Marknadens största urval
Frakt från 19 kr

Kokböcker

Här bjuder vi in ​​till ett utsökt matuniversum med billiga kokböcker, som tilltalar aptitretande maträtter för alla, små som stora. Samla familjen och gör matlagning till en upplevelse genom att utforska vårt stora utbud av allt från de bästa kokböckerna från bland annat Jamie Oliver, Tina Nordström och Tareq Taylor, till italienska, hälsosamma eller veganska kokböcker och mycket annat. Utmana dig själv och förfina dina kunskaper inom matkonst eller utöka horisonten i köket med enkla och nya vardagsrätter. Låt dig inspireras av vårt stora urval nedan och utforska nya läckra recept som du bara måste erbjuda dina gäster, vänner eller familj på.
Visa mer
Filter
Filter
Boktyp
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (29)
Format
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (1.000+)
  • (120)
  • (89)
  • (60)
  • (59)
  • (27)
Visa mer
Språk
  • (1.000+)
  • (5.000+)
  • (8)
  • (1.000+)
  • (569)
  • (606)
  • (161)
  • (111)
  • (10)
Visa mer
Pris
SEK
Betyg
  • (36)
  • (39)
  • (39)
  • (39)
  • (41)
Serie
  • (89)
  • (55)
  • (32)
  • (20)
  • (17)
  • (17)
  • (17)
  • (16)
  • (16)
Visa mer
Tagg
  • (27)
Sortera efterSortera
  • av Camilla Hamid
    245 kr.

    Kanelbullen har sin egen dag, och kladdkakan likaså. Men det tar inte slut där! Året är lyckligtvis späckat av fikadagar, så häng med Camilla Hamid in i köket och upptäck de allra bästa av dem. Njut av att baka och äta klassiker som chokladbiskvier, morotskaka och prinsesstårta. Recept på det traditionella bakverket finns alltid med, men också spännande varianter som smakar nytt. Sammanlagt cirka 75 recept.Boken inleds med en pedagogisk bakskola med de bästa tipsen för att lyckas. Här finns också en grundlig genomgång av de vanligaste handgreppen inom bakning, samt pedagogiska felsökningslistor.Detta är Camillas hyllning till svensk fikakultur och godsakerna vi älskar. För att bakverken måste firas – och vi njuta!

  • av Fredrik Nylén
    199 kr.

    I Fredrik Nyléns nya bok hittar du allt som man vill baka till jul! Här finns klassiker som saffransbullar, struvor, pepparkakor, knäck och vörtbröd, men också juliga favoritrecept ur hans populära blogg Fredriks fika. Dessutom bjuder Fredrik på nya påhitt som garanterat gör succé bland vänner och familj. Eller vad sägs om saffranschurros, en pepparkaksdoftande och knäckig äppelpaj och en fantastisk marängtårta med apelsin och granatäpple? Allt bakat med glädje och kärlek, så klart!

  • av Tareq Taylor
    259 kr.

    En av Sveriges största matprofiler, prisade kocken Tareq Taylor, kommer här med en ny kokbok full av grytor. En gryta sköter sig mer eller mindre själv på spisen och gör att du kan ägna dig åt gästerna i stället för åt matlagning. Så använd kastrullen modell större eller grytan som står där i köksskåpet – ofta! Visst kan det ta lite tid att få till det där möra köttet som smälter i munnen, men medan grytan puttrar kan du ju göra helt andra saker. Ett stort plus med grytor är att de ofta kan förberedas och lagas i förväg, ett annat är att de efter någon dag smakar ännu bättre. Och med Tareq Taylors omisskännliga smaksäkerhet och kryddning från jordens alla hörn kan det förstås inte bli annat än gott, oavsett om grytan är grön eller innehåller kött, fågel eller fisk.

  • av Jennie Walldén
    229 kr.

    I "Wok, ris, nudlar" finns asiatiska favoriter som vardagsbibimbap och teriyakikyckling men du får också lära dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi på bästa sätt.Jennie Walldén har rötter i Korea, hon driver restaurangen Namu i Malmö och är en van och smaksäker matlagare i tv-program såväl som för sin familj och vänner. Hon vet vilka rätter som är genuint asiatiska och hur man kan anpassa dem till våra svenska kök. Vad sägs till exempel om pad thai med räkor, koreansk sashimisallad, kålwok med biff och basilika eller sobasallad med miso och wakame?

  • av Frida Skattberg
    229 kr.

