Marknadens största urval
Snabb leverans

Maze Runner-böcker

Maze Runner-böckerna är en världsberömd serie om den farliga flykten genom labyrinten, som är den enda utväg till livet bakom murarna. En science fiction-serie som främst riktar sig till unga läsare, men som i stor utsträckning också gått direkt in i hjärtat hos många vuxna bokslukare. Böckerna i Maze Runner-serien har publicerats i över 42 länder och den stora populariteten är välförtjänt. På den här sidan har vi naturligtvis sammanställt hela serien i rätt ordning, som inkluderar de filmatiserade böckerna; Maze Runner 1, Maze Runner 2 och Maze Runner 3. Hitta alla Maze Runner-böcker nedan och bli en del av den dystopiska världen.
Visa mer

Maze Runner-serien

Maze Runner-serien är en berättelse om huvudpersonen Thomas, som vaknar upp i en glänta omgiven av höga stenmurar utan att kunna komma ihåg något, förutom hans namn och några få minnen från sitt tidigare liv. Thomas är fångad med många andra tonårspojkar som inte heller kommer ihåg särskilt mycket. Hur hamnade Thomas och de andra pojkarna här? Vad är syftet? Vad finns bakom väggarna? Hur kommer de undan? Det finns många frågor men ingen förklaring, men en sak är klar; En ny tonårspojke dyker upp varje månad, de får leveranser en gång i veckan och porten i stenmuren stängs varje kväll. Deras enda utväg är genom en föränderlig och dödlig labyrint. Följ Thomas och de andra pojkarnas öde och deras farliga resa genom en labyrint som ingen har genomgått levande tidigare.


Maze Runner-böcker

Maze Runner-serien består av totalt sex böcker, som alla är mycket älskade över hela världen. Den berömda serien är skriven av den amerikanska författaren James Dashner, och i de tre första böckerna följer du huvudpersonen Thomas. Den första boken är Maze Runner 1 - I dödens labyrint, som blev starten på en fantastisk serie. Serien följdes av Maze Runner 2 - I vansinnets öken och Maze Runner 3 - I dödens stad. Serien har också utökats med tre nya romaner, men som inte är en uppföljare till den ursprungliga historien. De två följande Maze Runner-böckerna är I solstormens spår och Dödlig kod, som är en förhistoria som ligger 13 år före historien om Thomas och labyrinten i de 3 originalböckerna. Den sista boken i Maze Runner-serien har ännu inte utkommit men finns att läsa på engelska med titeln The Crank Palace.


Maze Runner ordning

Tales har listat alla böckerna ovan i rätt ordning, så du inte längre behöver tvivla på vilken ordning böckerna ska läsas i. Maze Runner-ordningen finns också längre ner på sidan. Även om de två sista böckerna i Maze Runner-serien är en förhistoria till den ursprungliga handlingen i de tre första böckerna, och den sista ännu ej utkommit på svenska, så rekommenderas serien fortfarande att läsas i rätt ordning. De tre första Maze Runner-böckerna i serien föll snabbt i händerna på många och filmatiserades alla tre redan 2014, 2015 och 2018. Så om du redan har läst böckerna och du älskar en bra film, då kommer den första filmen Maze Runner och de efterföljande filmerna säkert också att vara underhållande för dig att titta på.


Ordningen för Maze Runner-serien är:

Maze Runner 1 - I dödens labyrint 
Maze Runner 2 - I vansinnets öken
Maze Runner 3 - I dödens stad
Maze Runner 4 - I solstormens spår
Maze Runner 5 - Dödlig kod
Maze Runner 6 - Ännu ej utgiven på svenskaFAQ - Vanliga frågor om Maze Runner

Vem skrev Maze Runner?

Böckerna är skrivna av James Dashner. Han är en spekulativ skönlitterär skribent som har skrivit många romaner. 

Vad handlar Maze Runner om?

Maze Runner är en science fiction-berättelse om Thomas, en pojke som vaknar upp med minnesförlust och snabbt upptäcker att han nu befinner sig i en miljö omgiven av höga murar bland en grupp unga människor. 

Kan du läsa Maze Runner på svenska?

Ja, det kan du, även om vissa titlar tyvärr har utgått. Hos oss hittar du ett antal Maze Runner-böcker från serien på svenska. 

Vad heter monstren i Maze Runner?

Maze Runner utspelar sig i en labyrint, som på natten har skrämmande monster som kommer ut och jagar de fångade ungdomarna. Monstren kallas Grievers. Ett namn som väcker sorg. 

Vilken genre är Maze Runner?

Det är en blandning av action, science fiction, thriller och mystik. En riktig kanonhistoria.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.