Marknadens största urval
Frakt från 19 kr

Kokböcker

Här bjuder vi in ​​till ett utsökt matuniversum med billiga kokböcker, som tilltalar aptitretande maträtter för alla, små som stora. Samla familjen och gör matlagning till en upplevelse genom att utforska vårt stora utbud av allt från de bästa kokböckerna från bland annat Jamie Oliver, Tina Nordström och Tareq Taylor, till italienska, hälsosamma eller veganska kokböcker och mycket annat. Utmana dig själv och förfina dina kunskaper inom matkonst eller utöka horisonten i köket med enkla och nya vardagsrätter. Låt dig inspireras av vårt stora urval nedan och utforska nya läckra recept som du bara måste erbjuda dina gäster, vänner eller familj på.
Visa mer
Filter
Filter
Boktyp
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (25)
Format
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (5.000+)
  • (1.000+)
  • (111)
  • (47)
  • (30)
  • (24)
  • (18)
Visa mer
Språk
  • (864)
  • (5.000+)
  • (9)
  • (1.000+)
  • (808)
  • (874)
  • (178)
  • (116)
  • (8)
Visa mer
Pris
SEK
Betyg
  • (133)
  • (141)
  • (141)
  • (141)
  • (144)
Serie
  • (93)
  • (89)
  • (71)
  • (58)
  • (38)
  • (22)
  • (21)
  • (21)
  • (20)
Visa mer
Sortera efterSortera Populära
  • av Emma Hamberg
    229 kr.

    Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är generös, klacksparkig och fransk ut i fingerspetsarna." Man kan så lätt få för sig att fransk matlagning är svår. Något för de utvalda med höga vita kockmössor, silverkupor som lyfts under trumvirvlar och såser som bara får sjuda, aldrig koka. Fel, fel, fel! Fransk matlagning är egentligen väldigt lätt, det handlar bara om tid och väldigt mycket smör. Tid och smör finns i Provence, men det finns precis lika mycket smör och tid i den lilla svenska förortsettan, i faluröda torpet på landet, i radhusköket eller var du än är. Du ska inte vara ett dugg rädd, du ska bara ha tillräckligt med smör hemma, och följa recepten lite Au pif!   Au pif vad är det, kanske du undrar? Jo, det är ett uttryck och en attityd som min killes franska mamma tillämpade i köket. Je fais un peu au pif, ca va etre merveilleux. Ungefärlig översättning: jag går lite på känn och det kommer att bli fantastiskt . Du tar vad du har, du byter ut saker du inte gillar till det du tycker om, och glöm inte: perfekt är tråkigt. Så ta min hand, så kliver vi tillsammans rätt in i Frankrike. Låt oss gemensamt dyka ner i smör, vin, socker, vinäger, färgsprakande grönsaker, lummiga aprikoslundar, mjuka ostar, ljumma nätter utan slut, dansa på borden, flambera, öppna alla våra dörrar på vid gavel så att vi kan utforska detta franska sätt att äta och leva. Varmt välkommen till Au pif, kokboken som tackar ja till allt!"Emma Hamberg   

  • av Fredrik Nylén
    199 kr.

    Småkakor är perfekta när du vill baka något snabbt, enkelt och gott till fikat! Här hittar du över 50 recept på älskade klassiker och nya favoriter att fylla kakfatet med. Den populära bloggaren Fredrik Nylén bjuder på allt från mördegskakor som hallongrottor och schackrutor till spritsade hasselnötskakor, chocolate chip cookies och latinamerikanska alfajores med en dulce de leche-fyllning.Fredrik Nylén driver en av Sveriges största bakbloggar, Fredriks fika, och charmade tv-tittarna redan 2013 när han kom på en andra plats i Hela Sverige bakar. Han har tidigare skrivit fem omtyckta böcker om allt från bröd och bullar till choklad och julbak.

  • av Adam Thulin
    215 kr.

    ”Grundtanken med min kokbok är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Jag gillar att ställa fram en massa olika fat på bordet och sedan får man välja vad man vill lägga upp på sin tallrik. Det skapar en bra atmosfär runt bordet. Andra viktiga punkter för mig och min matlagning är att:• det ska vara enkelt (de flesta recept har färre än tio ingredienser)• det ska vara prestigelöst (vill du ta en genväg – fine, det kan bli jättegott ändå!)• det ska vara lättillgängligt (alla råvaror går att köpa i Katrineholm så du kan säkert också hitta dem!).Så kom jag fram till Ett bord, flera smaker, en kokbok med recept på mellanrätter som serveras ”family style”. Med få ingredienser som är lättillgängliga och helt utan prestige. Hoppas ni hittar något ni gillar!”Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022.

