Marknadens största urval
Frakt från 19 kr

Minnen

Här finner du memoarer och berättelser från andra människors liv, viktiga lärdomar och goda råd. Vårt urval av böcker om dessa minnen är en samling resor som vi människor tar genom livet. Det handlar om hur sådana resor påverkar oss och vad vi kan göra för att uppleva mer frihet. Böckerna är otroligt innehållsrika med helt olika kulturella bakgrunder, och de kan ge dig inblick i sällsynta resor som många måste ha tur för att få uppleva.
Visa mer
Filter
Filter
Boktyp
 • (121)
 • (5)
 • (1)
Format
 • (63)
 • (37)
 • (14)
 • (10)
 • (5)
 • (4)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Språk
 • (115)
 • (6)
 • (1)
Pris
SEK
Serie
 • (3)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Sortera efterSortera
 • av Jessica Löfbom
  175 kr.

  Jessica köper en enkelbiljett Stockholm-Nairobi, med sin ryggsäck och sin dagbok som enda resesällskap. På skrangliga bussfärder reser hon genom södra Afrika, och möter människor som fascinerar och inspirerar, men även faror hon aldrig tidigare stött på. "Jag och min ryggsäck i Afrika" är en reseskildring om att upptäcka världen, men även sig själv, och sin plats i den.

 • av Frank Heller
  189 - 205 kr.

  22 reseberättelser som gavs ut i samband med 100-årsminnet av Frank Hellers födelse. Frank Heller, som såg resandet som ett lustfyllt tidsfördriv och använt det som ett fantasieggande och spänningshöjande element i sina romaner, startar sin resa i Lund, fortsätter sedan via Köpenhamn och Berlin längre söderut på kontinenten. Efter en vända i Lappland tar författaren med oss till Sydamerika för att slutligen landa på Hellers kära sommarö Bornholm.

 • av Eugene L Meyer
  149 kr.

  Veteran Washington Post reporter and award-winning writer Eugene L. Meyer directs a tour across the “Free State†that is part love letter, part oral history, part obituary. He explores what makes Maryland special, the people who make it unique, and the places and livelihoods that have vanished over the years. The whole of the American experience is found within or close to the state’s borders and between the covers of this book—megalopolis, Appalachia, the Chesapeake Bay, the Deep South, the industrial North, rich farmland, a major port, the nation’s capital, the primary car and rail routes carrying East Coast interstate traffic. Maryland Lost and Found Again transcends the state to comment on the American landscape.

 • av Jan Svante Vanbart
  75 - 205 kr.

  Året är 1973. I kollektivet Drakabygget utanför Lund har Jan Svante Vanbart och de andra smitt planer och pengar har skrapats ihop och äntligen kan de dra iväg! Bort från grottekvarnarnas Sverige till ett liv i frihet och kärlek. En gammal Fordbuss blir både hem och färdmedel och målet är: Indien. Det blir en fyra år lång och strapatsrik resa runt jorden för kollektivet och teatersällskapet Hathi Babas Transit Ashram med medlemmar från Sverige, Danmark, Mexiko... Vuxna och barn - några nya kommer till under resans gång - lever  nära tillsammans och delar allt. Innan kollektivet splittras i Kalifornien 1977 har de rest genom Europa, Asien, Centralamerika och Nord-amerika. Detta är Jan Svante Vanbarts berättelse om vad som hände på denna resa. Ett unikt och  medryckande tidsdokument om en fantastisk resa laddad av positiv energi, men också berättelsen om en generation och dess drömmar om en bättre värld.

 • av Alain de Botton
  69 - 195 kr.

  Få saker är så spännande som tanken på att resa bort. Till en plats där det är bättre väder, intressantare kultur eller mer inspirerande natur och landskap. I Om konsten att resa tar Alain de Botton oss med på en resa genom njutningar, nöjen, men också besvikelser.     Som följeslagare har han författare, konstnärer och tänkare som inspirerats av resande i alla dess former: Gustave Flaubert, Edward Hopper, Charles Baudelaire, William Wordsworth och Vincent van Gogh.   Med intellektuell intensitet, originella infallsvinklar och karakteristisk humor visar de Botton på motiven bakom resandet och våra förväntningar inför det. Alain de Botton har tidigare givit ut Låt Proust förändra ditt liv (1998) och Filosofins tröst (2001).Orig titel: The Art of TravelÖvers: Thomas Andersson

 • av Ryszard Kapuscinski
  85 - 185 kr.

