Marknadens största urval
Frakt från 19 kr

Böcker av Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård är en norsk författare, född 1968 i oslo. Han är en populär författare främst för sin bokserie min kamp, bokenserien fick ett internationellt genombrott och översattes till 35 olika språk. Hans debut som författare kom år 1998 när han släppte romanen Ute av verden. Boken fick stor uppmärksamhet och Karl Ove Knausgård belönades med Kritikerpriset som första debutant. Andra romanen en tid for alt kom 2004, boken blev år 2005 nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. 2009 släppte han första delen av sin bokserie. Den första delen av bokserien handlar om Karl Ove Knausgård uppgörelse med sin pappa, detta har väckt en stor diskussion i Norge. Första delen av serien blev populär och vann många priser, framförallt belönades han med norska litteraturpriset och boken blev utsedd till en av de senaste tio års bästa böcker och totalt blev det sex delar i bokserien och det tog Karl Ove Knausgård fyra år att släppa alla delar. Böckerna har översatts till 35 olika runt om i världen. 2015 kom hans debutbok ut i svenska, 17 år efter att den för första gången släpptes på norska.
Visa mer
Filter
Filter
Genre
 • (12)
 • (4)
 • (4)
Typ
 • (16)
 • (4)
Format
 • (8)
 • (6)
 • (4)
 • (1)
 • (1)
Språk
 • (15)
 • (1)
 • (1)
Pris
SEK
Serie
 • (7)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Sortera efterSortera Populära
 • av Karl Ove Knausgård
  239 kr.

  Karl Ove Knausgårds nya roman Vargarna från evighetens skog inleds 1986. Det är året för Tjernobylkatastrofen, Challengerolyckan och Palmemordet, men också ett år som präglas av en djup regeringskris i Norge. Syvert Løyning, en ung man i tjugoårsåldern som precis har återvänt hem till huset där han vuxit upp, drömmer en natt om sin döde far. Men det är något som inte stämmer. När han de följande dagarna börjar att söka igenom faderns efterlämnade saker får han också upp flera tidigare okända spår som alla leder till Sovjetunionen.Romanens andra del utspelas trettio år senare i Ryssland. Biologen Alevtina åker tillsammans med sin son till Samara för att där fira sin fars åttioårsdag. Som ung ställde hon många existentiella frågor men under de senaste åren har livet allt mer handlat om att försöka få ihop vardagen. Hennes vän Vasilisa är poet och går snarare åt rakt motsatt håll: hon är nämligen fullt sysselsatt med att skriva en bok om en tro på evigt liv.Vargarna från evighetens skog är en suggestiv och medryckande roman som på många sätt utvidgar utforskningen av den apokalyptiska stämningen i Karl Ove Knausgårds senaste roman Morgonstjärnan. Dessutom förekommer flera av karaktärer i båda romanerna."Morgonstjärnan är en mångbottnad berättelse komponerad av en djävulskt skickligt berättare." SvD

 • av Karl Ove Knausgård
  85 kr.

  Med sitt rika persongalleri och en handling som spänner över vardagligheter och stora kosmiska sammanhang är Morgonstjärnan ett storverk av en av Europas riktigt stora berättare.Det är sent i augusti, sommarledighetens sista skälvande dagar. Litteraturprofessor Arne och konstnären Tove befinner sig på Sørlandet tillsammans med sina barn. Vännen Egil bor i ett hus alldeles i närheten, prästen Kathrine är på väg hem från ett seminarium, fritidsledaren Emil repar med sitt band, journalisten Jostein är ute på stan och hans flickvän Turid jobbar natt på sjukhuset. Över var och en av dem dyker det plötsligt upp en jättelik stjärna på himlavalvet. Inte ens astronomerna har ord för att förklara vad det är som sker.Är det ett stjärnfall? Men varför har då ingen sett stjärnan tidigare? Har den precis uppstått ur intet?Med tiden lägger sig nyhetsvärdet och livet återgår till så som det var innan stjärnan syntes. Ändå är något förändrat i grunden. Allt märkligare saker tycks ske som påverkar människornas tillvaro på ett oanat sätt.Morgonstjärnan är en roman om det vi inte förstår, det vi inte vet att namnge och aldrig tidigare har mött. Den handlar om det stora dramat sett genom livets begränsade lins. Men mer än något annat är det en roman om vad som sker när de mörka krafterna i världen får löpa amok.

 • av Karl Ove Knausgård
  248 kr.