  • av Ulrika Davidsson
    225 kr.

    Förändra ditt liv och starta en hälsosam livsstil häng på Ulrikas 66 Day Challenge redan idag! Anta utmaningen under 66 dagar med lättlagade, goda lågkolhydratrecept och ett väl utarbetat kostschema för ett friskare liv med ökad energi, lugnare mage, bättre fokus och skillnad på vågen.Ulrika Davidssons nya hälsokokbok är en inspirerande hälsoutmaning för alla som vill leva ett friskare och smalare liv. En heltäckande kostplanering för 66 dagar med kalorisnåla men matiga och goda recept som hjälper dig att komma igång med ett energifyllt och hälsosamt liv. Öka din energi och ditt fokus, boosta ditt immunförsvar, få en lugnare mage och att gå ner i vikt med Ulrika Davidssons nya bok 66 Day Challenge. En vana skapas på 66 dagar och att skapa nya vanor kräver disciplin, motivation och planering. I sin nya kokbok inspirerar Ulrika Davidsson till en hälsosammare livsstil och delar med sig av sina bästa recept för ett liv med massor av ny energi. Här får du ett väl utarbetat kostschema på 66 dagar minutiöst anpassat för att hitta en ny, smal, stark och hälsosam livsstil. Utöver den tydliga kostplanen med goda lågkolhydratrecept får du dessutom den rätta peppen för att lyckas motivation och målplanering på vägen som hjälper dig hela vägen i mål!  Ulrikas kostprogram med lågkolhydratkost och 5:2- och 16:8-fasta är baserade på hennes mångåriga erfarenhet av kostrådgivning. Hon lär dig äta mer hälsosamt med naturligt protein, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater. Recepten är en blandning mellan varm och kall mat, kött, fisk, fågel och vegetariska rätter som är lättlagade, näringsrika och framförallt väldigt goda! Dessutom är recepten kaloriberäknade så att du har full koll på vad kroppen får i sig!  Börja redan idag och utmana dig till en riktig omstart och ett friskare och starkare liv. Du kommer snabbt att märka att du har mer energi och ork, och se en skillnad på vågen. Du kommer inte att ångra dig!Ur innehållet: nästan 100 lättlagade och goda lågkolhydratrecept kostschema med kaloriberäknade recept för alla måltider enklare näringslära tips på vad du ska välja på restaurang, resa eller vid oförutsedda situationer Ulrika Davidsson är kostrådgivare, receptkreatör och bästsäljande kokboksförfattare. Hon är en av Sveriges mest populära kost- och hälsoprofiler som genom åren har hjälpt tusentals människor till en mer hälsosam livsstil genom sin webbkurs "Ulrikas Kickstart" och sina 32 kokböcker med hälsosamma recept som sammanlagt sålt i över en miljon exemplar. 

  • av Ulrika Davidsson
    245 kr.