  Herodotos reser för att svara på barnets fråga: varifrån kommer skeppen vid horisonten?Vad har den polske reportern Ryszard Kapuscinski, född i Pinsk 1932, att göra med den grekiske historikern Herodotos, född i Halikarnassos ca 480 före vår tidräkning?      Efter kriget läste Kapuscinski historia i Warszawa, i ett slutet land. Men han ville se hur det såg ut bortom gränsen. Oväntat skickades han iväg till Indien, oförberedd, kunde inte ens engelska.      Herodotos Historia blev hans referens och reselektyr. Hur hade världen sett ut den gången? Där fanns natur och landskap att se och beskriva, där fanns stammar och folk som betedde sig olika och talade olika språk. Där fanns krig, en öst-västkonflikt mellan Europa och Asien. Men hur hade han upptäckt sin omvärld utan nutidens tekniker, nästan utan böcker? För Kapuscinski blev Herodotos en förebild som resande reporter, med historia i bagaget och uppgift att samla material, att forska. Och sedan att skriva för att gäcka glömskan.      Kapuscinski ser tillbaka på sina resor sedan 1957, främst till Asien och Afrika. Han går i sina fotspår med Herodotos som följeslagare, de trampar ibland samma mark. Hans grundperspektiv är det låga, horisontella. Men fast han är höjdrädd vågar han sig på ett svindlande språng ner genom tiden. Han spänner blicken över 4500 år och möter sin kollega i aktion. Han presenterar Herodotos verk för oss och tävlar med honom i berättarkonst. Han dubbelexponerar. Ryszard Kapuscinski tillhör den exklusiva skara journalister som med fog och utan ironi kunde kallas världsreporter. Sydsvenska DagbladetDet finns ingen reporter jag hellre reser med än Kapuscinski. GT

 • av Olof Wretling & Sven Björklund
  145 - 205 kr.

  Fotograf: Elin Berge.I juni 2014 lämnar Sven Björklund och Olof Wretling Umeå (till häst) för en berättarjakt genom tre årstider i Västerbotten. Som Bröderna Grimm fast 200 år senare. Med hjälp av en sherpa från Arbetsförmedlingen Kultur (utan häst) bärgas en muntligt berättarskatt. Boken är en reseskildring (till häst) genom sly och avfolkningsbygd där en ny bild av länet växer fram. Visste du att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför? Glöm Rödluvan och Snövit – den nya tidens klassiker här, som Postiljonen från Dalkarså och Miami Vice-villan i Brände. Mycket nöje!

 • av Cecilia Hed Malmström
  225 kr.

  En kvinnlig äventyrares egen berättelse.Men vem tar hand om dina barn?Det är den vanligaste frågan till Cecilia Hed Malmström. Hon är polarguide med både Arktis och Antarktis som arbetsområden. Under 3-4 månader om året byter hon ut tillvaron som hustru och trebarnsmor mot livet som biträdande expeditionsledare och föreläsare på båtarna som går med turister i polarområdena.     I början på 90-talet blev hon den första svenska kvinnan vid Sydpolen. Hon var anställd som forskningsassistent i ett svensk-amerikanskt projekt och blev därmed även den första kvinnliga borrteknikern i Antarktis. I fyra månader bodde hon i tält i ner till -58 grader. Den upplevelsen förändrade hennes syn på livet för alltid. Nu visste hon var hon hörde hemma och var det kändes meningsfullt att arbeta. Tre barn kom emellan men tio år senare fick hon sitt första jobb som polarguide på Antarktis.     Antarktis som är jordens femte kontinent skyddas av ett traktat mellan 120 länder och all verksamhet där är inriktad på forskning och fredliga aktiviteter. Ett kilometertjockt istäcke täcker denna öken där det aldrig snöar. Arktis däremot består av olika landmassor och ett flytande istäcke och är uppdelat mellan flera nationer. Gemensamt för Antarktis och Arktis är ödsligheten, vintertemperaturerna och den vidunderliga naturen.    Tillsammans med besättningen på båtarna är hennes uppgift att ge gästerna en så mångsidig och spännande upplevelse som möjligt och att samtidigt förmedla de faror och problem som hotar både Nord- och Sydpolsområdena.I den här boken skriver hon medryckande och personligt om sitt liv idag och vägen dit. Hon berättar om omgivningens reaktioner på hennes ovanliga yrke och om sina många resor vid Nord- och Sydpolen, om stormar och isberg, närkontakt med isbjörnar och pingviner men också om möten med människor, ett unikt kamratskap och naturens skönhet och oberäknelighet.Cecilia Hed Malmström är född 1964. Hon är utbildad geograf och har varit anställd på Vetenskapsakademien och också varit politiskt engagerad i miljöfrågor. Hon bor i Gästrikland med man, tre barn, katter och ett tjugotal draghundar. Mina motpoler är hennes första bok.

