Marknadens största urval
Snabb leverans

HARRY POTTER-BÖCKER

Harry Potter-serien har tagit världen med storm sedan 1997, då J.K. Rowling publicerade Harry Potter och De vises sten som den första av totalt sju originella Harry Potter-böcker. Vi erbjuder alla de magiska Harry Potter-böckerna som är älskade av både barn, unga och vuxna. Du hittar allt ifrån originalromanerna till de illustrerade böckerna och pocketböckerna. Harry Potter-böckerna finns på både svenska och engelska. Nedan hittar du rätt Harry Potter-ordning på de många olika utgåvorna, så att du enkelt kan skapa en översikt över det magiska universumet. Läs eller lyssna på berättelserna om den unga trollkarlen Harry Potter och hans vänner.
Visa mer

Harry Potter-serien

Harry Potter har haft en absolut oumbärlig inverkan på både barns och vuxnas läsglädje, eftersom historien om Harry Potter har den stora betydelse den har haft. För er som ännu inte har fått äran att läsa bokserien om Harry Potter kommer ni här att hälsas av Harry Potter, som blir inskriven på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom när han på sin 11-årsdag får veta att han är en trollkarl. Du kommer sen att presenteras för Ron och Hermione, Harry Potters bästa vänner på Hogwarts. De tre vännerna följer varandra genom alla böckerna, och här läser du hur de står tillsammans mot ondskan och tar itu med de många utmaningar de står inför. Majoriteten av fans av detta magiska universum är medvetna om hur många Harry Potter-böcker det finns, men vi är medvetna om att tvivel kan uppstå hos andra. På Tales hittar våra läsare därför alla de sju ursprungliga böckerna, men där du naturligtvis också kan utforska de illustrerade böckerna eller böckerna i flexband för att få en annan upplevelse. Den populära bokserien av J.K Rowling har filmatiserats med stor framgång. Tyvärr förloras ett antal detaljer i dessa filmer, så om du, som vi, vill läsa de ursprungliga berättelserna, hittar du här rätt ordning på de sju böckerna i serien och mycket mer. Du hittar också alla fyra illustrerade utgåvorna som hittills släppts av Harry Potter-serien. De illustrerade böckerna är alla fyllda med underbara färgillustrationer, för dig som vill mer än att bara läsa de fantastiska berättelserna. Eftersom vi på Tales vill ge så mycket som möjligt till alla fantastiska Harry Potter-fans har vi också hittat plats för Harry Potter-böckerna som flexband, så det finns definitivt något för alla. Vi har alla de senaste Harry Potter-böckerna, oavsett om du vill ha Harry Potter-böcker på svenska eller engelska. De är älskade av både barn och vuxna, men vi rekommenderar att barnen åtminstone börjar med de första volymerna, eftersom böckerna senare blir mer seriösa och riktade till unga och vuxna.Harry Potter-tillbehör

Om du är ett större fan av Harry Potters värld än de flesta, och du vill ha mer än det vanliga, erbjuder vi också många tillbehör och merchandise på sidan. Du kanske vill inreda ditt hem till en magisk plats, så du kan t.ex. köpa ett av de många Harry Potter-ljusen som vårt sortiment består av. Det kan också vara så att ditt barn vill ha en cool Harry Potter-skolväska som ditt barn kan visa upp i skolan, eller om ditt barn hellre bara vill öva de många magiska trollformlerna med en av våra många Harry Potter-trollstavar, då kommer han eller hon säkert inte gå miste om möjligheten till det. Vi har därför ett brett utbud inom ämnet, så om ditt barn istället vill ha en Harry Potter-frågesport, eller de populära bollarna som Harry Potter och de andra trollkarlarna och häxorna spelar med i den farliga och dramatiska sporten Quidditch, så finns det också här. Dessutom har vi Funko Pops-karaktärer som är mycket populära bland barn. Här är Funko Pops av de mest intressanta karaktärerna från Harry Potter. 

Var en del av det magiska universumet och läs de spännande berättelserna om den unge trollkarlen Harry Potter och hans två bästa vänner Ron och Hermione på en dramatisk resa genom alla sju böcker i serien och få en erfarenhet av alla spännande detaljer i ditt bagage innan du sätter dig ner för att titta på filmerna. Vi önskar dig en god läsning med dina nästa Harry Potter-böcker.FAQ - vanliga frågor om Harry Potter-böckerna

Hur många Harry Potter-böcker finns det?

Det finns sju Harry Potter-böcker i originalserien. Harry Potter-böckerna har också publicerats i illustrerade utgåvor och som böcker i flexband. Sedan dess har otaliga andra böcker gjorts till den fantastiska serien, som du hittar här på sidan.


Vad heter den första Harry Potter-boken?

Den första Harry Potter-boken på svenska heter "Harry Potter och De vises sten". Boken gavs ut två år senare än den engelska Harry Potter-boken “Harry Potter and the Philosopher's Stone” 1997, som blev starten på ett magiskt universum.


Vem har skrivit Harry Potter?

Harry Potter-böckerna är skrivna av den världsberömda författaren J.K Rowling. Serien släpptes mellan 1997 och 2007. Rulla upp på sidan och läs mycket mer om J.K Rowling eller dyk in i alla hennes böcker genom att klicka på författaren.


Vad heter Harry Potter i verkligheten?

Harry Potter är en fiktiv karaktär i serien. De sju ursprungliga böckerna har dock sedan dess filmatiserats med Daniel Radcliffe i huvudrollen som den unga trollkarlen Harry Potter. Dessutom spelas Harry Potters bästa vänner Hermione av skådespelerskan Emma Watson och Ron av skådespelaren Rupert Grint i filmerna.


Hur gammal är Harry Potter?

Harry Potter är en fiktiv karaktär som föddes den 31 juni 1980. Harry Potter är 11 år gammal i den första boken och avrundar serien som 18-åring. Daniel Radcliffe, som spelar i filmerna, föddes den 23 juli 1989.


Hur är ordningen i Harry Potter-serien?

Rätt ordning på Harry Potter-serien är följande:


1. Harry Potter och De vises sten 

2. Harry Potter och Hemligheternas kammare 

3. Harry Potter och Fången från Azkaban 

4. Harry Potter och Den flammande bägaren

5. Harry Potter och Fenixorden 

6. Harry Potter och Halvblodsprinsen 

7. Harry Potter och Dödsrelikerna

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.