Marknadens största urval
Frakt från 19 kr
David Lagercrantz

Böcker av David Lagercrantz

David Lagercrantz är en populär svensk journalist och författare. Han är född år 1962 och har studerat filosofi, religion och journalistik. Han har arbetat som journalist i många år, bland annat på lokaltidningen "Sundsvalls Tidning" och den större tidningen "Expressen". Han debuterade som romanförfattare med boken "The Fall of Wilmslow" som gavs ut 2009. Boken handlar om Alan Turing, som under andra världskriget skapade datorn och arbetade med att knäcka de tyska koderna. Boken blev snabbt en stor succé och är idag översatt till mer än 15 språk. År 2005 släppte David Lagercrantz thrillern "Himlen över Everest", som handlar om en grupp oerfarna bergsbestigare som har fastnat i ett stormigt inferno på Mount Everest. David Lagercrantz författarskap kännetecknas generellt av att innehålla starka, annorlunda och unika huvudkaraktärer. År 2011 gav han ut den kritikerrosade biografin "Jag är Zlatan Ibrahimovic". Denna biografi handlar om den svenske fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Biografin blev oerhört populär och hade redan efter sex veckor sålt i 500 000 svenska exemplar. Boken behandlar Ibrahimovics uppväxt i Malmö, samt hans väg till toppen av internationell fotboll.År 2015 gav David Lagercrantz ut boken "Det som inte dödar oss" som är en fortsättning på Stieg Larssons Millennium-trilogi. Boken är välskriven och ger läsaren och lyssnaren möjlighet till ett glatt återseende med karaktärerna Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. David Lagercrantz har flera gånger nominerats till prestigefyllda priser, bland annat nominerades han till Augustpriset år 2012 för sin biografi om Zlatan Ibrahimovic.
Visa mer
Filter
Filter
Genre
 • (16)
 • (22)
 • (5)
 • (5)
 • (3)
Typ
 • (18)
 • (11)
 • (2)
Format
 • (11)
 • (8)
 • (7)
 • (3)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Språk
 • (16)
 • (15)
 • (1)
 • (2)
Pris
SEK
Serie
 • (9)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Sortera efterSortera Populära
 • av David Lagercrantz & Zlatan Ibrahimovic
  85 kr.

  En gåva för barnen - Zlatan och Albert Bonniers Förlag donerar överskottet av signerad specialutgåva av ”Jag är Zlatan Ibrahimović” till BRIS."Jag är glad över att ännu en gång få samarbeta med BRIS. Genom den här donationen hoppas jag, och alla som har arbetat med min bok, att BRIS får möjlighet att finnas där för ännu fler barn som behöver en vuxen att prata med."Zlatan IbrahimovićNär boken ”Jag är Zlatan Ibrahimović”, skriven av David Lagercrantz, kom ut i november 2011 slog den ner som en bomb både medialt och försäljningsmässigt. Den engagerande, ärliga och skakande berättelsen om uppväxten i Rosengård, insynen i den absoluta toppfotbollen, men också kärleken till Helena och barnen, fick läsare långt utanför fotbollens supportklubbar.Boken sålde över en halv miljon exemplar på sex veckor och är därmed den mest säljande boken i Sverige någonsin på så kort tid.I samarbete med BRIS kommer nu en signerad numrerad begränsad upplaga av boken. Boken är handbunden med ett handgjort omslag i metall och ligger i en elegant box.”Det här är en fantastisk donation som vänder sig direkt till alla de barn som behöver en vuxen att prata med. Den kommer att användas till att utöka BRIS tillgänglighet så att inget barn som behöver oss ska bli utan vuxet stöd och närvaro. Alla barn är alltid välkomna hos BRIS. ”Kattis Ahlström, BRIS generalsekreterare"Zlatans bok har nått många av de barn och ungdomar som är som han var - en outsider. Därför är det extra spännande att i kraft av denna bok kunna stödja Bris." Albert Bonnier, bokförläggare och styrelseordförande Albert Bonniers Förlag

 • av David Lagercrantz & Zlatan Ibrahimovic
  0 - 228 kr.

