Marknadens största urval
Snabb leverans

Mentalt välbefinnande

Det är väldigt viktigt med såväl fysisk som psykisk hälsa. Men det kan vara svårt att finna tid till att vårda sitt mentala välbefinnande, eller för den delen veta hur man bär sig åt. Det mentala välbefinnandet är vad vi använder från morgon till kväll, och om vi inte tittar på det kan det ibland skapa besvär för oss. Det är därför vi har samlat ett antal böcker som är specifikt inriktade på psykiskt välbefinnande med samlad kunskap om varför vi mår som vi gör. Men det är inte allt - vi har också massor av bra böcker som erbjuder olika metoder som kan vara användbara för att bättre ta hand om sin mentala hälsa, där bland annat mindfulness och medveten närvaro har visat sig ha goda effekter på hur du mår.
Visa mer
Filter
Filter
Sortera efterSortera Populära
 • av Malin Drevstam
  110,-

  Har du någon gång funderat över varför sex ser ut som det gör i olika relationer? Och vad har du egentligen för syn på din egen sexualitet? I "Lust & olust" berättar psykoterapeuten och sexologen Malin Drevstam om anknytningsteorin, hur vi formas av våra erfarenheter och hur dessa påverkar vårt beteende i nära relationer. Målet är att läsaren ska lära känna sin egen sexualitet och de egna behoven. Att förstå hur man knyter an till en partner och hur detta påverkar sexlivet är också en viktig del i utforskandet. Boken bygger på vanliga problem som Malin ofta möter på sin mottagning, blandat med den senaste forskningen inom ämnet. Här finns även praktiska övningar som ämnar hjälpa läsaren att öka sin självkänsla och sexuella självkännedom. Malin Drevstam är en svensk leg. psykoterapeut och sexolog. Hon är verksam i Stockholm och arbetar med rådgivning och terapi för både par och individer.

 • av Karin Wennerlöf Lilja
  69,96 - 70,-

  Alla människor har, eller kommer någon gång, att drabbas av skam. Skam kan styra våra liv mycket mer än vad vi tror och den kan göra att vi hamnar i situationer som vi själva inte har valt. Den sortens destruktiva skam riskerar att stjäla vår vitalitet, glädje och kraft, och om vi inte hanterar den på rätt sätt kan den få oss att begränsa våra livsutrymmen. Men det finns hopp om läkning! Om skammen har flyttat in, kan den också flytta ut. Samtalsterapeuten och föreläsaren Karin Wennerlöf Lilja skriver i den här boken om hur vi kan komma tillrätta med skammen. Utifrån känslor såsom prestationsångest, avundsjuka och depression, reflekterar hon kring skam och självmedvetenhet. Med den här boken vill hon visa vägen till ett ökat välmående och en bättre självkänsla, fri från skam!Karin Wennerlöf Lilja är en svensk författare, föreläsare, socionom och samtalsterapeut. Som författare debuterade hon med boken När själen inte mår bra 2017.

 • av Ylva Ellneby
  69,96 - 80,-

  Barns verklighet är idag mer komplicerad och svårhanterlig än någonsin förr. Tempot i barnens tillvaro har höjts och till följd av detta blir allt fler barn drabbade av svår stress, vissa mer än andra. Denna stress kan ta form som oro, ledsamhet, aggressivitet och passivitet. Men hur lär man sig att känna igen ett stressat barn? Och hur kan man hjälpa barnen att hantera sin stress, varva ner och slappna av? Specialpedagogen och författaren Ylva Ellneby skriver om de faktorer som bidrar till barnens stress och berättar om de aktiviteter och lekar som motverkar stressen och bidrar till att stärka barnens självkänsla och självförtroende. Ylva Ellneby är en författare, föreläsare, specialpedagog och förskollärare. Ylva har skrivit en rad högt uppskattade böcker om pedagogik, förskola och barn och brinner för barns rätt till utveckling.

