Marknadens största urval
Snabb leverans

Twilight-böcker i ordning

Här på vampyrsidan bjuder vi in dig i en spännande värld av den bästsäljande serien Twilight. Twilight-sagan (The Twilight Saga) har tagit världen med storm sedan den första boken publicerades 2005, och redan 6 år senare hade den populära Twilight-serien sålt mer än 120 miljoner exemplar världen över och översatts till mer än 38 olika språk. Vi har därför sammanställt en översikt över alla Twilight-böcker i rätt ordning, så att det inte längre finns några tvivel om i vilken ordning serien ska läsas eller lyssnas på. Utforska din första eller nästa upplevelse från Twilight och var en del av den beundrande resan.
Visa mer

Bakom Twilight-serien

Den amerikanska fantasy- och kärleksserien skriven av den berömda författaren Stephenie Meyer har lyckats skapa fantastiska läsupplevelser bland de unga läsarna. I Twilight-serien, som också kallas The Twilight Saga, följer läsaren den unga tjejen Isabella 'Bella' Swan, varulven Jacob Black och vampyren Edward Cullen. Böckerna utgår från Bellas synvinkel, som är huvudpersonen i historien. Bella har flyttat till en liten stad som heter Forks i delstaten Washington, USA. Här träffar den unga tjejen för första gången den mystiske Edward, som snabbt fångar hennes uppmärksamhet. Det visar sig dock att Edward inte är en helt normal pojke, och plötsligt utvecklar Bella känslor för en 109-årig vampyr. Sedan följer vi Bellas liv, vilket tar en ovanlig vändning då hon måste förvandlas till en vampyr för att kunna tillbringa sitt liv med Edward. Det är just denna förvandling vi följer genom serien, där vi träffar Bellas nya goda vän Jacob Black, men som inte heller visar sig vara helt vanlig. Om du ännu inte har läst böckerna är det långt ifrån för sent att komma igång. Twilight-sagan har bidragit starkt till ett nytt och stort intresse för dramatiska berättelser om vampyrer och varulvar, vilket har resulterat i att majoriteten av bokläsare runt om i världen känner till Stephenie Meyers spännande böcker. Om du också vill läsa en helt unik historia om fantasi och kärlek, eller bara vill läsa några av dem, kan du i översikten ovan hitta alla våra Twilight-böcker på svenska såväl som på originalspråket. Det kan vara så att du redan har läst den första boken i serien och därmed nått Twilight 2, så finns den både på svenska och engelska. Du kanske redan har läst de fyra första böckerna i serien, men istället måste slutföra serien med Twilight 5 Midnattssol, då är du inte många klick bort för att ha den i dina händer. 

Twilight-böckerna blev snabbt en världsomspännande succé, och 2008 vann böckerna också "The British Book Awards". Den första Twilight-boken i serien publicerades 2005, och bara 6 år senare sålde serien mer än 120 miljoner exemplar och hade vid tillfället blivit översatt till mer än 38 olika språk. För övrigt har de fyra första böckerna i serien filmatiserats, och eftersom man trodde att serien inte kunde bli mer framgångsrik än den redan var, blev detta verkligen popularitet i framkant. En av de mest populära böckerna är Twilight 4, som har titeln “Breaking Dawn” och på svenska “Så länge vi båda andas”. Boken slog ett nytt rekord 2008, som den mest sålda novellen i USA någonsin.Twilight ordning

Framgången för Twilight-serien har särskilt uppstått från de unga, men vi kan bara inte komma runt det faktum att dramat i kärleksserien leder till en bra läsupplevelse för både män, kvinnor och unga i alla åldrar. Men även om serien är så enormt populär är det ofta samma fråga som uppstår gång på gång "Hur många Twilight-böcker finns det?". Den första boken i Twilight-serien gavs ut 2005, och serien har sedan avslutats 2008, med den fjärde boken i serien. Dramaserien har därför bestått av 4 Twilight-böcker under en längre period, men utökades sedan 2020 med ytterligare en framgångsrik bok “Midnight Sun”, som är den senaste och sista Twilight-boken, som avslutar sagan med en smäll. Twilight består alltså av Om jag kunde drömma, När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta, Så länge vi båda andas och sist men inte minst Midnattssol. Om du saknar inspiration för en ny läsupplevelse, eller letar efter en eller flera presenter, kan vi starkt rekommendera den fantastiska Twilight-sagan. På grund av seriens stora popularitet finns det också andra Twilight-böcker, men som inte ingår i den ursprungliga sagan. Här kan ljudboken Bree Tanners korta liv efter döden nämnas, som berättar historien från Bree Tanners perspektiv, som vi först introducerades för i Twilight 3 “Ljudet av ditt hjärta”. Boken ger därför en helt ny syn på till exempel Bella, familjen Cullen och vampyren Victoria. Vid 10-årsjubileet för den första utgivna boken ”Twilight” publicerades 2015 en ny tolkning av historien, som på engelska hade titeln “Life and Death - Twilight Reimagined”. Denna bok tog en mycket oväntad vändning när karaktärerna bytte kön, Bella som blev Beau och Edward till Edythe. Om dessa inte väcker ditt intresse och du hellre vill bekanta dig med den ursprungliga Twilight-serien, föreslår vi naturligtvis att du börjar med Twilight 1 och sedan läser de återstående böckerna i ordning. På Tales.se har vi samlat alla böcker på engelska, om du vill läsa serien på originalspråket. Böckerna finns naturligtvis också på svenska, så alla våra glada läsare kan vara med och bli en del av den spännande världen.FAQ - Vanliga frågor om Twilight-serien

Vem skrev Twilight?

Författaren till Twilight är en amerikansk författare som heter Stephenie Meyer. Dessutom har hon också skrivit de fyra böckerna i Twilight-serien. Twilight-serien handlar om tonåringen Bella Swan och en vampyr som heter Edward Cullen. En kärlekshistoria mellan den normala människan och odödlig vampyr. 


Hur många Twilight-böcker finns det i bokserien?

Det finns totalt 5 böcker från Twilight-serien. Följande böcker är Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn och Midnight Sun. En utmärkt och fantasifull berättelse om den förbjudna kärleken.


När publicerades den första Twilight-boken?

Den första boken i serien, skriven av Stephenie Meyer, publicerades den 5 oktober 2005.


Varför är Twilight 1-filmen så blå? 

I den första filmen i Twilight-trilogin finns det en mycket blå ton under hela processen och det finns en bra anledning till det. Det ändrades i New Moon och anledningen till det är Twilight Saga hade olika filmregissörer och med det kom olika filmstilar. Dessutom är det en enorm skillnad mellan den första filmen och resten och det handlar helt enkelt om nyansen. Den blå tonen gav en unik designeffekt av vampyrernas kalla blod, den första filmen handlade mer om mötet mellan Bella och Edward, därför var det mer meningsfullt att sätta filmen på en blåtonad färg.


Varför är Twilight så bra?

Berättelsen använder karaktärer som sätts in i några bekväma arketyper, en tjej som inte vet hur vacker hon är och vampyrer som är de populära rika unga människorna i staden.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.