Marknadens största urval
Frakt från 19 kr

Mat & dryck

Hos oss hittar du den bästa inspirationen för allt inom mat och dryck. Här hittar du ett stort urval av sund mat, kokböcker, hälsokost, böcker om bröd och kakor, och om du är intresserad av antingen cigarrer eller sprit har vi något för även dig. Utforska såväl svensk som utländsk matkonst eller dyk ner i böcker om populära mattrender. Du finner olika matböcker med enkla maträtter, billiga maträtter och nyttiga maträtter. Det finns en hel uppsjö av böcker där du hittar smarriga middagstips och mycket annat om dryck och mat.
Oavsett om du är nybörjare, amatör eller professionell sätter det inga gränser för att utmana dina matkunskaper. Hoppa in och bli del av matuniversumet och lär dig servera goda maträtter till dig själv, din familj eller dina vänner.

Visa mer
Filter
Filter
Boktyp
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (177)
Format
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (3.000+)
  • (258)
  • (224)
  • (190)
  • (174)
  • (163)
Visa mer
Språk
  • (2.000+)
  • (5.000+)
  • (11)
  • (1.000+)
  • (906)
  • (1.000+)
  • (263)
  • (220)
  • (44)
Visa mer
Pris
SEK
Betyg
  • (108)
  • (115)
  • (115)
  • (115)
  • (117)
Serie
  • (115)
  • (63)
  • (56)
  • (36)
  • (35)
  • (32)
  • (26)
  • (26)
  • (24)
Visa mer
Sortera efterSortera Populära
  • av Camilla Hamid
    245 kr.

    Kanelbullen har sin egen dag, och kladdkakan likaså. Men det tar inte slut där! Året är lyckligtvis späckat av fikadagar, så häng med Camilla Hamid in i köket och upptäck de allra bästa av dem. Njut av att baka och äta klassiker som chokladbiskvier, morotskaka och prinsesstårta. Recept på det traditionella bakverket finns alltid med, men också spännande varianter som smakar nytt. Sammanlagt cirka 75 recept.Boken inleds med en pedagogisk bakskola med de bästa tipsen för att lyckas. Här finns också en grundlig genomgång av de vanligaste handgreppen inom bakning, samt pedagogiska felsökningslistor.Detta är Camillas hyllning till svensk fikakultur och godsakerna vi älskar. För att bakverken måste firas – och vi njuta!

  • av Fredrik Nylén
    199 kr.

    I Fredrik Nyléns nya bok hittar du allt som man vill baka till jul! Här finns klassiker som saffransbullar, struvor, pepparkakor, knäck och vörtbröd, men också juliga favoritrecept ur hans populära blogg Fredriks fika. Dessutom bjuder Fredrik på nya påhitt som garanterat gör succé bland vänner och familj. Eller vad sägs om saffranschurros, en pepparkaksdoftande och knäckig äppelpaj och en fantastisk marängtårta med apelsin och granatäpple? Allt bakat med glädje och kärlek, så klart!

  • av Jennie Walldén
    229 kr.

    I "Wok, ris, nudlar" finns asiatiska favoriter som vardagsbibimbap och teriyakikyckling men du får också lära dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi på bästa sätt.Jennie Walldén har rötter i Korea, hon driver restaurangen Namu i Malmö och är en van och smaksäker matlagare i tv-program såväl som för sin familj och vänner. Hon vet vilka rätter som är genuint asiatiska och hur man kan anpassa dem till våra svenska kök. Vad sägs till exempel om pad thai med räkor, koreansk sashimisallad, kålwok med biff och basilika eller sobasallad med miso och wakame?

  • av Ulrika Davidsson
    245 kr.