    Ulrika Davidsson är tillbaka med uppföljaren till bästsäljande 66 Day Challenge!Den nya kokboken innehåller över 80 nya goda recept med smaker från Medelhavet och en inspirerande hälsoutmaning för alla som vill leva ett friskare och smalare liv. En heltäckande kostplanering för 66 dagar med kalorisnåla men matiga och goda recept som hjälper dig igång med ett energifyllt och hälsosamt liv. Anta utmaningen redan idag!     En vana skapas som vi vet på 66 dagar och att skapa nya vanor kräver disciplin, motivation och planering. I sin nya kokbok, med medelhavsinriktning på de goda och lättlagade recepten, inspirerar Ulrika Davidsson till en hälsosammare livsstil och ett liv med massor av ny energi. Här får du ett väl utarbetat kostprogram på 66 dagar minutiöst anpassat för att hitta en ny, smal, stark och hälsosam livsstil. Utöver den tydliga kostplanen med goda lågkolhydratrecept får du dessutom den rätta peppen för att lyckas motivation och målplanering på vägen som hjälper dig hela vägen i mål.   Ulrikas kostprogram med lågkolhydratkost och periodisk fasta är baserade på hennes mångåriga erfarenhet av kostrådgivning. Hon lär dig äta mer hälsosamt med naturligt protein, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater. Recepten är indelade i frukost, vego, kött, fågel, fisk och skaldjur och några riktigt smarriga desserter. De är lättlagade, näringsrika och framför allt väldigt goda! Dessutom är recepten både kalori- och kolhydratsberäknade så att du har full koll på vad kroppen får i sig.     Vad sägs om t ex squashspagetti vongole, varm medelhavssallad, halstrad tonfisk med kålsallad och grekisk kycklinggryta?     Börja redan idag och utmana dig till en riktig omstart och ett friskare och starkare liv. Du kommer snabbt att märka att du har mer energi och ork, och se en skillnad på vågen. Du kommer inte att ångra dig!     Ur innehållet:  - Över 80 lättlagade och goda lågkolhydratrecept  - Kostscheman för 66 dagar med kaloriberäknade medelhavsinspirerade recept för alla måltider  - Planera din vecka med inköp, matlagning och food prep  - 5 ovanor som ska förändras till 5 goda vanor  - Underbart goda recept på medelhavskost med ett lågkolhydrattänk - Så fungerar periodisk fasta, 5:2 och 800 kcal + fastafördelar  - Detta händer i kroppen och hjärnan när du börjar med nya vanor - Faktorer som ökar din förbränning Ulrika Davidsson är kostrådgivare, receptkreatör och bästsäljande författare till över 35 böcker. Hennes kickstartskurser har hjälpt tiotusentals personer att nå sin målvikt och finna en mer hållbar och hälsosam livsstil.

  • av Malin Mendel
    239 kr.

    Indisk mat behöver inte innebära massa kryddor och krångel, utan kan vara snabb vardagsmat. Den är också som gjord för den svenska sommarens alla fester, picknickar, bufféer och grillkvällar. Till hösten passar värmande currygrytor, soppor och frasiga samosas för såväl finmiddag som svamputflykt.I sin senaste kokbok har Malin Mendel samlat sina allra bästa recept, sådant hon lagar till sin familj såväl som till kalas och bjudningar. Rätterna är lätta att göra, enkla att anpassa till alla och både färggranna och smakrika! Dessutom går de oftast att förbereda, grytorna blir bara godare av att stå till sig.Malins passion för indisk mat väcktes redan när hon var liten. I denna personliga bok delar hon med sig av minnen och mat från barndomen i Pakistan, och från somrar i Bohuslän och Dalsland. I sitt eget kök lagar Malin mest indiskt, men hämtar ibland inspiration från reportageresor till andra länder eller svenska traditioner. För likheterna finns, till exempel äts makrill även i Indien.

  • av Britt Andersen
    335 kr.

    Den danska bästsäljaren har nu publicerats på svenska och är den första skandinaviska boken med airfryer-recept.Med utgångspunkt från sin airfryer-blogg låter Britt Andersen oss ta del av alla hennes erfarenheter med recept och tips för läcker mat som tillagas i en airfryer.Du kan använda din airfryer till nästan vad som helst, så förutom krispiga pommes frites, kyckling och vårrullar innehåller boken mängder av inspirerande recept på god vardagsmat.Över 100 recept med enkla ingredienser som kan köpas nästan överallt.Den visar serveringsförslag i form av vackra illustrationer av hur maten kan anrättas, och många av rätterna är också lämpliga när du får gäster.Dessutom får du smarta airfryer-tips och en guide som hjälper dig att välja extra tillbehör.Du kommer att bli förvånad över hur mycket snabbare, lättare och hälsosammare det är att laga mat i en airfryer

  • av Karl Hultén & Anna-Maria Norman
    345 kr.

