Marknadens största urval
Snabb leverans
Sofie Sarenbrant

Böcker av Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant är en svensk författare född i Stockholm den 4 januari 1978. Hon flyttade som tvååring till Narobo i Östergötland med sin familj där Sofie Sarenbrant gick i skola. Efter att hon slutat grundskolan flyttade hon till Västervik där hon läste media på gymnasiet. Hon avslutade sina studier vid Mittuniversitetet. Hon började sin egentliga karriär inom journalistiken, där hon arbetade som frilansjournalist, för Veckorevyn. Hon har även arbetat för Expressen, Friskispressen och Amelia.

Sofie Sarenbrant debuterade med boken ‘Vecka 36’ 2010 och är mest känd för sin bokserie om Emma Sköld. Sarenbrants önskan med karaktären i bokserien var att skapa en huvudkaraktär, med ambitiösa värderingar kontra den stereotypa bilden av poliser, som ofta är alkoholiserade och deprimerade. Sofie Sarenbrant har också funnits på bästsäljarlistan över kriminalromaner 2015, med den tredje boken ’Öppet hus’ i Emma Sköld-serien. Den femte boken i serien, blev även den näst mest sålda kriminalromanen 2017 i Sverige, boken heter ’Tiggaren’. Hon har över tre miljoner sålda böcker.

Historien om de tre frisörerna Östermalm, är en bokserie, som började 2017 med boken ’Bakom din rygg’, är hennes senaste serie. Hon gav ut en bok senast 2019, som den sjunde i bokserien om Emma Sköld, “Skamvrån. År 2019 och 2020 vann Sofie Sarenbrant priset som årets kriminalförfattare.
Visa mer
Filter
Filter
Sortera efterSortera Populära
Tyvärr kunde vi inte hitta några träffar baserat på dina val.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.