    Förändra ditt liv och starta en hälsosam livsstil häng på Ulrikas 66 Day Challenge redan idag! Anta utmaningen under 66 dagar med lättlagade, goda lågkolhydratrecept och ett väl utarbetat kostschema för ett friskare liv med ökad energi, lugnare mage, bättre fokus och skillnad på vågen.Ulrika Davidssons nya hälsokokbok är en inspirerande hälsoutmaning för alla som vill leva ett friskare och smalare liv. En heltäckande kostplanering för 66 dagar med kalorisnåla men matiga och goda recept som hjälper dig att komma igång med ett energifyllt och hälsosamt liv. Öka din energi och ditt fokus, boosta ditt immunförsvar, få en lugnare mage och att gå ner i vikt med Ulrika Davidssons nya bok 66 Day Challenge. En vana skapas på 66 dagar och att skapa nya vanor kräver disciplin, motivation och planering. I sin nya kokbok inspirerar Ulrika Davidsson till en hälsosammare livsstil och delar med sig av sina bästa recept för ett liv med massor av ny energi. Här får du ett väl utarbetat kostschema på 66 dagar minutiöst anpassat för att hitta en ny, smal, stark och hälsosam livsstil. Utöver den tydliga kostplanen med goda lågkolhydratrecept får du dessutom den rätta peppen för att lyckas motivation och målplanering på vägen som hjälper dig hela vägen i mål!  Ulrikas kostprogram med lågkolhydratkost och 5:2- och 16:8-fasta är baserade på hennes mångåriga erfarenhet av kostrådgivning. Hon lär dig äta mer hälsosamt med naturligt protein, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater. Recepten är en blandning mellan varm och kall mat, kött, fisk, fågel och vegetariska rätter som är lättlagade, näringsrika och framförallt väldigt goda! Dessutom är recepten kaloriberäknade så att du har full koll på vad kroppen får i sig!  Börja redan idag och utmana dig till en riktig omstart och ett friskare och starkare liv. Du kommer snabbt att märka att du har mer energi och ork, och se en skillnad på vågen. Du kommer inte att ångra dig!Ur innehållet: nästan 100 lättlagade och goda lågkolhydratrecept kostschema med kaloriberäknade recept för alla måltider enklare näringslära tips på vad du ska välja på restaurang, resa eller vid oförutsedda situationer Ulrika Davidsson är kostrådgivare, receptkreatör och bästsäljande kokboksförfattare. Hon är en av Sveriges mest populära kost- och hälsoprofiler som genom åren har hjälpt tusentals människor till en mer hälsosam livsstil genom sin webbkurs "Ulrikas Kickstart" och sina 32 kokböcker med hälsosamma recept som sammanlagt sålt i över en miljon exemplar. 

  • - Recipes from Home - The Sunday Times Bestseller, includes recipes from the ITV series
    av Raymond Blanc
    259 kr.

    The much-loved French chef presents more than 100 simple dishes for the cook at home.

  • av Linda Doeser
    99 kr.

    Att vakna upp på morgonen till doften och smaken av hembakat bröd är lätt ordnat ned hjälp av en bakmaskin. Genom att använda samlingen av delikata recept i denna bok kan vem som helst börja baka bröd och var gång få ett perfekt resultat. Man upptäcker också hur idialiskt bakmaskinen är för att sätta degar för brödsorter som croissaants och pizzor. Gör helt enkelt degen i maskinen, baka sedan ut och grädda deb på vanligt sätt i ugnen, Med steg- för steg- beskrivningar och kloka pratiska råd visar denna bok hur bakmaskinen kan utnyttjas på bästa sätt.

  • av Louise Strömberg
    225 kr.

    Det är dags att släppa taget om din inre kritiker och vakna upp. Det är dags för dig att äntligen förstå ditt eget värde och gör något modigt börja älska dig själv villkorslöst!

  • av Indra Nooyi
    169 kr.

  • av Frida Lund
    225 kr.

    Vin från A till Ö är en vinresa utan pekpinnar, en guide för dig som vill få ditt vinintresse att växa eller väckas, där det enda som spelar roll är vad du gillar, inte hur mycket du kan.

  • av Yotam Ottolenghi, Noor Murad & Ottolenghi Test Kitchen
    225 kr.

    Relaxed, flexible home cooking from Yotam Ottolenghi and his superteam. Whether they're conjuring up new recipes or cooking for themselves at home, the Ottolenghi Test Kitchen team do what we all do: they raid their kitchens.

  • - Over 300 Recipes for Plant-Based Eating All Though the Year
    av Del Sroufe
    145 kr.

  • - Grow, Cook, Use & Store Your Harvest
    av Charles Dowding & Stephanie Hafferty
    235 kr.

    No dig experts, Charles Dowding and Stephanie Hafferty, explain how to set up a no dig garden. They describe how to: Make compost, enrich soil, harvest and prepare food and make natural beauty and cleaning products and garden preparations.