  ”Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. ”I Jag är Zlatan Ibrahimović ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut. För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimović.

 • av David Lagercrantz
  85 kr.

  Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan större anledning. Hon tar risker hon vanligtvis undviker. Det är inte likt henne.En sen natt ringer professor Frans Balder till Blomkvist. Han säger sig sitta på världsavgörande information om den amerikanska underrättelsetjänsten. Och Balder har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, vilket väcker Blomkvists intresse.Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Än en gång."Nya Millennium är skicklig och respektfull." Dagens Nyheter"Elegant driven, skickligt utförd och riktigt spännande." The Guardian"Salander och Blomkvist är lika övertygande som alltid." New York Times"Larssons karaktärer har aldrig varit bättre än i David Lagercrantz bok." Der Spiegel"David Lagercrantz är den idealiske författaren för det här äventyret." Le Monde

 • av David Lagercrantz

 • av David Lagercrantz & Zlatan Ibrahimovic
  219 kr.

  ”Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. ”I Jag är Zlatan Ibrahimovic ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut. För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.

 • av David Lagercrantz
  85 kr.

  Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär.Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en spännande historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

 • av David Lagercrantz
  85 - 125 kr.

  Startskottet på en ny deckarserie av David Lagercrantz!Det är sommaren 2003 och USA har just invaderat Irak. I Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Vildhjärnan och fotbollspappan Giuseppe Costa häktas för brottet och fallet ser solklart ut. Men Costa vägrar att erkänna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, världsledande expert på förhörstekniker. Finns det någon som kan knäcka Costa är det han.Men ingenting blir som polisen förväntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora, flotta hus i Djursholm. Han sågar hela utredningen i en svindlande skarp uppvisning - och snart faller den ihop. Costa släpps på fri fot och polisen står plötsligt helt utan spår. Bara Micaela Vargas, den unga närpolisen från Husby, som mest på nåder tagits in i utredningen, vägrar släppa fallet. Hon försöker få tag på Rekke, som dock inte svarar på hennes kontaktförsök.Men så möts Rekke och Vargas igen, under dramatiska omständigheter, och detta omaka par bestämmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gåtfullt. Det leder till CIA:s jakt på terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Offer eller gärningsman?Obscuritas är smart och spännande sträckläsning där ingenting riktigt är vad det ser ut att vara.

 • av David Lagercrantz
  85 - 229 kr.

  En hemlös man hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.Blomkvist blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktig koppling till regeringen?Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå. Vad ingen vet är att Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.Hon som måste dö - den stora finalen på David Lagercrantz böcker i Millenniumserien - väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik."dramatik på reell toppnivå" DN"en väloljad bladvändare med hejdundrande klimax" Aftonbladet"David Lagercrantz sätter punkt för Millennium-serien med en roman som parar vresig distraktion och dagsaktuell politik med våldsam attraktion och litterär eftertanke." Göteborgs-Posten

 • av David Lagercrantz
  55 kr.

  The fifth in the Millennium series that began with THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO - the global publishing phenomenon.The girl with the dragon tattoo is not given to forgiveness.Lisbeth Salander has been forged by a brutal childhood and horrific abuse. And repeated attempts on her life. The ink embedded in her skin is a constant reminder of her pledge to fight against the injustice she finds on every side. Confinement to the secure unit of a women's prison is intended as a punishment. Instead, Lisbeth finds herself in relative safety. Flodberga is a failing prison, effectively controlled by the inmates, and for a computer hacker of her exceptional gifts there are no boundaries.Mikael Blomkvist makes the long trip to visit every week - and receives a lead to follow for his pains, one that could provide an important expose for Millennium: Salander tells him to check out Leo Mannheimer, a seemingly reputable stockbroker from Stockholm, somehow connected to the long-ago death of a child psychologist - and to the psychiatric unit where Lisbeth was an involuntary patient as a child. Lisbeth knows she is coming closer to solving the mysteries of her early life; and even within the confines of the prison, she feels the deadly influence exerted by her twin sister. She cannot stand by as racial and religious conflicts run unchecked amongst the community around her, manipulated by criminal forces far beyond the prison walls.Salander will stand up for what she believes in. She will find out the truth. Whatever the cost . . .The tension, power and unstoppable force of The Girl Who Takes an Eye for an Eye are inspired by Stieg Larsson's Millennium trilogy, as Salander and Blomkvist continue the fight for justice that has thrilled millions of readers across the world.

