Marknadens största urval
Frakt från 19 kr
Sofie Sarenbrant

Böcker av Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant är en svensk författare född i Stockholm den 4 januari 1978. Hon flyttade som tvååring till Narobo i Östergötland med sin familj där Sofie Sarenbrant gick i skola. Efter att hon slutat grundskolan flyttade hon till Västervik där hon läste media på gymnasiet. Hon avslutade sina studier vid Mittuniversitetet. Hon började sin egentliga karriär inom journalistiken, där hon arbetade som frilansjournalist, för Veckorevyn. Hon har även arbetat för Expressen, Friskispressen och Amelia.

Sofie Sarenbrant debuterade med boken ‘Vecka 36’ 2010 och är mest känd för sin bokserie om Emma Sköld. Sarenbrants önskan med karaktären i bokserien var att skapa en huvudkaraktär, med ambitiösa värderingar kontra den stereotypa bilden av poliser, som ofta är alkoholiserade och deprimerade. Sofie Sarenbrant har också funnits på bästsäljarlistan över kriminalromaner 2015, med den tredje boken ’Öppet hus’ i Emma Sköld-serien. Den femte boken i serien, blev även den näst mest sålda kriminalromanen 2017 i Sverige, boken heter ’Tiggaren’. Hon har över tre miljoner sålda böcker.

Historien om de tre frisörerna Östermalm, är en bokserie, som började 2017 med boken ’Bakom din rygg’, är hennes senaste serie. Hon gav ut en bok senast 2019, som den sjunde i bokserien om Emma Sköld, “Skamvrån. År 2019 och 2020 vann Sofie Sarenbrant priset som årets kriminalförfattare.
Visa mer
Filter
Filter
Genre
 • (1)
 • (20)
Typ
 • (17)
 • (2)
Format
 • (13)
 • (7)
 • (6)
 • (2)
Språk
 • (21)
Pris
SEK
Serie
 • (14)
 • (3)
 • (1)
Sortera efterSortera Populära
 • av Sofie Sarenbrant
  229 kr.

  Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant.Lotta Olsson, Dagens NyheterEn kanondeckare som varmt rekommenderas!Expressen, om Vecka 36Läskigt bra deckarunderhållning.Allas, om Vila i frid

 • av Sofie Sarenbrant
  85 kr.

  ANDRA ANDNINGEN är andra delen i den spännande deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld.

 • av Sofie Sarenbrant
  225 kr.

  Munkavle är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade. Lägg skammen där den hör hemma: hos förövaren. Aldrig hos offret.

 • av Sofie Sarenbrant
  85 - 225 kr.

  Skyddsängeln är den nionde boken i den populära deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Liksom tidigare delar har innehållet en stark koppling till aktuella samhällsproblem. I Skyddsängeln utforskas ämnen som ensamhet, missbruk och konsekvenserna av psykiatrireformen. Är personen som övervakar dig den du borde frukta allra mest, eller är det i själva verket din räddande ängel?

 • av Sofie Sarenbrant
  85 - 225 kr.

  Mytomanen, den åttonde boken i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld, utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på? Samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant firar tio år som författare med en intrig som skulle kunna vara hämtad direkt från dagens löpsedlar.

 • av Sofie Sarenbrant
  85 - 109 kr.

  SKAMVRÅN är den efterlängtade sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste?

 • av Sofie Sarenbrant
  85 - 99 kr.

  Väntan är över. Efter två år återvänder kriminalinspektör Emma Sköld. Men inget är vad det ser ut att vara.

 • av Sofie Sarenbrant
  0 - 68 kr.

  Sofie Sarenbrant påbörjar en helt ny psykologisk thrillerserie som utspelar sig i frisörmiljö. Du avslöjar alla hemligheter för en person som står bakom din rygg med en vass sax i handen. Någon du inte känner, men som vet mer om dig än din egen partner. Någon som du inte behöver se i ögonen. En som inte har tystnadsplikt. Välj inte fel frisör.

 • av Sofie Sarenbrant
  0 - 239 kr.

 • av Sofie Sarenbrant
  0 - 85 kr.

  Specialutgåvan av Tiggaren trycks i begränsad upplaga. Varje exemplar är numrerat och signerat. Boken är i ett påkostat utförande och innehåller även extramaterial i form av novellen "Rum 112", Sofies deckarskola och ett bokmärke.

 • av Sofie Sarenbrant
  85 kr.

  "Det var ju omöjligt att inte tänka på filmen Farlig förbindelse." Magnus Utvik, Gomorron Sverige"Det är flyhänt underhållning." Lotta Olsson, DN"en riktigt smart intrig med delikat och oväntad upplösning." NorranKriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa? Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.Avdelning 73 är en krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.

 • av Sofie Sarenbrant
  85 kr.

  En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall."Sofie Sarenbrant är det mest spännande stjärnskottet på den svenska deckarscenen i dag. Bästa läsningen just nu är utan tvekan Vila i frid." Camilla Läckberg

 • av Sofie Sarenbrant
  85 kr.

  Emma Sköld under hotKriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida. Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa? Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära. Avdelning 73 är fjärde delen i den spännande deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld.   "Sjukt spännande, Sarenbrant!" Expressen"Det här är en rappt och rakt berättad historia som man måste läsa vidare i." + "Det var ju omöjligt att inte tänka på filmen Farlig förbindelse." Magnus Utvik, Gomorron Sverige "Det är flyhänt underhållning." Lotta Olsson, Dagens Nyheter "En riktigt smart intrig med delikat och oväntad upplösning." Norran

 • av Sofie Sarenbrant
  85 kr.

  Morgonen efter en husvisning i Bromma hittas pappan död av sexåriga dottern Astrid. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Det enda som talar för att någon utomstående kan vara inblandad är att Astrid påstår att en okänd man har klappat henne på kinden under natten. Emma Sköld på Länskriminalpolisens våldssektion utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska och välmående bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?Visning pågår är den tredje fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld. Sofie Sarenbrant är författare, journalist och fotograf. Hon bor i Bromma med sin man och två döttrar.

 • av Sofie Sarenbrant
  135 kr.

 • av Sofie Sarenbrant
  85 kr.

  Varje förälders värsta mardröm!Camilla Läckberg har gjort det med Fjällbacka, Åsa Larsson med Kiruna och Ann Rosman med Marstrand -- nu är det Branteviks tur att hamna på deckarkartan!Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regning semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand "¦Vecka 36 är en deckare som vågar ha höggravida kvinnor i huvudrollerna och somVecka 36 är en deckare som vågar ha höggravida kvinnor i huvudrollerna och somhar ett slut som kommer att få dig att tappa andan och längta efter mer"¦

 • av Sofie Sarenbrant
  85 kr.

  Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. I dag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan. Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om henne sin bror.Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.

 • av Sofie Sarenbrant
  99 kr.

  Camilla Läckberg har gjort det med Fjällbacka, Åsa Larsson med Kiruna och Ann Rosman med Marstrand - nu är det Branteviks tur att hamna på deckarkartan!

  • 99 kr.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.