 • av Carsten Jensen
  229 kr.

  I mer än trettio år har Carsten Jensen upptäckt världen genom att skriva om den och nu har han samlat artiklar från hela denna tid. I Ut presenterar han reportagen – och den han var när han skrev dem – i sex nyskrivna essäer. Vi möter den unge vänsterstudenten som började skriva i Politisk revy i slutet av 70-talet för att han inte riktigt trivdes i det akademiska livet och som kom att stå lite utanför journalistiken också. Denna dubbla identitet blev en god utgångspunkt för de resereportage som han skrev för allt större och allt viktigare tidningar. Carsten Jensen blev ”elev i verkligheten”, skrev om Norden, Europa och Asien – så småningom också med författarens identitet. Av resorna lärde han sig att vara närvarande i nuet och att ta vara på sinnesintrycken – han satte en ära i att skriva färdigt på plats, inte vänta tills han kom hem. Samlingens tyngdpunkt ligger i skildringarna från Afghanistan, som han först besökte 1988 och har återkommit till flera gånger sedan dess. Ut är både en sorts självbiografi och en berättelse om världen av idag.”Jag upptäckte en sak när jag reste. Jag lärde aldrig känna människor ordentligt om jag bara betraktade dem som representanter för något annat än sig själva och därmed reducerade dem till att bli endimensionella företrädare för en ståndpunkt, en religion, en nationell eller kulturell tillhörighet. De var aldrig ambassadörer. Det fanns alltid en inre brottyta i dem, en medveten eller omedveten konflikt eller längtan, och det var den som inte bara gjorde dem intressanta utan också mänskligt närvarande för mig.Det var där intervjun slutade och samtalet började.”

 • av Bengt-Göran Kronstam & Claes Löfgren
  349 kr.

  »en perfekt present till den som är intresserad av både ädla drycker och resor [...] Här berättas i vilket område man hittar den mest exlusiva calvadosen, hur man tillverkar tequilan av agave i Mexico och vad man ska dricka i distriktet i Armagnac. En inspirerande start för den som vill bege sig ut på en smakodyssé - som dessutom berättar mycket om samhällena där dryckerna görs.«TT Spektra  »Styrkans magi är utsedd till Årets Bästa Dryckeslitteratur av Måltidsakademien« »Magiska droppar [...] välskriven och inspirerande bok om all världen sprit« Vårt Nya Kök»en riktigt trevlig bok att mysa med«Aftonbladet Söndag»Styrkans magi är ett mästerverk [...] Årets julklapp för alla som gillar den perfekta promillen«Allt om VinStyrkans magi är en guidad tur till världens främsta destillerade drycker med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam som ciceron. Tillsammans med fotografen Claes Löfgren presenterar han utförligt och med glimten i ögat olika spritsorter och deras ursprung. Vi får lära oss om olika likörer, vår ursvenska punsch, cognac, armagnac, grappa, calvados, vodka, absint, whisky, rom, tequila och gin. Dessutom gör Bengt-Göran en djupdykning i den svenska alkoholhistorien samt bjuder på berättelserna om världens mest kända drinkar och barer. Boken avslutas med ett tjogotal drinkrecept, med bilder tagna av matfotografen Björn Lindberg.Det här är den tredje boken i Bengt-Göran Kronstams ”magiska” serie. Tidigare utgivna titlar är Vinets magi och Smakens magi.Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven och skicklig kock. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, en av världens främste vinfotografer. Drinkbilderna är tagna av Björn Lindberg, Sveriges kanske främste matfotograf.