    I bakdrottningen Frida Skattbergs tredje bok är det dags att ta julbaket till nya höjder. Som i hennes tidigare böcker är det en härlig blandning mellan klassiska recept med en twist och nya spännande tillägg till adventsfikat. Frida skapar bakverk som är lätta att lyckas med och som smakar fantastiskt gott. Här bjuder hon på allt från kakor och godis till desserter och tårtor som både överraskar och imponerar. Oreotryfflar, saftiga saffransbullar med vaniljfyllning, brownies med vit choklad och polkagris eller pepparkaksmorotskaka – vilken blir din nya julfavorit?

  • av Jenny Warsén
    229 kr.

    "Jennys sommar” är en given följeslagare i köket under årets varma månader när grillen tas fram. Förutom mängder av bra recept på grillmiddagar bjuder Jenny Warsén på härlig midsommarmat, läskande drycker, svalkande efterrätter och gofika. Här hittar du dessutom förslag på picknickmat och hennes bästa tips på vad du kan göra med trädgårdens bär och frukter. Med sina välsmakande och rättframma recept har Jenny Warsén blivit en av landets mest populära matbloggare, ”Jennys sommar” är hennes femte kokbok efter succéer som ”Snabbt, gott och billigt”, ”Middagstipset” och ”Baka med godis”.

  • av Ulrika Davidsson
    245 kr.

    Förändra ditt liv och starta en hälsosam livsstil häng på Ulrikas 66 Day Challenge redan idag! Anta utmaningen under 66 dagar med lättlagade, goda lågkolhydratrecept och ett väl utarbetat kostschema för ett friskare liv med ökad energi, lugnare mage, bättre fokus och skillnad på vågen.Ulrika Davidssons nya hälsokokbok är en inspirerande hälsoutmaning för alla som vill leva ett friskare och smalare liv. En heltäckande kostplanering för 66 dagar med kalorisnåla men matiga och goda recept som hjälper dig att komma igång med ett energifyllt och hälsosamt liv. Öka din energi och ditt fokus, boosta ditt immunförsvar, få en lugnare mage och att gå ner i vikt med Ulrika Davidssons nya bok 66 Day Challenge. En vana skapas på 66 dagar och att skapa nya vanor kräver disciplin, motivation och planering. I sin nya kokbok inspirerar Ulrika Davidsson till en hälsosammare livsstil och delar med sig av sina bästa recept för ett liv med massor av ny energi. Här får du ett väl utarbetat kostschema på 66 dagar minutiöst anpassat för att hitta en ny, smal, stark och hälsosam livsstil. Utöver den tydliga kostplanen med goda lågkolhydratrecept får du dessutom den rätta peppen för att lyckas motivation och målplanering på vägen som hjälper dig hela vägen i mål!  Ulrikas kostprogram med lågkolhydratkost och 5:2- och 16:8-fasta är baserade på hennes mångåriga erfarenhet av kostrådgivning. Hon lär dig äta mer hälsosamt med naturligt protein, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater. Recepten är en blandning mellan varm och kall mat, kött, fisk, fågel och vegetariska rätter som är lättlagade, näringsrika och framförallt väldigt goda! Dessutom är recepten kaloriberäknade så att du har full koll på vad kroppen får i sig!  Börja redan idag och utmana dig till en riktig omstart och ett friskare och starkare liv. Du kommer snabbt att märka att du har mer energi och ork, och se en skillnad på vågen. Du kommer inte att ångra dig!Ur innehållet: nästan 100 lättlagade och goda lågkolhydratrecept kostschema med kaloriberäknade recept för alla måltider enklare näringslära tips på vad du ska välja på restaurang, resa eller vid oförutsedda situationer Ulrika Davidsson är kostrådgivare, receptkreatör och bästsäljande kokboksförfattare. Hon är en av Sveriges mest populära kost- och hälsoprofiler som genom åren har hjälpt tusentals människor till en mer hälsosam livsstil genom sin webbkurs "Ulrikas Kickstart" och sina 32 kokböcker med hälsosamma recept som sammanlagt sålt i över en miljon exemplar. 

  • av Catarina König
    245 kr.

    Lyxigt och gudomligt gott, och dessutom enkelt att laga! Drottningen av mat med guldkant, Catarina König, bjuder på naggande goda smårätter, plockmat, goda drinkar och smarriga desserter i sin nya kokbok. Smårätter med guldkant som garanterat gör dig och dina gäster saliga med alla varierade och raffinerade smaker.

  • av Filip Poon
    219 kr.