 • av David Lagercrantz & Zlatan Ibrahimovic
  85 kr.

  ”Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. ”I Jag är Zlatan Ibrahimović ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut. För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimović.

 • av David Lagercrantz
  79 kr.

  England 1954.Brittiska spioner har flytt till Sovjetunionen och en jakt på homosexuella, inspirerad av McCarthy i USA, drar genom landet. Ingen blir därför förvånad när en dömd homosexuell i Wilmslow, en matematiker vid namn Alan Turing, hittas död i sitt hem på Adlington Road. Det antas allmänt att han inte stått ut med förnedringen. Men den unge kriminalassistenten Leonard Corell, som alltid drömt om ett liv i den högre matematiken, börjar ställa en serie frågor: Varför valde mannen just att ta livet av sig med ett förgiftat äpple? Varför hade han fått en medalj som han tycktes vilja hålla dold? Och vad är det egentligen för märkliga paradoxer denne Turing sysslat med och hur kan dessa motsägelser betyda liv och död?Driven av en vilja till revansch lägger Corell ett pussel som för honom till en av krigets mest välbevarade hemligheter - forcerandet av nazisternas koder - och långsamt förstår han inte bara det hisnande i Alan Turings tänkande. Han upptäcker något som gått förlorat inom honom själv, och snart tvingas han till ett avgörande ställningstagande. Men hans nya insikter har gjort honom till en farlig person i kalla krigets tilltagande paranoia, och när han upptäcker att han är förföljd inser han att han utgör ett hot och att han befinner sig i livsfara.Syndafall i Wilmslow bygger på många års research och är en fängslande och stor roman om Alan Turing, mannen som skapade datamaskinen och förkortade andra världskriget men som drevs in i döden för att han var alltför annorlunda.

 • av David Lagercrantz
  119 kr.

  The sixth in the Millennium series featuring THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO - more than 100 million copies sold worldwide. What are you going to do now? I will be the hunter and not the hunted. Lisbeth Salander's mentor and protector Holger Palmgren is dead, and she has been gone from Stockholm since his funeral. All summer, Mikael Blomkvist has been plagued by the fear that Salander's enemies will come after her. He should, perhaps, be more concerned for himself. In the pocket of an unidentified homeless man, who died with the name of a Swedish government minister on his lips, the police find a list of telephone numbers. Among them, the contact for Millennium magazine and the investigative journalist Mikael Blomkvist. Following the scorched trail of her twin sister Camilla to Moscow, Salander nevertheless continues to watch over her old friend. Soon Blomkvist will need her help. But first, she has an old score to settle; and fresh outrage to avenge. The next episode in David Lagercrantz's acclaimed continuation of Stieg Larsson's Dragon Tattoo series is a thrilling ride that scales the heights of Everest and plunges the depths of Russia's criminal underworld. In a climax of shattering violence, Lisbeth Salander will face her nemesis. For the girl with the dragon tattoo, the personal is always political - and ultimately deadly. Translated from the Swedish by George Goulding

 • - Continuing Stieg Larsson's Millennium Series
  av David Lagercrantz
  125 kr.

  The girl with the dragon tattoo is back: Lisbeth Salander and Mikael Blomkvist return in a continuation of Stieg Larsson's Millennium series.

 • - A New Dragon Tattoo Story
  av David Lagercrantz
  0 - 245 kr.

  The sixth in the Millennium series featuring THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO - more than 100 million copies sold worldwide.

 • - Continuing Stieg Larsson's Dragon Tattoo series
  av David Lagercrantz
  145 kr.

  The fifth in the Millennium series that began with The Girl with the Dragon Tattoo - the global publishing phenomenon.

 • av David Lagercrantz

  A powerful tale of honour, prejudice and the twentieth century's most maltreated hero

 • - Continuing Stieg Larsson's Dragon Tattoo Series
  av David Lagercrantz
  219 kr.