 • av Kajsa Ingemarsson
  122,-

  Vad tänker du när du hör ordet kärlek? Alltsom oftast är det den romantiska innebörden som kopplas till ordet. Men kärleken är större än så och har förmågan att hela, stärka och förändra oss, samtidigt som den även belyser meningen med vår tillvaro. Att följa hjärtats väg är att utforska din sanna potential. Du har förmågan att öppna dig för universum och sprida dess energier.I denna avslutande del av "Hjärtats väg"-trilogin samarbetar Kajsa Ingemarsson med naturläkaren Jörgen Tranberg, som har en examen i komplementärmedicin med speciell inriktning på kvantfysik och neuropsykologisk kompetens. Tillsammans presenterar de fakta och vetenskaplig information som stödjer den mystiska visdom som omger hjärtat och kärleken. "Ditt syfte här på jorden är inte detsamma som ett visst yrke, ett mål eller en uppgift du ska utföra, det är att vara dig själv. Hel, lysande och fullkomlig. Det är så du blir en kanal för kärlekens kraft, det är så du bidrar till oss andra. Det är så du helar världen."Kajsa Ingemarsson, född 1965, debuterade som författare 2002. Hennes roman "Små citroner gula" var en av 2000-talets mest sålda böcker och har också filmatiserats. Med trilogin om Hjärtats väg inledde hon 2013 en ny inriktning på sitt författarskap, och hon är i dag en uppskattad inspiratör inom områdena personlig utveckling, självkännedom och mystik.

 • av Karin Wennerlöf
  110,-

  Längtar du efter att må bra inifrån och ut? Hur kan man göra för att egentligen må bra? Det finns inte ett svar på den frågan. Men en god hälsa och ett bättre mående kommer bla från goda vanor och kunskap om hur man kan hantera negativa situationer när de uppstår. Hur förhindrar man till exempel att andra människor stjäl ens energi? Och hur kan man bli av med skuld, skam, ångest och rädslor? I boken "När själen inte mår bra" finns hjälp för dig som vill växa och känna inre frid och glädje. Boken innehåller även fallstudier från verkliga livet.Karin Wennerlöf är en svensk författare, socionom och samtalsterapeut. Hon driver en samtalspraktik och håller även föreläsningar runt om i landet.

 • av Eva Rusz
  116,-

  "Vad är det för bullshit vi håller på med i våra parrelationer? Allting i livet består av relationer. Relationer är livsviktiga för oss. De är navet i själva livet. Och ändå är det så svårt för många människor, inte minst i västvärlden, att få våra vuxna kärleksrelationer att fungera."Eva Rusz är utbildad psykolog och kognitiv psykoterapeut. I denna bok tar hon upp tio myter om varför förhållanden inte fungerar, och slår hål på dem. Problem i förhållanden kan uppstå av många anledningar och i vissa fall är det bäst att släppa taget. Men oftast går det att finna en väg tillbaka till varandra igen genom att ändra sitt synsätt. Med sin stora expertkunskap inom området visar Rusz inte bara hur problemen kan lösas, hon förklarar även varför de uppstår. Med små medel kan tankar, beteenden och kommunikationssätt förändras, och vi kan lära oss att inte fastna i de vanligaste relations-fällorna.Eva Rusz är svensk författare, psykolog och kognitiv psykoterapeut. Hon har medverkat som expert i många tv- och radioprogram, och har även varit relationsexpert i Aftonbladet. Hon har skrivit ett flertal bästsäljande böcker som undersöker relationer på olika sätt.

 • av Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
  80,-

  Välkommen till en helt ny värld! En värld där dina drömmar blir verklighet. Vad är attraktionslagen? Hur fungerar den? Och hur kan man använda den för att nå sina mål? I "Lev din dröm" berättar författaren Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt allt du behöver veta om attraktionslagen, en naturlag som kan förändra ditt liv, och tankens kraft. Med en gedigen bakgrund inom såväl psykologi som personlig utveckling har hon satt samman en guide för hur du kan komma igång med ditt nya, bättre liv och uppfylla dina drömmar.Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt (1968-) är en svensk författare, socionom, inspiratör, framgångscoach, intuitiv terapeut och astrolog. Hon debuterade som författare med boken "Lev din dröm" 2014 och har sedan dess skrivit ytterligare en bok, "Lev din kraft" 2016.