    Filip Poon, favoriten från Sveriges mästerkock och Youtube, släpper sin första kokbok! Och precis som på hans kanal är det en härlig blandning av rätter från hela världen, klassiker och nya favoriter. Det är lättlagad mat som många gillar – kebabpizza, bbq-ribs och burgare – men också lite mer avancerade rätter från det asiatiska köket eller varianter på klassiker till den lite finare middagen. Och allt med samma smaksäkerhet som ledde till jobberbjudanden från både Markus Aujalay och Leif Mannerström efter en provsmakning i Sveriges mästerkock.Med samma härliga energi och glädje som på Youtube ger Filip dig i denna bok redskapen för att bli en riktig spiskrigare hemma i ditt eget kök.

  • av Linda Andersson
    199 kr.

    Baka och njut av Lindas favoritrecept för långpanna!Att baka i långpanna är smidigt, enkelt och det räcker till många. Den rektangulära formen passar lika bra för mjuka kakor som småkakor, bullar, pajer, tårtor och matbröd. I sin sjätte bok bjuder Linda Andersson på över 50 recept som alla kan baka. Bjud på falska wienerbröd, citronkärleksmums, fudge brownies, supersaftig banankaka, bärpaj, morotskaka med frosting, kanelgömma och himmelsk gräddtårta.Eller varför inte baka fluffigt brytbröd till buffén? Sedan ställer du fram formen och låter gästerna ta för sig så mycket de vill. Blir det något över är det bara att frysa in!Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt för alla att baka. I den här boken har Linda samlat sina bästa recept för långpannan – lättbakat och gott för alla tillfällen.

  • av Tareq Taylor
    139 - 239 kr.

    Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.

  • av Fredrik Nylén
    195 kr.

    Inget slår hembakat – och det behöver dessutom inte vara krångligt eller svårt. Tvärtom! I Matbröd har Fredrik Nylén samlat sina godaste matbröd för alla tillfällen. Olika goda frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökakor, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpor, långpannebröd, baguetter, nattjästa bröd och mycket mer. Utöver de femtio recepten blir det även en enkel surdegsskola och många bra, roliga tips. Som vanligt när Fredrik Nylén är i farten i köket är devisen att det ska vara bakat med glädje och kärlek!

  • av Sofia Wood
    245 kr.

    För Sofia Wood är pasta en kärlekshandling. Precis som i succéböckerna Chez Wood och Vinter hos Wood ryms här både hennes mest omsorgsfulla mathantverk och bästa snabblösningar.Hon är övertygad om att det finns en perfekt pastarätt för varje tillfälle, stort som litet. Ibland är det handgjord pasta och långkok, ibland lyxigt och speciellt och ibland bara fyra ingredienser du redan har hemma, färdigt på 15 minuter. Hemma hos Sofia serveras det pasta på nyårsafton såväl som till en blek vardag som förtjänar bättre.I Darling pasta bjuder hon på sina allra bästa tips samt recept för åtta specifika tillstånd, till exempel stunder av kärlek, trötthet eller längtan, som de flesta av oss befunnit oss i och med största sannolikhet kommer att återkomma till. Boken rymmer inte en oändlig mängd rätter utan bygger på en övertygelse om att det är just dessa 35 perfekta rätter vi alla behöver i vår repertoar för att göra livet både godare och roligare.

  • av Jenny Warsén
    225 kr.

    Nu är Jenny Warsén aktuell med ännu en problemlösarbok – efter succén med Middagstipset från 2018 – den här gången om möjligt ännu snabbare och billigare. Boken är uppdelad i sex kapitel och rymmer hela 80 recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat, enkla och snabblagade soppor, festligare rätter som sätter guldkant på vardagen, matiga mellanmål i hast, samt lättlagade och väldigt mumsiga bakverk och desserter – alla med Jennys signum: klassiker med en unik twist! Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker? Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott.

  • av Christin Kashou
    219 kr.

    ”Med den här kokboken vill jag förmedla min kärlek till det ostasiatiska köket, och jag hoppas kunna inspirera fler att öppna upp sina sinnen för dess enastående råvaror och recept.”Utforska Ostasiens unika råvaror och smaker med Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock år 2021. Här bjuder hon på 40 av sina favoriträtter från Kina, Japan och Korea, rika på kryddor, hetta och umami. Bygg din ramen från grunden med egen buljong och nudlar, vik och ånga dumplingar som sprakar i munnen! Låt krispigt friterad tempura och små sidorätter förhöja din vardagsmiddag eller bjud dina gäster på en generös buffé från en smakrik del av världen.

  • av Sara Ask & Tareq Taylor
    269 kr.