  The girl with the dragon tattoo is back: Lisbeth Salander and Mikael Blomkvist return in the 1 bestselling continuation of Stieg Larsson's Millennium series.

 • av David Lagercrantz
  185 kr.

  The fifth in the Millennium series that began with The Girl with the Dragon Tattoo - the global publishing phenomenon.

 • av David Lagercrantz
  289 kr.

  England 1954. Brittiska spioner har flytt till Sovjetunionen och en jakt på homosexuella drar genom landet. Ingen blir därför förvånad när en dömd homosexuell i Wilmslow, en matematiker vid namn Alan Turing, hittas död i sitt hem. Det antas allmänt att han inte stått ut med förnedringen. Men den unge kriminalassistenten Leonard Corell, som alltid drömt om ett liv i den högre matematiken, anar ett större drama. Driven av en vilja till revansch lägger han ett pussel som för honom till en av krigets mest välbevarade hemligheter - forcerandet av nazisternas koder.  Syndafall i Wilmslow bygger på många års research och är en fängslande roman om Alan Turing, mannen som skapade datamaskinen och förkortade andra världskriget men som drevs in i döden för att han var alltför annorlunda.

 • - The Girl in the Spider's Web; The Girl Who Takes an Eye for an Eye; The Girl Who Lived Twice
  av David Lagercrantz
  86,05 kr.

  David Lagercrantz's bestselling trilogy continues the Girl with the Dragon Tattoo series, the crime phenomenon that thrilled tens of millions of readers around the world.In The Girl in the Spider's Web, Blomkvist is contacted by a renowned Swedish scientist, Professor Balder, who fears that his life is in danger. He wants Millennium to publish his story. Balder's world-leading research in Artificial Intelligence has made him a target of ruthless cyber gangsters - and a violent criminal conspiracy that will bring terror to the snowbound streets of Stockholm, and to Blomkvist and Salander themselves.In The Girl Who Takes an Eye for an Eye, Lisbeth Salander is an unstoppable force. From inside a corrupt prison run largely by the inmates, she will stand up for what she believes in, whatever the cost. Blomkvist is given a lead for an important expos for Millennium which could unlock the facts of Salander's childhood, somehow connected with the memory of a woman with a blazing birthmark that looked as if it had been burned by a dragon's fire . . .In The Girl Who Lived Twice Salander has fresh outrage to avenge. She follows the scorched trail of her twin sister to Moscow. Blomkvist fears for her safety, but he should be more concerned for himself. The murder of a homeless man on the streets of Stockholm has drawn him into a conspiracy that scales the heights of Everest and plunges to the depths of Russia's criminal underworld. And now Lisbeth will face her nemesis. For the girl with the dragon tattoo, the personal is always political - and ultimately deadly.

 • av David Lagercrantz
  99 kr.

  Lisbeth Salander sluzi dvomjesecnu zatvorsku kaznu u zenskom zatvoru jer je spasavala djecaka od pogibelji. Odbila je reci bilo sto u svoju obranu, na umu su joj mnogo vaznije stvari.Mikael Blomkvist posjecuje je svakoga tjedna bez obzira sto je zatvor daleko, a tragovi koje otkriva cine mu se kao odlicna reportaza za Millennium. Za Lisbeth oni bi pak mogli otkljucati duboko skrivene tajne s kojima se mora suociti.Lisbeth ce se i u zatvoru sukobiti kada je potrebno zastititi slabije, bez obzira na cijenu koju ce pritom platiti. No, probuA ene uspomene tjeraju ju da traga za istinom koja se krije iza jedne slike iz djetinjstva - zene s plamenim znakom na vratu koji izgleda kao da ga je ostavio zmaj.U Covjeku koji je lovio vlastitu sjenu, petoj knjizi u serijalu Millennium, najsnaznija heroina 21. stoljeca, nepobjediva hakerica Lisbeth Salander i beskompromisni novinar Mikael Blomkvist rasvijetlit ce sjene iz proslosti koje doticu mracno srce najdubljih problema suvremenog drustva i pomoci Lisbeth da konacno shvati samu sebe.