 • av Evert Taube
  85 - 239 kr.

 • av Alfred Döblin
  155 - 255 kr.

  Resa i Polen är Alfred Döblins skildring av det judiska livet i Polen 1924. Han begav sig ut på en resa till ett antal polska städer och fångade med sina beskrivningar ett judiskt liv med rabbiner, köpmän, barberare och studenter. Ett liv som tjugo år senare var fullständigt borta.

 • av Dean Nicholson
  85 - 215 kr.

  När 30-årige Dean Nicholson gav sig iväg för att cykla världen runt var hans mål att lära sig så mycket om jorden som möjligt. Han hade aldrig trott att han också skulle få lära sig en hel del av sin oväntade och osannolika reskamrat.

 • av Kristina Paltén & Desirée Wahren Stattin
  215 kr.

  ”Men varför ska du springa i Iran?” undrar Evis.”Jag vill se om det är så farligt som människor tror”, säger jag.När Kristina är 31 år lockar en kompis med henne på ett lopp. Tidigare har hon knappt sprungit en meter, men hon upptäcker att hon gillar rörelsen, utmaningen, gemenskapen och ensamheten.Löpningen kommer in i hennes liv när mycket annat är tungt. Hon går in i väggen, hennes man lämnar henne och hon förblir barnlös. Snart upptäcker hon att löpningen ger kraft. Den blir hennes medicin och glädje, och ska bli hela hennes framtid.Kristina Paltén, idag världsrekordhållare på löpband, gav sig år 2015 iväg till Iran för att utmana sig själv och sina rädslor. Kan hon, som kvinna, tillbringa två månader ensam i ett land med sharialagar och med sin resa visa att många av våra rädslor bara är fördomar och förutfattade meningar?När flyget lättar från svensk mark är hon skräckslagen. På helspänn inleder hon sin löpning för att sedan springa flera timmar per dag i 59 dagar. Hon springer genom små byar, stora städer och i ödeland. Det hon möter från människorna där nere är inte aggressivitet eller misstro, utan omtänksamhet och kärlek. Samtidigt blir hon alltmer medveten om hur rädslan för att säga vad hon tycker, i ett land där godtyckliga beslut kan avgöra livsöden, kryper in under skinnet på henne.Den rädda löparen är berättelsen om en kvinna som bestämde sig för att möta sina innersta rädslor. Det hon fann var vackrare än hon någonsin kunnat ana.

 • av Mia Kankimäki
  229 kr.

  Vad kan en fyrtioårig barnlös kvinna göra med sitt liv? Gå i historiska kvinnors fotspår: orädda upptäcktsresande, begåvade författare och passionerade konstnärer.Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.

 • av Claudio Magris
  129 - 225 kr.

  Essäromanen Donau, Claudio Magris internationella genombrott, kom på svenska första gången 1990. Denna numera klassiska reseskildring är en storslagen hyllning till den flod som genom alla tider funnits i centrum för centraleuropeiska historiska platser och händelser, ett vittne till civilisationens cykler – uppgång och fall av kejsardömen och rörelser ini det nya.Claudio Magris följer Donau, Centraleuropas pulsåder, från källan i bayerska alperna, genom det gamla kejsardömet Österrike-Ungern, över Balkan och ut i Svarta havet. Läsaren tas med på en meditativ resa längst floden, och i varje stad som passeras återuppväcker Magris de spöken som huserar i byggnader och monument: Kafka och Freud, Wittgenstein och Marcus Aurelius. Lukács, Heidegger och Céline.Varje besök innebär för Magris ett tillfälle att dela med sig av en livstid av vidsträckt kunskap. Med en levande prosa som sömlöst rör sig mellan filosofi, semantik, politik, sociologi och historia, bjuder Magris på storartad resekonst.Claudio Magris är en italiensk författare, översättare och professor i tyska språket och litteraturen. Hans omistliga verk Donau kommer som nyutgåva i samband med den nya romanen Åtalsgrund saknas.

