Marknadens största urval
Frakt från 19 kr
Eva Lindström

Böcker av Eva Lindström

Illustratören och författaren Eva Lindström föddes 1952 i Västerås och utbildades vid Västerås konstskola samt Konstfack i Stockholm. Numera är hon bosatt i Stockholm. Eva Lindström är känd för sina hyllade bilderböcker och är en stor förebild för många andra bilderboksskapare. Med sina naivistiska illustrationer och humoristiska ton fascineras folk i alla åldrar av hennes böcker.
Utöver sitt egna författande och illustrerande så har Eva Lindström illustrerat andras texter, medverkat i Kamratposten och skapat tre tecknade filmer. Hon är också den författare som har nominerats flest gånger till Augustpriset - hela 12 gånger. Tillsammans med Ellen Karlsson vann hon priset 2013 för boken Snöret, fågeln och jag. Hon har även nominerats tre gånger till HC Andersen-priset och 2014 nominerades hon till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Utöver detta har hon tilldelats många andra priser, och i mars 2022 vann hon Almapriset (Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne), vilket är världens största pris för barn- och ungdomslitteratur.

Foto: Rebecka Uhlin
Visa mer
Filter
Filter
Genre
 • ()
Typ
 • (25)
Format
 • (25)
Språk
 • (23)
 • (2)
Pris
SEK
Sortera efterSortera Populära
 • av Eva Lindström
  125 kr.

  "De naivistiska illustrationerna är helt kongeniala. ... Musse är en varm och vänlig historia, genomstrålad av stilla humor. En pärla signerad författaren och illustratören Eva Lindström!"Svante Svärd, BTJ"Tillsammans med Eva Lindströms säregna illustrationer en liten historia om något stort. Det vi kallar kärlek."EÅ, Norrbottens-KurirenOM KÄRLEKEN TILL EN HUNDFår jag gå ut med Musse? frågar jag och det får jag alltid. Vi går iväg, det går långsamt, Musse går i snigelfart. Han stannar vid stolpar och staket, han nosar länge och tittar upp på mej ibland och då brukar jag säja nåt.Jag kanske säger lilla gubben med en speciellt snäll röst som jag aldrig har annars.Bilderbokens jag älskar Musse. Trots att han går i snigelfart. Och trots att han äter upp hela matsäcken själv. Eva Lindströms oefterhärmliga humor skiner i hundpromenaden ochi kärleken till en gammal och tjockhund, med öron tunna som pannkakor.Musse är Eva Lindströms berättelse från TV-serien Tripp, Trapp, Träd. "Storartad i all sin förtätade litenhet"Göteborgs-Posten, Sara Arvidsson"Det är en varm och rörande bok som tål att läsas många gånger. Musses och barnets ansiktsuttryck suger in läsaren i det lilla vardagsäventyret och Lindström förmedlar starkt betydelsen av denna stund."Smålandsposten"Färgskalan är mild med en del murrigare inslag. Naturen förstärker känslorna och spännande vinklar driver på berättelsen. Texten är ganska rak, men lämnar ändå utrymme åt funderingar och formar jaget till en omtänksam och tänkande karaktär."Blekinge Läns Tidning"Lindströms historia är ljus och rolig hela vägen igenom - och avslutas med ett hugg i hjärtat ... Lindström tecknar barnsliga figurer med blyertspenna och färglägger dem med mjuka nyanser av varm orange och lövgrön."Publishers Weekly

 • av Ylva Karlsson & Eva Lindström
  145 kr.

  Caio vill så gärna bli vän med en blåval. Hon vågar sig ut på havet för att leta. Men havet ärstort och farligt, båten välter och Caio sjunker...En dramatisk berättelse i böljande och vacker havsmiljö om ett litet barn och en jättestor blåval.En bilderbok av Augustprisvinnarna Ylva Karlsson och Eva Lindström!

