Marknadens största urval
Frakt från 19 kr

Böcker i Avdelning Q-serien i ordning

Avdelning Q är en av de mest populära svenska bokserierna, som är särskilt älskad av våra kriminalbok läsare och lyssnare. På denna sida har vi därför sammanställt en översikt över alla böcker i serien, så att du enkelt kan få en överblick över rätt ordning på det spännande Avdelning Q-universumet! Bli en del av Jussi Adler-Olsens spännande kriminalresa, som är långt ifrån över. Serien består för närvarande av totalt nio böcker, och den sista volymen är redan planerad. Utforska alla böckerna i serien i rätt ordning nedan och hitta inspiration till din första eller nästa lyssnings- eller läsupplevelse från Avdelning Q.
Visa mer
Filter
Filter
Genre
 • (2)
 • (9)
Boktyp
 • (9)
 • (2)
Format
 • (7)
 • (4)
 • (4)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
Språk
 • (9)
Pris
SEK
Sortera efterSortera Serieföljd
 • av Jussi Adler-Olsen
  85 - 139 kr.

  Kriminalinspektör Carl Mørck är tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl är oskadd men plågas av skuldkänslor gentemot sina kollegor.Den unga och lovande politikern Merete Lynggaard försvinner spårlöst en vårdag 2002. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera om allt ifrån självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen inleder snart en stor utredning lyckas inte hitta de skyldiga.Carl Mørck och hans assistent Hafez el-Assad får ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande och snart börjar det hända saker. De är en hänsynslös förbrytare på spåren. Kommer de att hitta galningen innan det är för sent?

 • av Jussi Adler-Olsen
  85 - 139 kr.

  Carl Mørck på Avelning Q, polisens cold case-avdelning, får en ny mapp på sitt bord: år 1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de rikaste familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is. Flera år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat. Men när Carl börjar gräva i materialet upptäcker han att något är galet.Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen mellan den hemlösa Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter Kimmie eftersom hon har information som kan krossa dem. Kommer de att hitta henne? Och vill de verkligen det?

 • av Jussi Adler-Olsen
  85 - 139 kr.

  Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit ”Hjälp”.När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade? Carl och Assad dras allt längre in i en iskall kidnappares nät och de inser snart att tiden håller på att rinna ut. Trots att många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv.Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång, såväl i hemlandet Danmark som internationellt. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen. Tillsammans med sin assistent Assad tar han sig an brott som av alla anses som hopplösa att klara upp.

 • av Jussi Adler-Olsen
  0 - 139 kr.

  Grymhet, tvång och förnedring tillhörde vardagen på kvinnohemmet på ön Sprogø. Dit kom Nete Hermansen - och hon trodde att hon lyckats ta sig därifrån. En dag hinner hennes förflutna ikapp henne och det blir inledningen på en av Avdelning Q:s hittills svåraste utredningar. Vilka hemligheter finns i Netes förflutna? Vad var det egentligen som hände med henne och människorna omkring henne?Snart går det upp för Carl Mørck och hans assistenter Assad och Rose att fallet bara är en del av något betydligt större. Det handlar om fruktansvärda övergrepp - som fortfarande pågår. Samtidigt får Carl Mørck problem på det privata planet när han blir misstänkt för mordet på sin farbror.

 • av Jussi Adler-Olsen
  85 - 219 kr.

  "Världens tråkigaste dag", stod det i en tidning om den 11 april 1954. Men frågar man pojken Marco så var den 11 april 1954 värre än så, den var snarare liktydig med Hitlers födelsedag. För den 11 april 1954 föddes Zola, mannen som är Marcos farbror, som med cynisk kyla bryter ner och utnyttjar människor i sin närhet, och tvingar klanens medlemmar in i kriminalitet.Marco är snabbtänkt och lärs snabbt upp till tiggare, ficktjuv och inbrottstjuv. Men han hatar sitt liv och allt det Zola står för. Och när han förstår att familjen vill göra honom till krympling ser han ingen annan utväg än att rymma så långt bort han kan.Några månader efter sin rymning upptäcker han något ännu värre. Han får se en affisch med ett foto av en man som är saknad, en man som han sett ligga död i närheten av sitt eget hem. Den vetskapen kan ge Marco chansen att göra upp med Zola och resten av klanen, inklusive hans egen far. Men det är också en vetskap som utgör en fara för hans eget liv.Vad Marco inte vet är att det inte bara är familjen som vill se honom död. Men det vet å andra sidan Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen, och långsamt dras Carl Morck, Assad och Rose in i saken, med trådar in i regeringen och långt ut i Afrikas djungler.

 • av Jussi Adler-Olsen
  85 - 279 kr.

  En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.

 • av Jussi Adler-Olsen
  85 - 219 kr.

  Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts.Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna – den karismatiske ledaren Carl Mørck, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon – kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt någonstans?

 • av Jussi Adler-Olsen
  0 - 219 kr.

  Avdelning Q är tillbaka! I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Var kommer han ifrån? Vilka hemligheter bär han på? I "Offer 2117" får vi svaren. Det här är Assads historia.

 • av Jussi Adler-Olsen
  219 - 229 kr.

  När en kvinna begår självmord på sin 60-årsdag kommer ett olöst fall från 1988 upp i ljuset. Under tre årtionden har en lång rad människor fallit offer för en våldsam mördare med en sällsynt förmåga att dölja sina brott. Carl, Rose, Assad och Gordon på Avdelning Q – som redan är pressade på grund av coronapandemin – står inför ett av sina mest komplexa och svårlösta fall någonsin.