 • av Robert Macfarlane
  239 kr.

  ”I underlandet har vi i la°nga tider placerat det vi fruktar och vill bli av med, och det vi a¨lskar och vill bevara.”I Underland gör Robert Macfarlane en upptäcksresa till jordens inre, och vad han söker är människans djupast begravda hemligheter, drömmar och farhågor. Han vandrar genom Paris katakomber, letar efter förhistorisk konst i Lofotens undervattensgrottor och tittar ner i slovenska slukhål; han besöker forskningsstationer, glaciärer och anläggningar med förvar av radioaktivt avfall. Under vandringarna låter Macfarlane vår korta tidshorisont möta jordens långsamma skiftningar, och frågan han ställer är: Vad lämnar vi efter oss?Underland är en exceptionell natur- och reseskildring men också storartad kulturhistoria, där underjordens lockelse och betydelse blir genomlyst av en naturskildrare som räknas som en av vår tids främsta.

 • av Nina Burton
  145 - 239 kr.

  ”Vattnet” hette den avslutande diktsviten i Nina Burtons förra bok, Ett svar i 24 skärvor (2008). Här i Flodernas bok fortsätter hon temat genom att måla porträtt av tre väldiga europeiska vattenådror, Rhône, Rhen och Themsen. ”Där de meandrar sig över kontinenter liknar de frågor. Att sällskapa med dem är att se förändringar och sammanhang. Vid dem hittar man nästan allt, för i dem flyter livets essens”, skriver hon om floderna. Och hennes bok handlar verkligen om ”nästan allt”. Det är en essä som vindlar sig fram i geografin och tiden. Nina Burton knyter ihop kulturhistoria, miljöfrågor och naturvetenskapens mirakel med sin egen familjesaga, och ger oss en oavbrutet stimulerande, ovanlig bild av Europa. Hon följer floderna från källorna till haven; från glaciärer i bergen genom stad och land till utloppens hamnområden. På vägen berättar hon om karnevaler och katastrofer, drycker och drakar, konstnärer och författare, grottor och parfym. Det blir en resa till Europas historia, konst och natur, formad av personliga intryck, tusentals fakta och en poesi som finns lika mycket i språket som i sättet att se på vatten och stränder. Samtidigt ställer hon frågor om tiden, livet och döden tillsammans med den gåtfulle Faust och andra valfrändskaper. Den som läser Flodernas bok kan lätt förstå varför Nina Burtons besläktade essäböcker Resans syster, poesin (1994) och Den nya kvinnostaden (2005) båda Augustnominerades.

 • av Per Wirtén
  215 kr.

  Det är höst, och Per Wirtén åker tåg genom Europa. Han ser en kontinent, hårt prövad av finans- och flyktingkriser, som rör sig bort från den politiska samarbetstanken. Av det en gång så stolta och ambitiösa fredsprojektet återstår nu en valutaunion i avsaknad av gemensam politisk moral och ideologi. Är vi framme snart? är en aktuell och utmanande historielektion av Sveriges mest spännande politiska författare.

 • av Ernst Brunner
  219 kr.

  ”I gryningen stod jag på El Salamik Bridge och letade fram solbrillorna ur ryggsäckslocket. Solen var ännu en bulnad i jordskorpan, men den åt sig ut genom Negevöknen och svävade sedan överlastad och tung genom Kairos smog som lagt sig som mögelludd över byggnadsgyttret. Jag gick en mil längs flodvattnet söderut. Dagen förut, då jag stt Tutankhamons mask i guld, hade jag överväldigad börjat gräva efter tillvarons själva grundelement, alltings irreducibla byggsten.”Med start i Egypten följer Ernst Brunner i sin nya bok i arkeologernas fotspår och uppsöker en rad utgrävningsplatser. Färden går vidare till Cypern, Peleponnesos och Etrurien.

 • av John Steinbeck
  79 - 269 kr.