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  "I skogen" nominerades till Augustpriset 2008 för Årets svenska barn- och ungdomsbok. I skogen är en underbar, tätt sammanhållen bok. Den har inte ett tydligt ärende, utan är befriande poetisk och låter upplevelsen vara central.// "Det är bara att älska Eva Lindström." Hallands-PostenMaggan, Snuten och Tim bor i en skog och där är det de som bestämmer. Där finns aspar och björkar, tallar och små snår. Men en dag är det något som händer. Det börjar med att björkarna och tallarna pratar om att åka på semester. Sedan är det några aspar som blir skrämda av ett snår och ger sig av och tillvaron är sig inte riktigt lik längre. I denna ovanliga, poetiska och underfundigt roliga berättelse får vi möta några figurer som trots att skogen de bor i försvinner, ändå forsätter med sitt. Livet går vidare, årstiderna kommer och går, de tar hand om en fågel som har missat att flytta och till slut ordnar allt upp sig till det bästa. Eva Lindström är illustratör och författare och har illustrerat en lång rad bilderböcker, både egna och andras, t ex Limpan är sugen, Min vän Lage och Vilma och Mona spanar och smyger. Elva gånger har hon blivit Augustnominerad. År 2002 fick hon Expressens Heffaklumpen för boken Någon flyttar in och 2003. 2013 fick Eva Lindström Augustpriset för sina svartvita illustrationer i Ellen Karlssons bok "Snöret, fågeln och jag". 2022 tilldelads Eva Lindström Alma-priset.

 • av Eva Lindström
  135,99 kr.

  Nominerad till Augustpriset 2016! Två bröder och en polis, som visar sig vara en pilot. Ett skrubbat knä, en tur med ett flygplan och ett fallskärmshopp som slutar i ett träd. Som vanligt i Eva Lindströms böcker finns humorn och en stor del av handlingen att hämta mellan raderna.Oj, en polis är ett finstämt och varmt porträtt av kärleken mellan två bröder - en äldre, mer känslosam bror, och en uppfinningsrik och nyfiken lillebror.Eva Lindström har med sin humor och sin förmåga att berätta en historia i flera lager skapat nästan som en egen genre. Nu har hon gjort det igen!Eva Lindströmtilldelades 2022 Alma-priset. Todigare har hon även fått Elsa Beskow-plaketten, Heffaklumpen, Snöbollen och Augustpriset. Hon har vid två tillfällen nominerats till det stora internationella HC Andersen-priset och hon är en inspiration och förebild för många bilderboksskapare.

 • av Eva Lindström
  125 kr.

  Lena och hennes lillebror Bosse är fåglar. En fågeldag kan se ut på olika sätt Ibland lurar de bilar och flyger upp framför vindrutor. Då och då äter de maskpaj. Allt kan hända en vanlig fågeldag. Eva Lindströms älskade bilderbok, nu i nyutgåva.

 • av Eva Lindström
  135 kr.

  Lage är en uggla som flyttat till storstaden. Där försörjer han sig på att borra hål till hyllor. Men en dag rasar alla hyllorna och Lage får sparken! Han börjar umgås med Janne, en suspekt uggla med skumma planer. Lage blir mer och mer svår att få tag på. Tills en dag då han tar sitt förnuft till fånga. Han startar en flygskola och får jobb på Konsum.

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  Vinnare av Snöbollen - årets svenska bilderbok 2018!Laila är borta. Någon vill att hon ska komma hem. En varm och humoristisk bilderbok med typisk Eva Lindström-ton. Eva Lindström har gjort en rad hyllade och prisbelönta bilderböcker och är en inspiration för många bilderboksskapare."Ingen kan göra bilder som Eva Lindström: glest befolkade, med allt större tomma ytor, men som är så laddade med innehåll att man måste läsa, om och om igen." Dagens Nyheter"Eva Lindström utmanar oss existentiellt, poetiskt och humoristiskt i en stark och gåtfull bilderbok för alla åldrar". Ulla Rhedin, Dagens Nyheter"Vad ska vi göra med Eva Lindström? Tacka henne, se och älska det hon gör, ge henne alla Augustpris i världen, för hennes konstnärliga konsekvens och djärva risktagande." Ulla Rhedin, Dagens Nyheter 

 • av Eva Lindström
  155 kr.