    Maghälsa är nyckeln till ett fungerande immunförsvar. Tidiga tecken på att allt inte står rätt till är ofta ökande trötthet, allergier eller magbesvär – diffusa symtom som riskerar att leda vidare till sköldkörtelsjukdom, psoriasis, reumatism eller någon annan av de omkring 100 autoimmuna diagnoser som finns. Vid autoimmun sjukdom har immunförsvaret blivit förvirrat och börjat attackera den egna kroppen. Men det går att vända symtom och inflammation till välbefinnande – på helt naturlig väg. Det autoimmuna protokollet (AIP) är ett antiinflammatoriskt ­kostupplägg som redan förändrat livet för tusentals människor med kronisk sjukdom. Tarmirriterande och inflammatoriska livsmedel utesluts för att ge plats åt en individanpassad läkande kost. Boken beskriver de samband ­forskningen avslöjat mellan immunförsvar, maghälsa och hormoner. Du får hjälp att återvinna hälsan med konkreta verktyg, matlistor och ­inspirerande recept.Här får du lära dig hur du:ska äta för att hjälpa din kropp att läkaindividanpassar, felsöker och optimerar din kostformar en tarmflora som lugnar ditt immunförsvartestar din tolerans för kolhydrateranvänder probiotika och kosttillskott för minskade symtomanpassar sömn, återhämtning och fysisk aktivitet för bästa immunhälsa.Om författarna:Karl Hultén är föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016) och Hjärnhälsa (2007) och har en magisterexamen i biomedicin (medicinsk biologi).Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach samt har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi.Tillsammans driver de hälsoföretaget Paleoteket och en podcast med samma namn. De föreläser, utbildar och erbjuder individuell rådgivning inom hälsa.Sagt om boken:“Autoimmun handbok erbjuder ett strukturerat angreppssätt och en metod för att navigera tryggt när du vill ta makten över din egen hälsa. Eftersom författarnas arbete genomsyras av ett vetenskapsbaserat kritiskt förhållningssätt kan boken, som håller internationellt hög nivå, mycket väl fungera som referensverk inom både funktionsmedicin och konventionell medicin.” Peter Martin, Leg läkare med dr, Funmed-mottagningen i Göteborg“Den här boken kommer göra livet enklare för alla som ger sig in på AIP. Den kommer att hjälpa de som kört fast och få tvivlare att våga testa. Ett fantastiskt viktigt verktyg! Jag visste inte att jag saknat det så mycket.”,Elsa Kjellander, har läkt med hjälp av AIP“Jag är så extremt glad att ni skrivit denna bok! Den ger en djupgående beskrivning av alla essentiella processer i kroppen vid autoimmun sjukdom, men på ett väldigt begripligt sätt. Nu har jag en mycket klarare bild över sammanhangen vilket ju gör att jag mycket lättare kan experimentera själv.”Adam Seid Tahir, dansare som har Ankyloserande Spondylit (AS)

  • av Oskar Montano
    219 kr.

    "en generös, opretentiös och rättfram guide"Göteborgs-Posten "årets pizzabibel"SvD Perfect Guide Det här är det nya standardverket för dig som vill laga pizza i hemmaugn. Oskar Montano från pizzaställena 800 grader och 800 grader slice i Stockholm har i den här boken anpassat internationella pizzaklassiker så att det ska funka perfekt i hemmaugn. Recepten är från platser där pizza är det viktigaste som finns. Allt från pizzameckat Neapel, där pizzabagare betraktas som rockstjärnor, till Roms tunna, krispiga pizzor och New Yorks färgstarka slicekultur.Du får veta hur du gör perfekt fluffig grandma pie i ugnspanna med krispig nästan friterad botten, hur riktig pizza in teglia och pizza bianca görs bäst hemma och vad en crispy New York-pizza egentligen är. Och dessutom - allt du måste tänka på för att få en så mjuk och fluffig pizza som möjligt när du inte har en ugn på 500 grader. "I hans [Oskar Montanos] nya kokbok lär du dig hur du bakar den perfekta pizzan hemma."King Magazine "Vackra bilder blandas med personliga betraktelser. Boken är lättillgänglig och inspirerande. Man blir sugen på att äta pizza - och att ta sig an projektet att göra egna pizzor känns plötsligt lite enklare."BTJ

  • av Sara Begner
    185 kr.

    Det här är en kokbok för alla matglada barn som vill lära sig att planera, handla efter inköpslista, fixa egna mellanmål och laga middag till hela familjen. Släpp loss barnen i köket och låt dem stå för fredagsmyset eller lördagsmiddagen! Här finns tydliga steg för steg-bilder, smarta trix och tips och 60 recept som även små kockar kan lyckas med, och som alla gillar, stora som små. För visst är det godare att äta mat som man har lagat själv?