  Året är 1940 och John Steinbeck har tillsammans med sin vän marinbiologen Ed Ricketts givit sig ut på en forskningsresa till sjöss. Genom fartygets loggbok får vi dagligen följa resan, forskningen, och äventyren. På fartyget Western Flyer reser de till Montereybukten vid Kaliforniens kust för att samla in olika havslevande varelser. Bukten hade inte tidigare undersökts med någon större noggrannhet, och Steinbecks och Ricketts anteckningar är därför inte bara vetenskapligt intressanta, utan även humoristiska, fulla av filosofiska funderingar och äventyrliga upptåg.John Steinbeck (1902-1968) räknas som en av Amerikas viktigaste författare. Hans romaner är ofta breda, episka berättelser om amerikansk arbetarklass. 1962 belönades han med Nobelpriset i litteratur.

 • av Frank Heller
  79 - 215 kr.

  Resa i Schweiz blev Frank Hellers sista bok, och som sådan skiljer den sig från alla hans andra. Det är den enda av hans reseskildringar som inte är fiktion. Heller guidar läsaren genom landet och dess folk som han kallar "tappra, fredliga och frisinnade men samtidigt konservativa". Läsaren får uppleva Schweiz inte bara genom Hellers ögon utan även genom Goethes, Lord Byrons och Madame de Staëls.Schweiz är lyxhotellens och turisternas land men också ett land som fungerat som fristad åt Strindberg, Lenin, Rousseau och Nietsche.Frank Heller (pseudonym för Gunnar Serner) (1886-1947) var en svensk författare. Han är mest känd som underhållningsförfattare, men har även skrivit reseskildringar och lyrik. Störst framgång fick Serner med noveller och romaner om äventyraren/detektiven/gentlemannatjuven Filip Collin, alias professor Pelotard.

 • av Frank Heller
  79 - 189 kr.

  Samlingen inleds med en självbiografisk skiss om en svår tid i Monte Carlo. Men som vanligt tacklar författaren svårigheter med sitt omisskänneliga vapen: humor och glädje. En tågresa företas mellan Belgrad och Budapest och ett Europa och läsaren får en ovärderlig inblick i ett 1900-talets Europa. Myter och legender från antika Grekland tränger upp till ytan när berättaren är på plats i Aten.Vad är det bästa sättet att bli av med en ihållande vintersnuva? Läs några noveller av Frank Heller! Solljuset tränger plötsligt in genom de tunga draperierna och regnet och rusket försvinner.Frank Heller (pseudonym för Gunnar Serner) (1886-1947) var en svensk författare. Han är mest känd som underhållningsförfattare, men har även skrivit reseskildringar och lyrik. Störst framgång fick Serner med noveller och romaner om äventyraren/detektiven/gentlemannatjuven Filip Collin, alias professor Pelotard.

 • av Frank Heller
  79 - 175 kr.

  Frank Heller reser kors och tvärs över ett Europa lika främmande som det är oss bekant. Han beskriver minutiöst sina intryck av ön Korsika, spinner lärda resonemang om kultur och mytologi, låter sina sinnen omfamna världens mångfald. Att läsa Hellers reseskildringar är att själv resa i tid och rum, guidad av en av Sveriges mest muntra och livsbejakande berättare.Frank Heller (pseudonym för Gunnar Serner) (1886-1947) var en svensk författare. Han är mest känd som underhållningsförfattare, men har även skrivit reseskildringar och lyrik. Störst framgång fick Serner med noveller och romaner om äventyraren/detektiven/gentlemannatjuven Filip Collin, alias professor Pelotard.

 • av Birgit Th. Sparre
  49 - 186,99 kr.