    Med sin nya kokbok vill Tareq Taylor och Sara Ask inspirera och vägleda alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Tillsammans har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen och hela veckan, ja, hela livet, varvat med peppande fakta om hur maten kan påverka vår hälsa. Genom att göra mindre (eller större) förändringar i vår livsstil kan vi faktiskt uppnå stora hälsovinster.Recepten är enkla att både följa och variera och ingjuter självförtroende i läsaren. Smakernas mästare Tareq Taylor borgar för att allt blir riktigt gott – han gör aldrig avkall på smaken bara för att det ska vara hälsosamt. Maten är färgglad och vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor, och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker.Dietisten Sara Ask står för hälsofaktan och är en garant för alla goda råd som utgår från väl grundad hälsoforskning som vi vet fungerar. Hon går också in på hur vi människor fungerar och varför vi äter det vi äter och gör de val vi gör. Varför har vissa lätt att hålla vikten och andra inte? Och hur byggs en bra måltid upp egentligen? En sak är säker, det finns inget facit för hur man ska äta och leva utan många olika sätt som kan bli rätt.Det mesta passar den som vill försöka förebygga ohälsa liksom den som drabbats av vanliga folkhälsosjukdomar som övervikt och fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdom – som ofta går att påverka genom en förändrad livsstil.

  • av Niki Sjölund
    219 kr.

    "Det är på tiden att någon har skrivit den här boken." Matgeek Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning. Den nordiska floran har det senaste decenniet hamnat i strålkastarljuset på...

  • av Linda Andersson
    195 kr.

    Hembakat är godast!I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten. Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor.Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra detextra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt& nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka. I den här boken har Linda samlat sina senaste (och godaste) matbrödsrecept för alla tillfällen.

  • av Besmir Balaj & Ville Ilola
    227 kr.

    Utsedd till Årets Etniska kokbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Det här är en kokbok du absolut vill ha i ditt kök!" Lisa Lemke, Family Living "Pizza på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan." Lantliv När vi gjorde vårt första försök att göra pizza napoletana i vår egen ugn hemma hos Ville för nio år sen hade vi ingen aning om hur långt den här p...

  • av Jenny Phillips, Katie Caldesi & Giancarlo Caldesi
    215 kr.

    Tillsammans med näringsfysiologen Jenny Phillips visar Giancarlo och hans fru Katie hur du kan lägga om kostenmed hjälp av enkla lågkolhydratrecept och okomplicerade ingredienser. En bok för alla som vill gå ner i vikt.

  • av Britt Andersen
    329 kr.

    Den danska bästsäljaren har nu publicerats på svenska och är den första skandinaviska boken med airfryer-recept.Med utgångspunkt från sin airfryer-blogg låter Britt Andersen oss ta del av alla hennes erfarenheter med recept och tips för läcker mat som tillagas i en airfryer.

  • av Tommy Myllymäki
    228 kr.

    Tommys styrka som kokboksförfattare ligger i att omvandla de kunskaper han fått under alla år i de bästa krogköken till recept som passar perfekt i hemmaköket.

  • - All of the Recipes from the New ITV Series
    av Gino D'Acampo
    215 kr.

  • - 25 mind-blowing bakes
    av Patti Paige
    105 kr.

    Spice up your love life with 25 gingerbread positions to bake and decorate

  • av Gareth Jones, Kristian Morén & Daniel Taube
    227 kr.

    "Best of British är kokboken som sticker ut i mängden." LitteraturMagazinet "Rekommenderas varmt." Dagens Nyheter Mosat och beigebrunt. Kanske en stabbig pudding och en kopp te? Bilden av brittisk mat är sällan särskilt uppskattande när den kommer på tal i Sverige. Men nu ska den så ofta baktalade brittiska maten få upprättelse. Korvmästarna på Taylors & Jones lägger undan korvsprutan för att...

  • av Snoop Dogg
    199 kr.

    "You know it's blazin' up in my kitchen. I'm takin' the cookbook game higher with a dipped and whipped collection of my favorite recipes, ya dig?"-Snoop Dogg

  • av Chelsea Monroe-Cassel
    259 kr.

    Prepare a feast fit for a warchief with this delicious compendium of recipes inspired by the hit online game from Blizzard Entertainment. The Official Cookbook teaches you how to conjure up a fantastical menu of foods inspired by the beloved massively multiplayer online role-playing game.

  • - Fun and Simple Recipes Inspired by the Drinking-and-Dining Dens of Japan
    av Tim Anderson
    259 kr.

    Simple Japanese food, which is perfect for everyday dinners or special occasions

  • av Yotam Ottolenghi & Ixta Belfrage
    193,74 - 299 kr.

  • av Frida Ronge
    215,99 kr.

    Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan. Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi...

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.