  • av Britt Andersen
    325 kr.

    Den här boken är en efterföljare till bästsäljaren AIRFRYER RECEPTDet måste sägas att Britt Andersen är Skandinaviens okrönta airfryer-drottning. I den här boken öppnar hon återigen portarna till sitt rika airfryer-universum med över 100 läckra och nya recept som kan tillagas i airfryern.Här hittar du massor av inspiration till god vardagsmat och nya alternativ till matlagning som gör att du kan roa dig och utnyttja din airfryer optimalt. Boken innehåller recept som inspirerats av både det skandinaviska och det internationella köket. Alla recept har enkla ingredienser och är vackert illustrerade med serveringsförslag.Här fnns även en guide som hjälper dig i valet av airfryer och airfryer-tillbehör samt en mängd andra tips och goda råd. Om du har en airfryer i hemmet eller om du funderar på att köpa en, så kan boken ge dig inspiration och hjälp med att komma igång, oavsett vilket märke eller modell du har på din airfryer

  • av Besmir Balaj & Ville Ilola
    229 kr.

    Utsedd till Årets Etniska kokbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Det här är en kokbok du absolut vill ha i ditt kök!" Lisa Lemke, Family Living "Pizza - på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan." Lantliv När vi gjorde vårt första försök att göra pizza napoletana i vår egen ugn hemma hos Ville för nio år sen hade vi ingen aning om hur långt den här passionen skulle ta oss; alla pizzor vi har gjort, alla ugnar vi har byggt, alla resor till Neapel. Allt kommer ur en enda sak - jakten på en fulländad pizza napoletana. Vi har prioriterat bort precis allt som inte gör vår pizza bättre. I stort handlar pizza napoletana om två centrala saker: degen och tillagningen i ugnen. Vår ambition är en fulländad deg. Det enda vi visste när vi började var att man skulle använda vatten, salt, jäst och mjöl. Vi har provat oss fram till den punkt vi är idag. Förutom bra deg behöver du hög temperatur och vi har testat allt från vanliga hemmaugnar till äkta napolitanska vedeldade ugnar. Vår ambition med boken är att ditt blodtryck inte ska behöva bli lika högt som vårt utan vi hoppas kunna ge dig alla svar som vi själva stångat oss blodiga för. Och klarar två helt vanliga killar, som knappt ens kunde koka potatis, av detta kan du det med. Pizza Napoletana ger dig degrecept och de 18 pizzarecept du behöver för att äta riktigt bra apolitansk pizza. Boken består av en uttömmande teknikdel med en konkret genomgång av hur du ska få till en optimal deg och förutsättningar utifrån din ugn eller vedeldade spis. Du får även information och fakta om vad som faktiskt händer med degen, hur värmen påverkar pizzan när du bakar den och andra bakomliggande faktorer. Ville Ilola och Besmir Balaj har ägnat de senaste nio åren åt napolitansk pizza. Våren 2014 öppnade de pizzerian Lilla Napoli på en övergiven parkeringsplats i Falkenberg. Fram till dess hade Ville jobbat med att installera solskydd och Besmir lagt plattor. Varje dag efter arbetet träffades de och bakade pizza, experimenterade med deg, gjorde egen mozzarella och reste på regelbundna researchresor till Neapel. Genom konstruktivt trätande kommer de hela tiden fram till nya bättre lösningar. "Det här är de mest besatta matnördar jag nånsin träffat."Tomas Tengby, Meny i P1 "Det här är nördarnas nördbok."Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige "Här är en bok som borde vara en självklarhet i händerna på landets pizzabagare. Det är hög tid att utveckla pizzabakandet med tanke på svenskarnas stora förkärlek för pizza."Fastfood Magazine "300 sidor tjock! Och då har ändå 100 sidor inte kommit med..."Skaraborgs Allehanda "Resultatet är inte helt olikt en forskningsrapport. Utan tvekan en av världens nördigaste pizzaböcker, toppad med 20 recept för den som älskar pizza på riktigt.MatMagasinet "Den totala guiden till den perfekta pizzan."Allt om Vin Pizza - på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan. Lantliv

  • av Louise Bondebjer
    219 kr.