Avdelning Q

Avdelning Q är en dansk kriminalthrillerserie, skriven av den beundrade kriminalförfattaren Jussi Adler-Olsen. Den populära serien som aldrig kommer att ta slut, som för övrigt snart är klar med tio böcker i serien, är en stor hit hos våra många kriminal älskare. Avdelning Q-böckerna tar dig med på en otroligt spännande resa, där du kan följa karaktärernas utveckling och hur Avdelning Q hanterar de många utredningar de möter på sin väg. Alla Avdelning Q-böcker kan läsas oberoende av varandra, men på Tales.se rekommenderar vi att läsa hela serien tillsammans i saklig ordning, så att hela historien blir förståelig på bästa möjliga sätt. Många av våra läsare känner redan till den danska kända serien, men för dig som är ny, och vill veta lite mer om serien och dess historia, så hjälper vi dig självklart på vägen hit.
I Jussi Adler-Olsens Avdelning Q-serie möts du av biträdande kriminalkommissarie Carl Mörck. Carl Mörck är en typisk antihjälte som med sina många problem i privatlivet och en rad trauman fyllda i bagaget har svårt att leva upp till de krav som ställs för att vara en bra biträdande kriminalkommissarie. Berättelsen handlar om Carl Mörck, som särskilt tillsammans med sina 3 kollegor i avdelning Q på polisstationen, tar hand om avslutade ärenden som inte är av stort intresse för polisen. Dessa tre kollegor som berättelsen främst är centrerad kring är den hårt arbetande sekreteraren Rose, den märkliga vapenexperten Assad och Gordon som senare dyker upp i serien, som är den mer klumpiga typen, men som i sin tur besitter förmågan att tolka spåren av brotts mysterier. Böckerna i serien handlar var och en om sina kusliga och spännande berättelser, där särskilt det hårt arbetande paret Carl Mörck och Assad tillsammans hittar ledtrådar och försöker lösa de många utredningar, som inte alltid visar sig vara de lättaste mysterierna att lösa. Serien innehåller en rad huvudteman som brott begångna på grund av bland annat hat och girighet med grymt våld och sadism. Dessutom är maktmissbruk och hur man bryter detta är den verkliga röda tråden som går genom alla böcker i serien.Avdelning Q-böcker

På Tales.se kommer du att presenteras för alla Avdelning  Q-böcker i rätt ordning, så att det inte längre kan råda någon tvekan om vilken ordning serien ska läsas i. Utifrån detta har en översikt gjorts ovan, så du kan hitta den första boken i serien 'Kvinnan i rummet” eller om du istället redan är en del av denna värld kan du snabbt och enkelt upptäcka volymen eller volymerna som du inte läst tidigare. Om du vill ha ‘Journal 64’ som din nästa läsupplevelse så finns den såklart även i urvalet ovan. Avdelning Q-serien består för närvarande av nio volymer i serien, men den populära författaren bakom Avdelning Q ’Jussi Adler-Olsen”,  har en till bok inplanerad i serien, vilket gör att våra Avdelning Q-fans redan nu kan ha sina läsglasögon redo för ytterligare en spänningsroman. Så om du som vi ser fram emot Avdelning Q bok nr tio så dröjer det inte länge innan du återigen kan sitta och njuta av Carl Mörck och Avdelning Q.

De flesta  känner redan till författaren Jussi Adler-Olsen, som ligger bakom den stora framgången  "Avdelning Q", antingen från de populära böckerna eller från de fantastiska filmatiseringarna av de första fyra böckerna i serien. Särskilt i dagsläget har den senast filmade boken ‘Journal 64’ tagit människorna med storm, som med sina över 620 000 sålda biljetter på drygt tre veckor på danska biografer är en av de mest populära filmerna bland den danska publiken. De kommande fyra böckerna från Avdelning Q-serien är också redan planerade att filmatiseras, men som framöver istället kommer att produceras av Nordisk Film som köpt rättigheterna att filma böckerna från och med volym fem. De svenska filmälskarna kommer därför inte behöva vänta länge på nästa film, 'Marcoeffekten' som är nästa filmade bok  hade premiär 2021. Det blev även byte av huvudrollerna i den femte berättelsen om Avdelning Q , i en ny berättelse som är mer relevant än den någonsin har setts tidigare

Oavsett om du redan är med på resan och väl igång med någon av de många spännande böckerna eller om det är första gången du behöver bekanta dig med Carl, Assad och hela Avdelning Q kan du med fördel dyka in i den kusliga dramatiska världen och hitta din nästa läsupplevelse från Jussi Adler-Olsens populära kriminalthrillerserie. Böckerna kan läsas oberoende av varandra, men på Tales.se rekommenderas de att läsas i rätt ordning, eftersom det i större utsträckning leder till en bättre läsupplevelse.FAQ - Vanliga frågor

Hur många böcker har Jussi Adler-Olsen sålt?

Han är nu en av de mest sålda författarna och inte bara i Danmark utan även internationellt. Han har blivit en bästsäljande författare i de flesta delar av världen och hans böcker om Carl Mörck, Assad och Rose har publicerats i de flesta länder och har idag sålt i mer än 16 miljoner exemplar.

Vilken är ordningen på böckerna i Avdelning Q-serien?

1. Kvinnan i rummet
2. Fasanjägarna
3. Flaskpost från P
4. Journal 64
5. Marcoeffekten
6. Den gränslöse
7. Selfies
8. Offer 2117
9. Natriumklorid

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.