  Mats och Roj blev bästa vänner i boken Någon flyttar in. Nu fortsätter de att hitta på saker. Roj får syn på en spökbild. Mats vill laga till nåt gott. Någon härmas i en buske. En öken förändras. Det händer allt möjligt. En bok att läsa högt eller läsa själv, fylld av roliga bilder i färg. (7-9 år)

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  Sofi går med sin bror Tom och sina kompisar Mia och Marko på födelsedagskalas. Där blir det trolleri och födelsedagsbarnets pappa trollar bort deras mössor. De bara försvinner. Dessutom får de bara små, hårda, knöliga saker att äta. Till slut får de gå hem utan sina alldeles nya mössor. Men dagen efter är det någon som fastnar i hissen. (3-6 år) "Det ska vara corny" är Evas Lindströms konstnärliga motto. Hon har gjort böcker sedan början av 80-talet, skrivit och tecknat egna och illustrerat andra författares. Sex gånger har hon blivit Augustnominerad, senast för sin bok I skogen (2008). Pressröster om Hit med våra mössor: "Med sytrådstunna konturer, akvareller och humor skildrar Eva Lindström tillvaron ur barnperspektiv." Dagens Nyheter

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  En flicka vaknar. Hon går upp och väcker de tre hundarna. De springer ut, leker, hoppar, trasslar in sig, rymmer, gömmer sig, blir upphittade och svävar lyckliga iväg högt över landskapet. Det är mycket att göra hela dagen. Eva Lindström har återigen skapat en underfundig och humoristisk berättelse.Eva Lindström har gjort en lång rad hyllade bilderböcker och är en inspiration och förebild för många bilderboksskapare. Hon har tilldelats många priser, bland annat Augustpriset och Snöbollen (senast för Kom hem Laila 2018)."Färger och former i förening ger en dynamisk upplevelse som förpackats i konstnärlig layout och förnämligt tryck. Med till synes små medel skapar Eva Lindström ett sällsynt mångbottnat sammanhang i en egensinnig rytm som ingen annan kan. Och visar igen att hon är ett geni inom området. Boken kan upplevas hur många gånger som helst av hur många som helst." Helhetsbetyg: 5. Jan Hansson, BTJ-häftet"Mycket att titta på och utforska. En väldigt fin bok!"SystrarnaBöcker

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  På ett högst oväntat sätt blir en gris inbjuden på fika av två vargar. Kaffe och bullar serveras. Två olika temperament ska umgås en stund. Hur ska det gå? Texten är kort och kärnfull. Inga onödig­heter. Resultatet blir både humor och spänning."Denna humoristiska och lätt absurda berättelse är en allåldersbok av bästa märke." BTJ"Ingen kan göra bilder som Eva Lindström: glest befolkade, med allt större tomma ytor, men som är så lad­dade med innehåll att man måste läsa, om och om igen." Dagens Nyheter"Eva Lindströms bilder är konst i barnboksformat och så känslo­mättade att de med full styrka når ända ner i magen." Vi föräldrarEVA LINDSTRÖM har gjort en lång rad hyllade bilderböcker och är en inspiration och förebild för många bilder­boksskapare. 2022 tilldelades hon Alma-priset. Hon har även fått bland annat Augustpriset och Snöbollen."Bron är en på ytan enkel historia, med flera bottnar och mycket att prata om. Inte minst våra fördomar om olika typer av personer, om lurighet och hemliga agendor. För vad är det egentligen de där vargarna vill? Och är den där bron verkligen avstängd? Naturligtvis slutar det med en twist. Eller två." Dagens bok"Det vilar en alldeles särskild stämning över Eva Lindströms bilderböcker. Är det något farligt på gång? Eller är det bara vanlig vardag? Man vet inte riktigt, känslor och antydningar flimrar spännande omlott. I sin senaste bilderbok Bron excellerar hon i greppet; en läsare eller lyssnare med minsta erfarenhet av sagor och berättelser stelnar till när huvudpersonerna är en gris och två vargar." GP, 2020"När man läser Lindströms böcker blir man ofta djupt konfunderad, det finns ingen poäng i dem och berättelserna präglas alltid av en mild absurdism. Jag har läst Bron säkert tio gånger och vid varje tillfälle växer den". ETC, 2020   "Lindström kräver att vi tar barnets förmåga att ta till sig konstnärlig komplexitet på fullaste allvar." ETC, 2020  "Den mest spännande bil­derboken i år och ett fantastiskt flykttillfälle från corona." Shoran Esmailian, Landskrona Posten