 • av Daniel Kahneman
  220,-

  The phenomenal international bestseller - 2 million copies sold - that will change the way you make decisions'A lifetime's worth of wisdom' Steven D. Levitt, co-author of Freakonomics'There have been many good books on human rationality and irrationality, but only one masterpiece. That masterpiece is Thinking, Fast and Slow' Financial TimesWhy is there more chance we'll believe something if it's in a bold type face? Why are judges more likely to deny parole before lunch? Why do we assume a good-looking person will be more competent? The answer lies in the two ways we make choices: fast, intuitive thinking, and slow, rational thinking. This book reveals how our minds are tripped up by error and prejudice (even when we think we are being logical), and gives you practical techniques for slower, smarter thinking. It will enable to you make better decisions at work, at home, and in everything you do.

 • - The Surprising New Science That Will Transform Your Sex Life
  av Emily Nagoski
  330,-

 • av Dr James Doty
  240,-

  A scientific exploration of the neuroscience behind manifestation, offering a radical process to help you realise your own dreams and contribute more to your family and communities.

 • - Natural Treatment for Allergies, Autoimmune Illness, Arthritis, Gut Problems, Fatigue, Hormonal Problems, Neurological Disease and More
  av M.D. Campbell-McBride
  320,-

  Gut And Physiology Syndrome

 • av Ramani Durvasula
  250,-

  REDISCOVER WHO YOU ARE AFTER YEARS OF INVALIDATION.Dealing with a narcissist is hard. One day their confidence and charisma pull you in, the next they gaslight, wreck your self-confidence and leave you wondering what you could have done differently. The answer is: nothing.In It's Not You, psychologist and narcissism expert Dr Ramani Durvasula shows how narcissists hijack our wellbeing, and what we can do to break free from toxic relationships and embark on a path towards healing.Drawing on more than 20 years of studying, teaching and helping people navigate the challenging landscape of narcissism, this book is packed with tips and advice to help you confront toxic cycles, let go of trauma bonds, learn discernment and create realistic boundaries.With the right tools, it is possible to stop blaming yourself and regain your power; this book will show you how.

 • av Matthew Hussey
  240,-

 • - The classic tribute to hope from the Holocaust
  av Viktor E. Frankl
  140,-

  Only those who allowed their inner hold on their moral and spiritual selves to subside eventually fell victim to the camp's degenerating influence - while those who made a victory of those experiences turned them into an inner triumph.

 • - Master Your Mind and Defy the Odds - Clean Edition
  av David Goggins
  370,-

 • av David Brooks
  160 - 336,-

 • av Dolly Alderton
  156,-

 • - A Spiritual Guide to Mastering the Challenges of Women, Work, and Sexual Desire (20th Anniversary Edition)
  av David Deida
  210,-

 • av Richard Schwartz
  196,-

  'Innovative and transformational' - Gabor Maté'Changed my life' - Rangan ChatterjeeThe empowering new way to discover your multifaceted mind.Do you long to break free from a stuck part of you - the inner critic, 'monkey mind', a bad habit or an addiction? What if there was a way to approach those aspects of you, to free you from the constant inner struggle and find true healing?In this groundbreaking international bestseller, Dr Richard Schwartz reveals that we are each born with an 'internal family' of distinct parts within us. Some of our parts can become trapped in destructive patterns, but learning to relate to each of them with curiosity, respect and empathy can vastly expand our capacity to heal.The Internal Family Systems (IFS) model will help you challenge the destructive behaviour of these parts, turn the ego, the inner critic and the saboteur into powerful allies, and allow you to return to a more whole and harmonious 'Self'.

 • av Dale Carnegie
  140 - 270,-

  The most famous confidence-boosting book ever published; with sales of over 16 million copies worldwide Millions of people around the world have improved their lives based on the teachings of Dale Carnegie. In How to Win Friends and Influence People, he offers practical advice and techniques, in his exuberant and conversational style, for how to get out of a mental rut and make life more rewarding. His advice has stood the test of time and will teach you how to: - make friends quickly and easily - increase your popularity - persuade people to follow your way of thinking - enable you to win new clients and customers - become a better speaker - boost enthusiasm among your colleagues This classic book will turn your relationships around and improve your interactions with everyone in your life. Dale Carnegie, known as 'the arch-priest of the art of making friends', pioneered the development of personal business skills, self-confidence and motivational techniques. His books - most notably How to Win Friends and Influence People - have sold tens of millions worldwide and, even in today's changing climate, they remain as popular as ever.