  Ett barn väntar på att födas och en far slår sig ner för att skriva till det. Om vad som väntar, om märkliga fenomen och föremål, människor och djur, vilka alla är en del av det vi kallar världen. Han skriver om snö och om kråkor, om tomten och om tandborsten, om likfärd och om sex. Och mitt under skrivandet med boken kommer en ny familjemedlem till världen.Karl Ove Knausgård har skrivit fyra årstidsböcker, varav Om vintern är den andra. Här beskriver han i korta nedslag tillvaron så som den ter sig för honom - livets små mirakel och stora vardagligheter, vilka tillsammans bildar ett slags personlig och slumpmässig encyklopedi.Om vintern innehåller också flera fantastiska illustrationer av konstnären Lars Lerin.

 • av Karl Ove Knausgård
  89 kr.

  Med sjätte delen avslutar Karl Ove Knausgård sin episka autofiktiva roman Min kamp. På ett helt igenom självutlämnande sätt har han blottställt ambitioner och svagheter, osäkerhet och tvivel och inifrån skildrat sina relationer till fru och barn, mor och far, vänner och bekanta. Det är en roman i vilken livet skildras i alla sina nyanser, från de avgörande och upprivande ögonblicken till vardags­livets tillsynes obetydliga detaljer.Min kamp är också ett högriskprojekt där gränsen mellan det privata och offentliga överskridits, vilket under arbetets gång gett tydliga återverkningar både för författaren själv och för hans närstående. I den avslutande delen får vi följa verkets fullbordan: den kontroversiella utgivningen av de tidigare delarna, pressen att förmå slutföra arbetet samt inte minst en studie i litteraturen och dess förhållande till verkligheten.Min kamp 1-6 är en av de senaste årens mest uppmärksammade romaner. Runt om i världen har den väckt frågor om vad som är litteratur och vad som är privat, och flera inflytelserika kritiker har hyllat den som en av vår tids stora läsupplevelser."Med storartad berättarkraft återskapar Knausgård ett liv, en generation, en epok." Carl-Henning Wijkmark

 • av Karl Ove Knausgård
  219 kr.

  Vad skulle hända om vi återvände till Peer Gynt men istället betraktade skeendet ur Solveigs blick? Vad skulle det innebära för det norska nationaleposet? Berättelsen om den som väntar, hur ser den ut? Karl Ove Knausgård har i sin nya kortroman eller långnovell Fåglarna under himlen, tänkt som ett libretto till ett större körverk, skrivit fram en Solveig för vår tid."Ovanför mig kommer några kråkor flygande. Fler följde och kort därefter var himlen svart av fåglar. Det liknade en köttmatta, tänkte jag, med vackra skiftande mönster i svart och blått, som i nästa ögonblick upplöstes."

 • av Karl Ove Knausgård
  89 kr.

  Andra delen av Karl Ove Knausgårds mäktiga självbiografiska roman "Min kamp" är en studie i extremrealism genom sitt blottläggande av det vardagliga, av utanförskap och självförödmjukelsens fascination. Fadersporträttet i första delen ersätts här av ett sökande efter kärlek och vänskap, om det egna författarskapet och följderna av att lämna Norge för en svensk anonymitet. Hela tiden finns där den öppna blicken på den egna kärnfamiljen och faderskapet, men också på det nya hemlandets nästintill skrattretande konformitet och konflikträdsla.

 • av Karl Ove Knausgård
  89 kr.

  Femte delen av Karl Ove Knausgårds mäktiga autofiktiva roman Min kamp är skriven med våldsam kraft och uppriktighet. Han flyttar till Bergen för att satsa allt på skrivandet men det får rakt motsatt verkan. Han vill så mycket att det knyter sig för honom. Samtidigt ser han hur en efter en av hans vänner debuterar som författare. Han misstänker att han aldrig kommer att få något ur händerna. Här finns också en roman om nya starka vänskapsband och ett omskakande kärleksförhållande. Så en dag når han två helt avgörande punkter i sitt liv: fadern dör - och kort därefter blir han färdig med sin första roman.Det var med femte delen som läsarna i Norge, och senare i Danmark, började inse proportionerna av detta litterära kraftprov. Tidningen Politiken menade att Min kamp med tiden kommer att få lika stor betydelse som Goethes Den unge Werthers lidanden.Karl Ove Knausgårds roman är en av de senaste årens mest omdiskuterade böcker. Den har belönats med prestigefulla priser och vållat en debatt långt utanför hemlandet Norges gränser."Det är inte den våghalsiga ärligheten som gör att man sugs fast, det är den där uppenbarelsen när en författares minne och språk förenas i den perfekta dansen."Daniel Sjölin

 • av Karl Ove Knausgård
  89 kr.