 • av David Lagercrantz
  118,35 kr.

  England, 1954, der kalte Krieg halt die Welt in seinem eisernen Griff - und im kleinen Stadtchen Wilmslow wird ein Mann tot aufgefunden. Es ist der Mathematiker Alan Turing, neben seinem Bett liegt ein mit Zyankali versetzter Apfel, alles deutet auf Selbstmord hin. Hat Turing die Repressionen nicht mehr ertragen, unter denen er als Homosexueller zu leiden hatte? Oder hat sein Tod doch etwas mit seiner Arbeit fur den Geheimdienst wahrend des 2. Weltkriegs zu tun? Der junge Detective Sergeant Leonard Corell, selbst einst ein vielversprechender Mathematiker, hegt den Verdacht, dass hohere Machte ihre Finger im Spiel haben. Gegen Widerstande beginnt er, die Teile eines Puzzles zusammenzusetzen, das vielleicht eines der am besten gehuteten Geheimnisse des Kriegs offenbart.

 • - A Thrilling New Dragon Tattoo Story
  av David Lagercrantz
  59,12 kr.

  **THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO IS BACK!****The sixth in the Millennium series - more than 100 million copies sold worldwide**"e;Expertly told, the plot crackles with life"e; DAILY MAIL"e;Salander is centre stage . . . A pacy read"e; SUNDAY EXPRESS"e;Exciting and disturbing"e; LITERARY REVIEW"e;Salander and Blomkvist are just as compelling as ever"e; NEW YORK TIMES**********************************************************************************THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO HAS FRESH OUTRAGE TO AVENGEAs Salander follows the scorched trail of her twin sister to Moscow, Blomkvist fears for her safety.He should, perhaps, be more concerned for himself. The murder of a homeless man on the streets of Stockholm has drawn him into a conspiracy that scales the heights of Everest and plunges to the depths of Russia's criminal underworld.And now Lisbeth will face her nemesis. For the girl with the dragon tattoo, the personal is always political - and ultimately deadly. "e;A unique concoction that should leave Salander's legion of followers clamoring for more"e; Tom Nolan, Wall Street JournalTranslated from the Swedish by George Goulding

 • av David Lagercrantz
  115 kr.

  Larssonov nasljednik David Lagercrantz smjelo se uhvatio ukostac s Lisbeth Salander i Mikaelom Blomkvistom, dobro nam poznatim protagonistima trilera Muskarci koji mrze zene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suocavaju primorat ce beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentricnu hakericu da ponovno udruze snage. Frans Balder, ekscentricni genij i jedan od vodecih svjetskih informatickih strucnjaka, iznenada se vraca u Svedsku iz Silicijske doline, gdje je radio u jednoj od najmocnijih svjetskih kompanija. Od bivse zene uzima autisticnog sina, zatvara se u svoj osigurani dom i posve se osamljuje. Istovremeno je nepoznati haker provalio u najcuvanije svjetske servere, one americke nacionalne sigurnosne agencije NSA, koja svakodnevno prati milijarde telefonskih poziva i poruka elektronicke poste. U Hakerskoj republici slave, jer samo je jedna osoba na svijetu to mogla uciniti - neponovljiva Lisbeth Salander. No ona nista ne cini ako za to nema duboke razloge, koji su uvijek povezani s njezinom zeljom da zadovolji pravdu. Mikael Blomkvist u dubokoj je poslovnoj krizi jer vec odavno nije napisao reportazu koja ce potresti stupove drustva i casopis Millennium, koji ima nove vlasnike, vratiti na staze slave. Jedne veceri dobiva poziv od Baldera i iako je skeptican prema informaticaru, odlazi na razgovor. U nastavku svjetski slavnog serijala Millennium, koji potpisuje novi autor, jedan od najboljih suvremenih svedskih pisaca David Lagercrantz, ozivljava se svijet koji je stvorio Stieg Larsson. Junaci koji su promijenili knjizevnost opet su s nama, jednako zivi i beskompromisni. Sto nas ne ubije triler je koji su obozavatelji Larssonova djela dugo iscekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah!

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.