 • av Eva Lindström
  128 kr.

  Eva Lindströms Apan och jag är en rimmad bilderbok för de yngre barnen. Den handlar om en liten lekfull apa som rymmer från sin människovän. Vännen saknar apan och väntar desperat på att han ska komma tillbaka. Men läsaren vet var apan är, för han finns gömd nånstans på alla bilder! (2-5 år)

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  I ett ökenlandskap kommer en häst gående. Maj och Lennart blir lite rädda, men de tar hand om den i alla fall. Så hittar de ett par stövlar. De tar varsin och sätter dem på huvudet. Nu blir de Kungen och Drottningen! På sitt oefterhärmliga vis har Eva Lindström skapat en minimalistisk och humoristisk berättelse.Eva Lindström har gjort en lång rad hyllade bilderböcker. Hon är en förebild för många bilderboksskapare. Eva Lindström har bland annat tilldelats Elsa Beskow-plaketten, Expressens barnbokspris Heffaklumpen, En bok ör allas humorpris, bilderbokspriset Snöbollen, Augustpriset (som hon har nominerats till tolv gånger), Axel Theofron Sandbergs akvarellpris samt Svenska Tecknares pris Kolla.

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  Olli och Mo packar ner kartbok och kikare och åker iväg med bilen. Men det är svårt med kartor, så ganska snart har de kommit vilse. Som tur är hamnar de hos en trevlig kvinna som heter Maud och där får de både mat och husrum för natten. Det är nästan som hemma, tycker Olli och Mo. Fast bara nästan En spännande berättelse med suggestiv och lite mystisk stämning. Om att längta efter äventyr och om lättnaden i att komma hem igen. (3-6 år)

 • av Eva Lindström
  135,99 kr.

  Nominerad till Augustpriset 2014! Vännerna Haren, Koppparormen och Lilly gör allt möjligt eller ingenting alls, ibland tycker de lika, ibland inte, men det gör inget - de är vänner i alla fall. Berättelsen tilldrar sig i en skog, stämningsfullt målad i mättade färger. (3-6 år) "Nästan alltid berättar hon med stor humor och lika stort allvar, en bilderboks-Buster Keaton grundad i den allmänmänskligt allvarliga inställningen till världen, som kan bli sa oerhört komisk." Lotta Olsson, Dagens Nyheter "Vi är vänner är en stämningsfull bok om upptäckter och vänskap, där naturen är full av gåtfulla möjligheter och kontrasterna skapar spännande djup. Att läsa den är en njutning." Jonna Fries, Smålandsposten "En berättelse som rymmer större djup - fascinerande!" Bibliotekstjänst

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  Berättelsen om Frank som inte får vara med och leka är vacker, vemodig och mångbottnad. Bilderbokskonstnären Eva Lindström bjuder på en hisnande berg och dal-bana./DNAlla går iväg och alla har kuloch Frank är ensam.Han går hem till sej och tarfram kastrullen.Det är som vanligt bara.Allt är alltid som vanligt.En vemodig men spännande och humoristisk bok om att tillhöra eller hamna utanför en grupp.Eva Lindström är illustratör och författare och har illustrerat en lång rad bilderböcker, både egna och andras, t ex "Limpan är sugen", "Min vän Lage", "I skogen", "Olli och Mo" och "Vi är vänner". Hon har bland annat tilldelats Heffaklumpen, Snöbollen och Augustpriset.