 • av Rebecca Fett
  490,-

 • av Patrick King
  296 - 356,-

 • - Life-Changing Tools for Healthy Relationships
  av Marshall B. Rosenberg
  256,99

  5,000,000 COPIES SOLD WORLDWIDE - TRANSLATED IN MORE THAN 35 LANGUAGES What is Violent Communication? If "violent" means acting in ways that result in hurt or harm, then much of how we communicate--judging others, bullying, having racial bias, blaming, finger pointing, discriminating, speaking without listening, criticizing others or ourselves, name-calling, reacting when angry, using political rhetoric, being defensive or judging who's "good/bad" or what's "right/wrong" with people--could indeed be called "violent communication." What is Nonviolent Communication? Nonviolent Communication is the integration of four things: - Consciousness: a set of principles that support living a life of compassion, collaboration, courage, and authenticity - Language: understanding how words contribute to connection or distance - Communication: knowing how to ask for what we want, how to hear others even in disagreement, and how to move toward solutions that work for all - Means of influence: sharing "power with others" rather than using "power over others" Nonviolent Communication serves our desire to do three things: - Increase our ability to live with choice, meaning, and connection - Connect empathically with self and others to have more satisfying relationships - Sharing of resources so everyone is able to benefit

 • av Dr. Lisa Mosconi
  250,-

  The bestselling author of The XX Brain shows women how to navigate menopause successfully and come out the other side with an even better brain.

 • av Essi (Professor of Developmental Psychology Viding
  136,-

  Despite the fascination with psychopaths in film, TV, and novels, psychopathy remains widely misunderstood. Most psychopaths are not murderers; most violent criminals are not psychopaths. Separating myth from fact, Essi Viding explores how we identify psychopaths, why they behave and develop the way they do, and whether treatment is possible.

 • - The Biology of Humans at Our Best and Worst
  av Robert M. Sapolsky
  180,-

  Why do we do what we do? This book is at once a tour and a majestic synthesis of the whole science of human behaviour. Brought to life through engaging stories, it offers the fullest picture yet of the origins of tribalism and xenophobia, hierarchy and competition, morality and free will, war and peace.

 • av Julie Menanno
  250,-

  'A must-read for every couple, at any stage of their relationship' Lori Gottlieb, bestselling author of Maybe You Should Talk To Someone'Incredibly wise . . . No romantic partnership should be without it' Jen Sincero, bestselling author of You Are a BadassIn Secure Love, Julie Menanno wants you to focus on a different, deeper question than the commonly asked 'What does a healthy relationship look like?' An expert therapist and founder of the popular Instagram account @TheSecureRelationship, Julie invites us all to consider, what does a securely attached relationship feel like?Moving from the way things look to others to the way they feel, this is a ground-breaking guide to secure attachment in adult relationships. Full of expert advice, Secure Love helps you explore how to increase your capacity for true intimacy. Designed to help you find and sustain love, this book will teach you how to dig into your childhood attachments, label your needs, stay connected during conflict and communicate from a place of vulnerability to build a relationship that lasts a lifetime.'With Secure Love, you'll be armed with eternal wisdom for strengthening your relationship. A must-read for any couple' Dr Sue Johnson, founder of Emotionally Focused Therapy for Couples (EFT) and bestselling author of Hold Me Tight'Compassionate, humane and extremely helpful . . . Becoming a better partner is a lifelong journey, and Menanno's book is a vital part of that path' Kati Morton, bestselling author of Are u ok?

 • - How to Heal from Distant, Rejecting, or Self-Involved Parents
  av Lindsay C. Gibson
  250,-

  What happens when children are more mature than their parents? Growing up with an emotionally unavailable, immature, or selfish parent is painful, but rarely discussed. In this breakthrough book, clinical psychologist Lindsay C. Gibson exposes an often overlooked, yet extremely common syndrome that shapes the lives of so many people.

 • - The New Science of a Lost Art
  av James Nestor
  160,-

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.