  • - Understand Flavour Connections and Revolutionize your Cooking
    av Dr. Stuart Farrimond
    209 kr.

  • av Chelsea Monroe-Cassel
    259 kr.

    Prepare a feast fit for a warchief with this delicious compendium of recipes inspired by the hit online game from Blizzard Entertainment. The Official Cookbook teaches you how to conjure up a fantastical menu of foods inspired by the beloved massively multiplayer online role-playing game.

  • av Meredith Baird
    175 kr.

  • - Why Your Genes Need Traditional Food
    av Catherine Shanahan
    155 kr.

  • av Gary Taubes
    229 kr.

    I Därför keto går Gary Taubes igenom forskningen och ger välgrundade ­rekom­menda­tio­ner för hur vi ska äta för att uppnå och behålla en bättre hälsa. Bokens ­slutsatser bygger på över tjugo års under­sökande journalistik i ämnet och på över hundra intervjuer med ­praktiserande nutrionister och läkare som är specialiserade på att behandla övervikt.

  • - Traditional Sri Lankan & International Recipes and Island Wedding Story
    av Lilanie Kadirgamar Geiger
    485 kr.

  • - Healthy And Delicious Ketogenic Diet With 50+ Smoothy and Shake Recipes to Burn Fat, Increase Energy, and Boost Your Brainpower!
    av Nancy Brown
    225 kr.

  • av Chaz Bufe & Keith McHenry
    109 - 209 kr.

    From the cofounder of Food Not Bombs, an action-oriented guide to anarchism, social change, and vegan cookingUnlike the original Anarchist Cookbook, which contained instructions for the manufacture of explosives, this version is both a cookbook in the literal sense and also a "e;cookbook"e; of recipes for social and political change. The coffee-tablesized book is divided into three sections: a theoretical section explaining what anarchism is and what it isn't; information on organizational principles and tactics for social and political change; and finally, numerous tasty vegan recipes from one of the cofounders of the international Food Not Bombs movement.

  • - Global One Dish Dinners
    av Rukmini Iyer
    195 kr.

  • - 100 Delicious Recipes from Pan to Plate in 30 Minutes or Less
    av Christina Shoemaker
    149 - 199 kr.

    In Clean Paleo One-Pot Meals, popular blogger Christina Shoemaker of The Whole Cook presents 100 quick and delicious recipes that go right from pan to plate.

  • - 50 Fun and Delicious Recipes for Love at First Sip!
    av Assad Khan
    102,2 - 119 kr.

  • av Linda Lagerstrand
    259 kr.

    Säg hej till din bästa vän i köket! Att laga mat i din slowcooker kommer hjälpa dig att laga mat på ett enkelt sätt samtidigt som det du lagar smakar vansinnigt gott. Du kan ha middagen klar när du kommer hem från jobbet och med enkla och ofta billiga ingredienser, kan du skapa festmåltider!Introduktion och 80 recept som alla kan laga:)Av slowcookingens och crock-potens drottning, Linda Lagerstrand.

  • av Louise Bondebjer
    225 kr.

    For many Swedes, nothing beats being able to make use of fresh local produce all year round. And dipping into the culture behind traditional Swedish dishes is something close to our hearts, with every mealtime imparting a sense of community and heritage. The now world famous fika is just one example of this.  Join us as we delve into the best of Swedish cuisine for every season, embracing a mix of authentic classics and recipes with a fresh twist. If you ve ever wondered how to eat like a Swede all year round, here s how!Gourmand Awards är världens största kokbokstävling sedan 1995. Swedish kitchen stories blev vinnare i kategorin Bästa översatta kokbok i den svenska tävlingen 2020-11-25."Recepten och beskrivningarna är lätta att följa tillsammans med vackra foton. Författaren och matstylisten Louise Bondebjer vill uppmuntra till att använda arvegods och finporslin som oftast får stå i skåpen, vilket ger bildmaterialet ett mervärde med både klassiskt och gammalt porslin. Svenska klassiker fungerar väl som introduktion till husmanskost och för den med nyvaknat intresse för svensk mat. Helhetsbetyg: 4." BTJ, häfte 15/21 Charlotte Berglund

  • - Recipes from the Balkan Peninsula
    av Katarina Nitsou
    235 kr.