    For many Swedes, nothing beats being able to make use of fresh local produce all year round. And dipping into the culture behind traditional Swedish dishes is something close to our hearts, with every mealtime imparting a sense of community and heritage. The now world famous fika is just one example of this.  Join us as we delve into the best of Swedish cuisine for every season, embracing a mix of authentic classics and recipes with a fresh twist. If you ve ever wondered how to eat like a Swede all year round, here s how!Gourmand Awards är världens största kokbokstävling sedan 1995. Swedish kitchen stories blev vinnare i kategorin Bästa översatta kokbok i den svenska tävlingen 2020-11-25."Recepten och beskrivningarna är lätta att följa tillsammans med vackra foton. Författaren och matstylisten Louise Bondebjer vill uppmuntra till att använda arvegods och finporslin som oftast får stå i skåpen, vilket ger bildmaterialet ett mervärde med både klassiskt och gammalt porslin. Svenska klassiker fungerar väl som introduktion till husmanskost och för den med nyvaknat intresse för svensk mat. Helhetsbetyg: 4." BTJ, häfte 15/21 Charlotte Berglund

  • av Nathan Myhrvold
    1 489 kr.

  •  
    225 kr.

    En komplett bakbok fylld av inspirerande recept på allt från matbröd, vetebröd,mjuka kakor och wienerbröd till småkakor, bakelser, pajer och tårtor. Här finnsmånga klassiker men också nya favoriter, till exempel bönmatbröd, kladdkaka medvit choklad och en underbar chokladmoussetårta.I Rutiga bakboken finns pedagogiska bildserier som gör det lätt att till exempel göra jäsdegar, kakdegar och smeter samt att grädda och dekorera. I inledningstexterna hittar du fakta om olika produkter och ingredienser, samt råd och tips för dig som inte tål gluten, mjölk, ägg eller socker. Oavsett om du vill göra snabbakade muffins eller en stor laddning matbröd för frysen, oavsett om det är dags för julkakor eller fräscha sommarpajer så finns recepten i Rutiga bakboken.Dra på dig förklädet och låt dig svepas med av härliga dofter och meditativt lugn - baka för ett mer harmoniskt liv!

  • av Stefan Ekengren
    249 kr.

    Maten vi äter under årets högtider är livsviktig. Det är kultur på absolut högsta nivå och för mig på blodigaste allvar. Och det är samtidigt både sjukt härligt och hemskt betungande. Det finns ju så många måsten och individuella favoriter. Stefan Ekengren reder ut begreppen kring våra traditionella svenska högtider och ger dig både klassiska och nya recept. Inför varje högtid får du hjälp med planering och förslag på arbetsordningen. Hur långt i förväg går det till exempel att grava laxen, rulla köttbullarna eller baka påsktårtan? I påskkapitlet varvas recept på fyllda ägghalvor, pocherade ägg och ugnsomeletter med lammstek och vegetariska alternativ som broccoli- och getostpaj, och som avslutning en citron- och marängtårta med mazarinbotten. Kanske en äggtoddy också. Under midsommar gäller det att få till den perfekta mathållningen från morgon till kväll. Då serveras jordgubbsfrukost, ett praktverk till matjessilltårta, lerpottasill och på kvällen olika grillspett med lax, biff och grönsaker. Och så kanske den största högtiden av alla, julen. Förutom den självklara skinkan och Janssons frestelse finns recept på bland annat laxtartar med kapris och dragon, sellerisallad och finsk kålrotslåda och en riktigt maffig annandagsmiddag med helstekt kalkon och gräddsky. Boken innehåller totalt cirka 200 recept och är ett referensverk att återkomma till gång på gång.

  • - Seriously Good Bread, Knockout Sandwiches and Everything In Between
    av Max Tobias, Rebecca Oliver & Daisy Terry
    245 kr.

    The Dusty Knuckle is a celebration of all things bread, from east London's favourite bakery

  • - 175 vegan recipes for simple, fresh and flavourful meals
    av Hugh Fearnley-Whittingstall
    315 kr.

  • av Tommy Myllymäki
    219 kr.

    "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker." Gourmet Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter. Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan. Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning. Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d'Or EM, 2011 silver i Bocuse d'Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur. "Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström."Allt om Vin "Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."King Magazine "I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."Residence "Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto."MatMagasinet Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt. Gourmet

  • av Sofia Wood
    239 kr.

