväl psykologi som personlig utveckling har hon satt samman en guide för hur du kan komma igång med ditt nya, bättre liv och uppfylla dina drömmar.Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt (1968-) är en svensk författare, socionom, inspiratör, framgångscoach, intuitiv terapeut och astrolog. Hon debuterade som författare med boken "Lev din dröm" 2014 och har sedan dess skrivit ytterligare en bok, "Lev din kraft" 2016.

 • av Suzanne Collins
  130,-

  The Ballad of Songbirds and Snakes will revisit the worldof Panem sixty-four years before the events of The Hunger Games,starting on the morning of the reaping of the Tenth Hunger Games.

 • av Nicole Lepera
  256,-

  Improve all of your relationships, starting with your relationship with yourself. Nicole LePera says the question she is asked most often is: how do I get someone else to do the work? And the answer is you can't. The only way you can change your relationships is to change yourself: becoming the love you seek from others.

 • av Robert Greene
  270,-

  Charm, persuasion, the ability to create illusions: these are some of the many dazzling gifts of the Seducer, the compelling figure who is able to manipulate, mislead and give pleasure all at once. This book unearths the two sides of seduction: the characters and the process. It provides instruction on how to identify victims by type.

 • av Dale Carnegie
  120 - 256,-

  The most famous confidence-boosting book ever published; with sales of over 16 million copies worldwide Millions of people around the world have improved their lives based on the teachings of Dale Carnegie. In How to Win Friends and Influence People, he offers practical advice and techniques, in his exuberant and conversational style, for how to get out of a mental rut and make life more rewarding. His advice has stood the test of time and will teach you how to: - make friends quickly and easily - increase your popularity - persuade people to follow your way of thinking - enable you to win new clients and customers - become a better speaker - boost enthusiasm among your colleagues This classic book will turn your relationships around and improve your interactions with everyone in your life. Dale Carnegie, known as 'the arch-priest of the art of making friends', pioneered the development of personal business skills, self-confidence and motivational techniques. His books - most notably How to Win Friends and Influence People - have sold tens of millions worldwide and, even in today's changing climate, they remain as popular as ever.

 • av Patrick King
  280 - 336,-

 • - The classic tribute to hope from the Holocaust
  av Viktor E. Frankl
  130,-

  Only those who allowed their inner hold on their moral and spiritual selves to subside eventually fell victim to the camp's degenerating influence - while those who made a victory of those experiences turned them into an inner triumph.

 • - The Richard and Judy bookclub pick and Sunday Times Bestseller
  av Alex Michaelides
  140,-

  With film rights snapped up by an Oscar winning Hollywood production company, rights sold in a world record 43 territories, and rave blurbs from David Baldacci, Lee Child and A.J. Finn, The Silent Patient promises to be the debut thriller of 2019.

 • av Dr Gabor Mate
  166,-

 • av Eli Harwood
  230,-

  “A resource that every therapist, client, and person needs in their life. Eli hands us her clear knowledge of the attachment research in a way that is engaging, concise, and hopeful towards healing attachment wounds and learning how to cultivate secure bonds with the people who matter most in our lives.”—Dr. Nicole LePera, New York Times-bestselling author of How to Do the Work and creator of @the.holistic.psychologist on InstagramSo you’re an adult with an insecure attachment style. Now what?Transform insecure attachment patterns and unlock the key to deeply satisfying relationships with this engaging and insightful journal by licensed therapist and attachment expert Eli Harwood (aka @attachmentnerd). Navigating the path to an intimate, secure romantic partnership can feel daunting. But the good news is attachment theory research shows that everyone can overcome insecure patterns. Securely Attached clearly and gently guides you in delving deeper and overcoming problematic patterns that are holding you back from getting—and keeping—the close, fulfilling relationship you want.140 prompts will help you:• IDENTIFY YOUR ATTACHMENT PATTERNS. Understand which four categories inform your close relationships and why. • HEAL PAST WOUNDS. Reflect and process your unique attachment story for a perspective shift.• DEVELOP TOOLS FOR GROWTH. Quizzes, exercises, and tips provide actionable steps to learning secure patterns.• LOVE SECURELY. Find, build, and nurture healthy ways of loving—and being loved.