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  En ny fantastisk bilderbok av Eva Lindström. Lund bor med sin hund Kulan. Kulan gillar att ta det lugnt. Och att titta på månen. Lund gillar att bygga saker. När Kulan säger att hon gillar månen, börjar Lund bygga någonting och en morgon ger han sig av. När Lund kommer tillbaka har han med sig någonting till Kulan. "Lindströms karaktärer är [ ] så där lagom vardagligt förundrade över världen, och det är förmodligen därför de är så uppskattade" Sebastian Johans, Upsala Nya Tidning"Lindström ger [ ] spännande utsnitt av tillvaron, med blick för livets existentiella frågor." Lena Kåreland, Svenska Dagbladet "en bok om villkorslös och oändlig kärlek." Eva Emmelin, Skånska Dagbladet "Lunds hund är en stark skildring av vänskap, men också en spännande utforskning av det till synes omöjliga. Överraskningarna haglar och värmen är total." Jonna Fries, Smålandsposten

 • av Eva Lindström
  139 kr.

  Rymlingen i Eva Lindströms charmiga och personliga bok är ett får som har fått nog. Nu smyger hon omkring för att inte bli upptäckt. Men snart börjar hon tvivla på att någon alls har märkt att hon har rymt. Ingen verkar ju leta... För att få lite fart på sina gamla fårkompisar så skickar hon ett vykort till dem och talar om att hon har rymt och var hon är någonstans. Det gör susen. De kommer och ber henne flytta tillbaka till hagen. Fast då vet hon inte om hon vill. Det är ganska skönt att vara rymling. (4-8 år)

 • av Eva Lindström
  155 kr.

  Mats och Roj blev bästa vänner i boken Någon flyttar in (2002). Nu fortsätter de att hitta på saker. Roj får syn på en spökbild. Mats vill laga till nåt gott. Någon härmas i en buske. En öken förändras. Det händer allt möjligt. En bok att läsa högt eller läsa själv, fylld av roliga bilder i färg. (7-9 år)Eva Lindström barnboksdebuterade 1988 med Kattmössan. Sedan dess har hon skrivit och illustrerat ett mycket stort antal älskade och kritikerhyllade barnböcker. Augustnominerad flertalet gånger.

 • av Barbro Lindgren & Eva Lindström
  139 kr.

  H. C. Andersens klassiska saga om svanungen som hamnar i en ankfamilj känner vi alla till. I Nu leker vi den fula ankungen återberättar Barbro Lindgren den välkända historien på sitt alldeles egna vis. Två barn med mycket fantasi leker sagans alla huvudpersoner. De leker sig genom svarta nätter, tar sig förbi retsamma ankungar och försvarar sig mot elaka pippifåglar. De leker tills förvandlingen sker och det lyckliga slutet är ett faktum. Ankungen har blivit en vacker svan! Allt illustreras av Eva Lindström, med karakteristiska och helt fantastiska bilder.Barbro Lindgren och Eva Lindström är två av våra absolut mest älskade bilderboksskapare. Nu leker vi den fula ankungen är en hyllning till leken och fantasin. Det är en rolig, lekfull och helt oemotståndlig bilderbok. Nu leker vi den fula ankungen nominerades till Augustpriset 2014.

 • av Eva Lindström
  169 kr.

 • av Eva Lindström
  169 kr.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.