  • - The Cookbook
    av Raquel Pelzel
    185 kr.

    The ultimate canvas for sweet and savory culinary creativity. 50 seasonal recipes that reimagine the "bread and butter" of cuisine with simple ingredients in surprising ways.

  • - 1,000 Amazing Adventures in Pursuit of Wine
    av Simon Woolf
    229 kr.

    An inspirational guide designed with the globe-trotting wine lover in mind--vineyards to visit, seasons to go, vintages and organics to drink, and how to get the most out of each wine region.

  • - 40 Cocktails Selected by The Shelby Company Ltd
    av Sandrine Houdre-Gregoire
    149 kr.

    Peaky Blinders Cocktail Book serves up 40 step-by-step cocktail recipes inspired by the critically acclaimed BBC period crime drama.

  • av Maria Höglund
    129 kr.

    LCHF-maten finns för alla Airam (Maria Höglund) har varit hemma hos flera familjer, öppnat deras kylskåp och utifrån familjens behov skapat kreativa och enkla rätter enligt LCHF-modellen (LCHF innebär en kosthållning med ett minimum av kolhydrater och mera fett).Airam har varit hemma hos:singelhushållsmåbarnsfamiljtonårsfamiljvegetarianenöverviktigaHär finns massor av läckra och lättlagade recept, inte bara för människor med problem, utan för oss alla som vill må bra. Recepten passar också utmärkt om du är glutenintolerant.Airam har tidigare medverkat i böckerna Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok och LCHF-kokbok till fest och helg. Airam är utbildad kock och arbetar till vardags som distriktssköterska.

Populära mattrender

Tales.se har ett enormt utbud av böcker om mat och dryck, och här hittar du också inspiration om de nya mattrenderna som har kommit för att stanna. En av de många nya trenderna kring matidéer är Sous vide, vilket i korthet innebär att maten tillagas på en låg och exakt temperatur under en längre period. Det är ett billigt och enkelt sätt som du nu kan laga mat på, och då får du till och med en god upplevelse varje gång, eftersom ingredienserna nu smakar ännu mer av sig själva. Dessutom får du viss kontroll, eftersom du kan styra alla processer i matlagningen utan att behöva övervaka maten hela tiden.
Härdningsprocessen är enkel när du börjar med att vakuumförpacka dina ingredienser i en påse för att sedan lägga ner dem i ett varmvattenbad. Du låter det vara här tills det är klart, och om du gör kött eller något annat och vill att det ska stekas efter kan du bara göra det på en panna efteråt. Om du vill leta efter matinspiration om denna nya trend, så hittar du här vår populära matbok "Sous Vide at Home" av Lisa Q. Fetterman, som är en av de största och mest ambitiösa böckerna i ämnet. Här hittar du recept, tekniker, tips och trix för både nybörjare och erfarna matintresserade i köket.

Dessutom är trenden kring att minska matsvinn och utnyttja sina råvaror fortfarande ett stort tema, som verkligen blomstrade under 2018. Det var året då människor verkligen började minska matsvinnet och fokusera på ämnet, som förhoppningsvis kommer att bli en permanent del av vårt medvetande.
Matavfall kostar pengar, skadar miljön och får sociala konsekvenser. Majoriteten av matavfallet kommer från hushåll, eftersom konsumenter ofta köper för mycket mat. Det finns alltså ett behov av både välvilja och en insats i hela livsmedelskedjorna, där du som konsument kan göra en extra insats.

Så om du är för att minska matsvinnet och fokusera på dina matkostnader och miljön, så rekommenderar vi boken "Rädda maten!" av Paul Svensson och Christofer Ekman. Boken av detta slag syftar till att motivera och inspirera singel- och små hushåll att göra hälsosam och billig mat samt undvika matsvinn. Så om du vill se vilka möjligheter det finns att använda alla råvaror du köper, så kan den här boken hjälpa dig på rätt väg.

På Tales.se hittar du alltså ett stort utbud inom mat och dryck. Oavsett om det är inspiration till vardagsmat eller läckra rätter för dina gäster hittar du allt här. Du hittar också ett hav av inspirationsböcker för läckra nya vinupplevelser och alla möjliga läckra recept inför bakningen.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.