 • - The Biology of Humans at Our Best and Worst
  av Robert M. Sapolsky
  166,-

  Why do we do what we do? This book is at once a tour and a majestic synthesis of the whole science of human behaviour. Brought to life through engaging stories, it offers the fullest picture yet of the origins of tribalism and xenophobia, hierarchy and competition, morality and free will, war and peace.

 • - New Visions
  av Bell Hooks
  160,-

  Here is the truth about love, and inspiration to help us instill caring, compassion, and strength in our homes, schools, and workplaces."The word 'love' is most often defined as a noun, yet we would all love better if we used it as a verb," writes bell hooks as she comes out fighting and on fire in All About Love.

 • av Leil Lowndes
  136,-

 • av Rebecca Fett
  350,-

 • - Why Parents Need to Matter More Than Peers
  av Gordon Neufeld & Dr Gabor Mate
  159,-

  This updated edition also addresses the unprecedented parenting challenges posed by the rise of digital devices and social media.By helping to reawaken our instincts, Mate and Neufeld empower parents to be what nature intended: a true source of contact, security and warmth for their children.

 • av Daniel Kahneman
  166,-

  The phenomenal international bestseller - 2 million copies sold - that will change the way you make decisions'A lifetime's worth of wisdom' Steven D. Levitt, co-author of Freakonomics'There have been many good books on human rationality and irrationality, but only one masterpiece. That masterpiece is Thinking, Fast and Slow' Financial TimesWhy is there more chance we'll believe something if it's in a bold type face? Why are judges more likely to deny parole before lunch? Why do we assume a good-looking person will be more competent? The answer lies in the two ways we make choices: fast, intuitive thinking, and slow, rational thinking. This book reveals how our minds are tripped up by error and prejudice (even when we think we are being logical), and gives you practical techniques for slower, smarter thinking. It will enable to you make better decisions at work, at home, and in everything you do.

 • - How to Heal from Distant, Rejecting, or Self-Involved Parents
  av Lindsay C. Gibson
  190,-

  What happens when children are more mature than their parents? Growing up with an emotionally unavailable, immature, or selfish parent is painful, but rarely discussed. In this breakthrough book, clinical psychologist Lindsay C. Gibson exposes an often overlooked, yet extremely common syndrome that shapes the lives of so many people.

 • av James Norbury
  260,-

  An old cat considers himself as wise as can be, until he hears of a solitary ancient pine far away, under the boughs of which infinite insight can be found. So begins his journey to seek out this tree, along the way he meets a range of animals with their own stories to tell, each offering a piece of zen wisdom. Beautiful illutrated throughout.

 • av Dr Julie Smith
  160 - 193,-

 • av Joan Didion
  140 - 180,-

  From one of America's iconic writers, a portrait of a marriage and a life - in good times and bad - that will speak to anyone who has ever loved a husband or wife or child. A stunning book of electric honesty and passion.Several days before Christmas 2003, John Gregory Dunne and Joan Didion saw their only daughter, Quintana, fall ill. At first they thought it was flu, then pneumonia, then complete sceptic shock. She was put into an induced coma and placed on life support. Days later - the night before New Year's Eve -the Dunnes were just sitting down to dinner after visiting the hospital when John suffered a massive and fatal coronary. In a second, this close, symbiotic partnership of 40 years was over. Four weeks later, their daughter pulled through. Two months after that, arriving at LA airport, she collapsed and underwent six hours of brain surgery at UCLA Medical Centre to relieve a massive hematoma.This powerful book is Didion's 'attempt to make sense of the weeks and then months that cut loose any fixed idea I ever had about death, about illness ... about marriage and children and memory ... about the shallowness of sanity, about life itself'. The result is an exploration of an intensely personal yet universal experience: a portrait of a marriage, and a life, in good times and bad.

 • - From Doormat to Dreamgirl-A Woman's Guide to Holding Her Own in a Relationship
  av Sherry Argov
  156,-

  Why Men Love Bitches delivers a unique perspective as to why men are attracted to a strong woman.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.