  "Ett rop, som i all hemskhet ljöd över hela oceangångaren: "En man överbord!"Fasansfulla ord, när man helt plötsligt hör dem mitt ute på havet. Nästa rop som hördes in i alla hytter var: "Hajar!""I en tid innan charter och all inclusive reser vi med författaren Birgit Th. Sparre till Gran Canaria och Teneriffa. Det är tidigt 1920-tal, och hela världen försöker läka såren efter första världskriget. Innan hotellkomplexen och restaurangerna började lägga sig som en tät filt över Teneriffas vackra kuster så var landskapet vilt och farligt. Ön, som kröns av en vulkan, hade en vild skönhet i sin karga natur.Vi följer Birgit Th. Sparres resa när hon som ung reste till ön, genom hennes dagboksanteckningar. Vi möter otroliga karaktärer, allt från europeiska jetsettare från en svunnen tid till excentriska turister och alla de andra som samlas på vackra platser som drar till sig rika människor.Birgit Th. Sparre (1903-1984) var en svensk författare, kanske mest känd för romansviten "Gårdarna runt sjön", där hon skildrade sin hemtrakt runt Åsunden och Ulricehamnsbygden. Hennes många böcker älskas av läsare från när och fjärran för författarens sätt att levandegöra historien.

 • av Robert M. Pirsig
  159 kr.

  One of the most influential and provocative books of its generation continues to attract and inspire readers of all ages with its intriguing blend of ancient and Eastern philosophy, cultural criticism, and scientific inquiry.

 • av Bengt O. Hallberg
  159 kr.

  Strandhugg i skärgården med Roulette utspelar sig under åren 2007-2020 i Stockholms skärgård. De tretton berättelserna blev möjliga tack vare Roulette, en segelbåt av typ skärgårdskryssare från 1928. Det är inte båten och seglingarna som är i fokus. Det är istället upplevelserna som är det. Du behöver inte vara seglare eller ens ha varit i skärgården för att få utbyte av dem. I strandhuggen ingår möten, naturen och pågående förändringar i den, viktiga historiska och politiska händelser, unik teknik, August Strindberg och mycket mer. Det finns också utblickar till Finland och Västkusten. Livet här och det vackra landskapet med: öar, sjöar och hav har lockat många färgstarka personligheter inom kulturen från senare delen av 1800-talet och framåt. Södra delen är präglad av att ha varit ankringsplats för Sveriges flotta sedan 1500-talet och att den blev ett center för Sveriges civila och militära sjöfart århundradet som kom därefter. För befolkningen har fisket och jakten varit viktig från bronsåldern och fram till i dag, men i nutid är det andra näringar som dominerar. Berättelserna kommer i en ordning som om det hela skulle ha utspelat sig under en säsong med start och slut i Stockholm. Jag har försökt att skriva så att du ska få samma känsla som jag hade då jag upplevde dem. Det skulle glädja mig om du inspireras så mycket av berättelserna att du själv vill uppleva samma eller liknande händelser, men förstås på ditt sätt.Jag hoppas att du får en trevlig läsning. Bengt O. Hallberg

 • av Robert M. Pirsig
  95 kr.

  While cycling through the western states, a disillusioned American questions the meaning of existence after confronting the ghost of his former, uninstitutionalized self, in a new edition of the classic philosophical treatise on the art of living with quality. Reprint.

 • av Sofia French
  195 kr.

  Är det här en adoptionsbok? Javisst, men framför allt tror jag att boken är ett personligt vittnesbörd om en uppväxt och ett vuxenblivande, en berättelse om deolika  - mentala och bokstavliga  - resor det innebär. På jakt efter Mr Kim i Seoul utspelar sig under loppet av ett år. Året då jag var besattav Korea. Året då jag lämnade min familj för att flyga sträckan Stockholm - Seoultre gånger. Mitt livs tre allra nödvändigaste resor.Under senare år har en debatt om de utlandsadopterades situation blossat upp, delvisföranledd av att den första generationen adopterade från Sydkorea nu blivit vuxna.Sofia French berättar om sitt närmande till Korea. En viktig bok för alla som på något sättberörs av adoptionsfrågor, men också en allmängiltig berättelse om ursprung och identitet.Sofia French föddes 1971 i Seoul, Korea. Hon växte i Nyköping men bor numera medman och barn i Stockholm. Debuterade med en samling lyrisk kortprosa: plats, spela död(Natur och Kultur 1999) Hon har också gett ut Hitta hem. Vuxna adopterade berättar  (Ordfront förlag 2003 Red. tillsammans med Astrid Trotzig).

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.