  Den fjärde delen av Karl Ove Knausgårds mäktiga autofiktiva roman Min kamp kretsar kring en ung man och hans författardrömmar. Men allt hotas av en förbjuden kärlek. Som artonåring flyttar Karl Ove Knausgård till norra Norge för att jobba som lärare. Målet är att spara pengar för att kunna resa bort och få tid till att skriva. I takt med att vintermörkret sänker sig börjar han dricka för mycket och oroas över sin oförmåga att bli av med oskulden. Dessutom börjar han hysa varma känslor för en trettonårig elev i klassen han undervisar i.

 • av Karl Ove Knausgård
  89 kr.

  Den tredje delen av Karl Ove Knausgårds mäktiga autofiktiva roman "Min kamp" kretsar kring en familj som 1969 flyttar in i sitt nya hus på den norska sydkusten. Familjens yngste heter Karl Ove och är bara åtta månader gammal. Här ska han tillbringa barndomen med kompisar, fotboll och musik. Men idyllen har en mörk underton. Den charmige pojken har en manipulativ sida djupt präglad som han är av livet i den kontrollerade och beräknande faderns skugga. Karl Ove Knausgårds romansvit är ett av de senaste årens mest omdiskuterade verk. Ännu en gång har han skrivit en fascinerande och mångfasetterad närstudie den här gången i form av ett porträtt av konstnären som ung.

 • av Karl Ove Knausgård & Fredrik Ekelund
  89 kr.

  Karl-Ove Knausgård sitter hemma i Skåne med fru, fyra småbarn och hund. Han ser fotbollsmatcherna på teve och somnar framför apparaten.Han gillar 0–0-matcher, cigaretter, kaffe och Argentina. Fredrik Ekelund är borta, på plats i Brasilien. Där spelarhan fotboll på stranden och tittar på matcherna tillsammans med folk på stan.Fredrik älskar matcher som slutar 4–3 och lag som spelar vacker fotboll. Hangillar caipirinha och Brasilien. Hemma–Borta är enbok om fotboll utöver det vanliga.Författarna använder VM i Brasilien som enutgångspunkt för reflexioner kring liv och död, konst och politik, klass ochlitteratur – och vad det innebär att vara hemma i en globaliserad värld.Brevväxlingen öppnar nya rum, ger oss berättelser från två skapandeförfattarliv i vilka vi kommer under huden på båda samtidigt som breven ger eninblick i författarnas förhållande till samtiden, fotbollens plats i deras egnaliv och spelets betydelse för mänsklig samvaro samtidigt som de ställer frågan:Är VM 2014 helt enkelt det bästa som någonsin har spelats?

 • av Karl Ove Knausgård & Thomas Wågström
  219 kr.

  Nacken lever i skymundan, i ansiktets skugga. I denna bok har Thomas Wågström med stor ömsinthet fotograferat mer än 50 nackar av olika ålder och karaktär. Karl Ove Knausgård har skrivit en fängslande essä, Ansiktets baksida, om denna vår kropps kanske mest sårbara, men också mest oföränderliga del. ”En nacke finns i tiden, tillhör tiden, men formas inte av den. Hade man kunnat ta dessa bilder för tiotusen år sedan, skulle de ha blivit likadana.” Boken finns även i en engelsk utgåva, Necks (ISBN 978-91-7126-315-5).

 • av Karl Ove Knausgård & Thomas Wågström
  219 kr.

  Necks live in the cloud mouth, in the shadow of the face. In this book, Thomas Wågström has photographed more than 50 necks of different ages and characters with great tenderness. Karl Ove Knausgård has written a captivating essay, Ansiktets baksida, about our bodies’ perhaps most vulnerable, but also most immutable part. “A neck exists in time, belongs to time, but is not formed by it. Had they been able to take these pictures 10,000 years ago, they would have been the same.” Also available in a Swedish edition, Nackar (ISBN 978-91-7126-311-7).

 • av Karl Ove Knausgård & Thomas Wågström
  245 kr.

  »Hela världens skönhet«Sydsvenskan»Allt som är i himmelen påminner om en djup och ogripbar hemlöshet i vår omedelbara närhet«NT»En vacker och samtidigt lite drömsk bok om tillvaron, varat och förgängligheten«ARVIKA NYHETER»Han hittar någonting där, Wågström, i det tidlösa och evigt föränderliga [...] Det handlar om att ta sig tid. I livet och med boken. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Jag kommer i alla fall att lägga mig i gräset i sommar och stirra upp bland molnen och drömma mig ner på jorden«KurrirenFotografen Thomas Wågström har fångat det som omvälver oss men som ändå hela tiden hastar förbi. Han fascinerades av denna oändliga motivkrets och har ägnat de senaste åren åt att studera himmelen och dess karaktäristiska molnformationer.Wågström ser och fotograferar molnen som om han i dem letar efter ledtrådar kring universums och den mänskliga existensens mysterium.Hans fascination delas av författaren Karl Ove Knausgård som har skrivit en tankeväckande essä i boken.Detta är en utsökt vacker fotobok i gränslandet mellan dokumentation och poesi.Boken ges även ut i Norge av Karl Ove Knausgårds eget förlag Pelikanen.