    För Sofia Wood är pasta en kärlekshandling. Precis som i succéböckerna Chez Wood och Vinter hos Wood ryms här både hennes mest omsorgsfulla mathantverk och bästa snabblösningar.Hon är övertygad om att det finns en perfekt pastarätt för varje tillfälle, stort som litet. Ibland är det handgjord pasta och långkok, ibland lyxigt och speciellt och ibland bara fyra ingredienser du redan har hemma, färdigt på 15 minuter. Hemma hos Sofia serveras det pasta på nyårsafton såväl som till en blek vardag som förtjänar bättre.I Darling pasta bjuder hon på sina allra bästa tips samt recept för åtta specifika tillstånd, till exempel stunder av kärlek, trötthet eller längtan, som de flesta av oss befunnit oss i och med största sannolikhet kommer att återkomma till. Boken rymmer inte en oändlig mängd rätter utan bygger på en övertygelse om att det är just dessa 35 perfekta rätter vi alla behöver i vår repertoar för att göra livet både godare och roligare.

  • av Lina Nertby Aurell & Mia Clase
    145 - 239 kr.

    Förra årets succébok Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).Här är kokboken som förenklar din vardag. Här vänder sig Lina och Mia till alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta.Recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott.Här finns måltider för alla tillfällen: snabba vardagsrätter, lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie?Det här är ingen diet utan hälsosam mat för alla. Och den bygger på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen och podden Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn.

  • av René Redzepi & David Zilber
    335 kr.

    The world's most influential chef redefines the possibilities of a restaurant cookbook by sharing new techniques for fermentation--the "secret sauce" behind every dish at Noma, the world's leading restaurant, and one of the most important food topics today--and offering revolutionary knowledge and original recipes for home cooks and professional c

  • - Reflections and Recipes from Omma's Kitchen
    av Joanna Lee Molinaro
    355 kr.

  • av Paul Kühlhorn & Eva Liljefors
    239 kr.

    Paul Kühlhorn älskar att fritera. Han gör det dessutom så bra att han tog sig till topp fyra i tv-programmet Sveriges mästerkock 2016. "Jag friterar allt som går att käka: glass, frukt, ägg", berättade han för domarna. "Jag fick en fritös av min fru Eva julen 2014 och den har inte hunnit svalna sedan dess, hela kvarteret där vi bor är täckt i en hinna av fett."Nu ger Paul och Eva ut en bok späckad med recept på friterat. Du får reda på hur du bäst friterar klassiker som pommes frites, chicken nuggets, lökringar och munkar, men också mer ovanliga råvaror som ostron och avokado. Författarna lär dig även sådant du kanske funderat på: Vad händer på en kemisk nivå när man friterar? Och hur viker man vårrullar egentligen, på vilket sätt skär man perfekta pommes frites, hur panerar man? Självklart hittar du också recept på fräscha tillbehör som såser, dipper och sallader.Den här boken är ett måste för alla som gillar friterat!

  • av Jenny Andersson & Magnus Andersson
    275 kr.

    Ren och naturlig mat. Så enkelt kan man sammanfatta recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. När man äter en ren och naturlig mat kommer kroppen att kunna leva ut sin fulla potential och därmed når man stora hälsovinster.Recepten är helt fria från spannmål (gluten), mejerivaror (laktos) och vitt socker.Författarna Jenny och Magnus Andersson är båda utbildade kostrådgivare och brinner för kost och hälsa. Deras devis är: Paleo – så gott och så enkelt! Och med dessa ord har de sedan 2010 aktivt jobbat för att sprida och göra Paleokosten lättillgänglig.Med deras blogg ”Under vårt tak”, en av Sveriges största Paleobloggar, når de dagligen tusentals läsare som inspireras och tar del av härliga recept och Paleolivsstilen. Nu är det dags för Jenny och Magnus att ta steget utanför nätet och ge ut en egen kokbok.Lätta, goda och hälsosamma recept som underlättar din vardag och samtidigt ger dig en hälsosam grund att stå på samt de verktyg du behöver för att fortsätta med en fin och hållbar kosthållning.Boken tar upp begreppet Paleo och tankarna bakom, förklarar hur maten kan ge så stora hälsovinster samt hur man gör för att enkelt lägga om sin kost till Paleo. Det finns en guide över de råvaror som ingår inom kosten vilket underlättar och ger en ökad förståelse för hur man själv kan sätta ihop måltider.Du kommer även att få läsa om Jenny och Magnus hälsoresa. Kopplingen mellan kost och hälsa var ingen självklarhet för dem innan sjukdom vände upp och ner på deras liv …

  • av Johan Åkerberg & Johan Fritzell
    239 kr.

    "Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar." Norrtelje Tidning Brisket, shortribs, pulled pork - När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar. Sedan några år tillbaka behöver dock du inte ta dig till ett bbq-shack i Texas för en köttbit rökt low-and-slow; först ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför Höganäs som nu samlat sitt kunnande för alla som vill lära sig vad som krävs för en fullvärdig bbq-måltid. Lär dig vilken typ av smoker som fungerar bäst för dina behov, hur du ska tänka när du väljer träslag och lagrar veden, tänder och underhåller elden, förbereder styckdetaljer och rubs, tillagar, vilar och varmhåller köttet, och inte minst lagar alla sides och såser som hör till. Bland recepten finns både urklassisk Texas Style BBQ och mer moderna tolkningar på Holy smokes eget vis. Holy Smoke BBQ:s rökresa slutar inte i Bräcke, häng med på roadtrip till rökgrillningens ursprung i djupaste amerikanska södern. På ett trettiotal besök till söderns mest klassiska shacks möter du legendariska bbq-profiler och pit masters, och får bakgrunden till varför dagens bbq blivit omåttligt populär bland köttälskare. Johan Fritzell och Johan Åkerberg levererar rustik mat utan krusiduller, och vet hur köttet blir smältande gott och smakrikt. Johan Fritzell är hemmarökaren som efter en 40-kris utan någon egentligen plan köpte en jättesmoker, vilket mynnade ut i en bbq-restaurang med tillhörande cateringverksamhet, en agentur för smokers och klippkort på flyget till Texas. Vapendragaren Johan Åkerberg är kock utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och författare till ett par prisbelönta matböcker om bland annat korv och rökning. "Johan Fritzell och JohanÅkerberg står nog för den mest gedigna boken i temat tillsammans med JonasCrambys bok »Texas BBQ«."Umeå Tidning "Två superkunniga entusiaster delar med sig av allt de vet om grillrökandets ädla konst. En bok för de verkliga nördarna som går all in för ved, eld och rök bland smokers, barrels och klotgrillar."Allt om Vin "Tekniker, tips och rejält rökdoftande recept."Allt om Vin Snyggaste kokboken från nordvästra Skånes grillkungar. Norrtelje Tidning

  • av Therese Goding
    229 kr.

    PoP  Postoperativa portioner är en receptbok som innehåller över 40 goda, näringsrika och lättlagade recept för dig som har gjort en viktoperation, oavsett operationsmetod. Syftet med boken är att inspirera till goda matvanor och ge kunskap kring hur du kan öka ditt näringsintag. Boken innehåller också tips och råd för hur du lättare ska kunna hålla dig till din kostplan. PoP lämpar sig även för dig som inte har gjort någon operation utan bara vill äta lite nyttigare.PoP är skriven av dietist Therese Goding som har arbetat inom området överviktskirurgi i snart 10 år. Hennes första bok Ett liv med sleeve är fortfarande till stor hjälp för många som ska eller har genomgång en viktoperation. PoP följer upp som en kokbok med praktiska tips och ska underlätta ytterligare till att följa kostråden och äta hälsosamt.

  • av Filip Poon
    185 kr.

    Filip Poon, favoriten från Sveriges mästerkock och Youtube, släpper sin första kokbok! Och precis som på hans kanal är det en härlig blandning av rätter från hela världen, klassiker och nya favoriter. Det är lättlagad mat som många gillar – kebabpizza, bbq-ribs och burgare – men också lite mer avancerade rätter från det asiatiska köket eller varianter på klassiker till den lite finare middagen. Och allt med samma smaksäkerhet som ledde till jobberbjudanden från både Markus Aujalay och Leif Mannerström efter en provsmakning i Sveriges mästerkock.Med samma härliga energi och glädje som på Youtube ger Filip dig i denna bok redskapen för att bli en riktig spiskrigare hemma i ditt eget kök.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.