 • av Karl Ove Knausgård
  259 kr.

  Hur blev Edvard Munch en av världens mest berömda konstnärer? På ett högst personligt sätt närmar sig Karl Ove Knausgård både kända och okända bilder av Munch i ett försök att hitta vad det är i dem som står på spel och på vilket sätt de lever vidare i vår kultur. Han åker till platser där Munch levde, talar med konstkännare och konstnärer - men först och främst skriver han om sitt eget förhållande till Edvard Munch utifrån den naiva frågeställningen: vad är konst och vad ska vi egentligen ha den till?Så mycket längtan på så liten yta skrevs i samband med författarens samarbete med Munchmuseet och deras Munchutställning som öppnade sommaren 2017, där Knausgård bland annat valde ut flera målningar, grafiska tryck och skulpturer som aldrig tidigare visats för allmänheten. Om utställningen skriver Knausgård: Jag ville visa okända bilder utifrån föreställningen om att man då kunde se Munch som om det vore första gången, som det han var, en målare som aldrig slog sig till ro och som aldrig stelnade."Vilken perfekt matchning de är, Edvard Munch och Karl Ove Knausgård." Therese Bohman, Expressen

 • av Karl Ove Knausgård
  89 kr.

  Min kamp är Karl Ove Knausgårds mäktiga självbiografiska roman. Första delen inleds med en svepande beskrivning av varje människas slutpunkt, döden. Det är runt detta ofrånkomliga faktum boken kretsar, från barndom till vuxenhet.I centrum står en far som i hela sitt liv agerar på ett sätt som gör honom onåbar och omöjlig att förstå. Boken utgår från Karl Oves nuvarande situation med fru och två små barn i Malmö. Han skriver personligt om hur han tvingats sluta dricka eftersom han då tappar kontrollen och gör sig själv och andra illa.Så kommer telefonsamtalet från brodern med besked om faderns död. Det som följer är ett hårt uppvaknande och en begravning av en far han aldrig kände.

 • av Karl Ove Knausgård
  49 kr.

  Iarna este a doua carte din cvartetul Anotimpuri, o enciclopedie personala despre lume,scrisa de un tata pentru fiica sa nenascuta.

 • av Karl Ove Knausgård
  49 kr.

  Toamna este prima cartedin cvartetul Anotimpuri,o enciclopedie personala despre lume,scrisa de un tata pentru fiica sa nenascuta...

 • av Karl Ove Knausgård
  42,97 kr.

  My Struggle: Book 1 introduces American readers to the audacious, addictive, and profoundly surprising international literary sensation that is the provocative and brilliant six-volume autobiographical novel by Karl Ove Knausgaard. It has already been anointed a Proustian masterpiece and is the rare work of dazzling literary originality that is intensely, irresistibly readable. Unafraid of the big issues-death, love, art, fear-and yet committed to the intimate details of life as it is lived, My Struggle is an essential work of contemporary literature.

 • av Karl Ove Knausgård
  59 kr.

  Proaspat absolvent de liceu, Karl Ove se muta intr-un sat de pescari din nordul indepartat al Norvegiei pentru a lucra ca profesor. Nu se dovedeste insa interesat de slujba in sine - sau de orice alta slujba. Singurul lui scop este sa economiseasca bani si sa inceapa sa scrie. Totul merge bine, dar, pe masura ce noptile devin mai lungi, viata lui ia o intorsatura mai intunecata. Consumul de alcool ii provoaca episoade de amnezie completa, tentativele repetate de a-si pierde virginitatea se sfarsesc umilitor si, spre marea lui nefericire, ajunge sa se indragosteasca de una dintre elevele sale de treisprezece ani. Iar in tot acest timp, umbra tatalui planeaza tot mai amenintator asupra sa...Dansnd n ntuneric este cea de-a patra carte a senzaE ionalei serii Lupta mea, care a fost numitA de revista Guardian poate cea mai semnificativA creaE ie literarA a vremurilor noastre"e;.... extrem de sincer, Knausgrd... vrea sA ne introducA n cotidianul vieE ii, care este uneori vizionar, alteori banal, alteori profund semnificativ, dar, prin forE a lucrurilor, absolut obiE nuit, pentru cA ni se ntmplA pe tot parcursul vieE ii E i tuturor..."e;The New YorkerO reuE itA rarA . Nici un scriitor din generaE ia sa nu egaleazA combinaE ia lui Karl Ove Knausgrd de talent, stil, spirit de observaE ie E i originalitate..."e;Dagens Nringsliv

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.