Marknadens största urval
Frakt från 19 kr

Böcker av John Ajvide Lindqvist

John Ajvide Lindqvist är en svensk författare född 1968 i Stockholm. Han är mest känd för sina romaner och noveller med skräckteman. Debuten som författare kom när John Ajvide Lindqvist år 2004 lanserade vampyrromanen låt den rätte komma in som utspelar sig i hans födelseort Blackeberg. Boken handlar om 12 årige Oskar som blir mobbad och han drömmer om att en dag får hämnas tillbaka, att få slippa skolan och om att få straffa mobbarna Jonny och Micke. Boken blev en stor framgång internationellt och såldes till över 30 länder runt om i världen. John Ajvide Lindqvist andra roman Hanteringen av odöda kom året efter och lanserades i åtta länder. Boken är en en skräckroman som även den utspelar sig i stockholm. Boken handlar om Gustav Mahler som är en pensionerad journalist, han sörjer barnbarnets död och han är deppig och trött på livet. En dag får Gustav samtal från Danderyds sjukhus som berättade att nyligen avlidna människor har vaknat till liv. Gustav begär sig till begravningen för att se om det stämmer. Produktionsbolaget tre vänner har köpt upp rättigheterna till Hanteringen av odöda, det har planerats att göra tv-serie och en film av romanen. John Ajvide Lindqvist har vunnit många priser, hans senaste var 2008 en Guldbagge för bästa manus till filmatiseringen av Låt den rätte komma in. John Ajvide Lindqvist böcker är populära och perfekt att läsa om man är intresserad av skräck.
Visa mer
Filter
Filter
Genre
 • (34)
 • (20)
 • (4)
 • (3)
Typ
 • (35)
 • (9)
 • (2)
Format
 • (14)
 • (9)
 • (8)
 • (6)
 • (4)
 • (4)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
Språk
 • (28)
 • (20)
 • (1)
Pris
SEK
Serie
 • (5)
 • (1)
Sortera efterSortera Populära
 • av John Ajvide Lindqvist
  245 kr.

  A biting supernatural horror from the author of the International Bestseller Let the Right One In.

 • av John Ajvide Lindqvist
  145 - 189 kr.

  A spine-tingling, boundary-crossing, mind-blowing conceptual horror novel from the bestselling author of Let the Right One In

 • av John Ajvide Lindqvist
  169 kr.

  A heartbreaking and horrifying horror from the author of Let the Right One In

 • av John Ajvide Lindqvist
  85 - 239 kr.

  En höstmorgon 2018 står en klargul, låst container i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit. När den så småningom öppnas kommer dess innehåll att förvandla Norrtälje.Vänligheten är John Ajvide Lindqvists hittills mest ambitiösa genom­skärning av samtiden, i det mikrokosmos som heter Norrtälje. I slutändan handlar det om Vänligheten kontra Fasan.

 • av John Ajvide Lindqvist
  75 kr.

  Den pensionerade journalisten Gustav Mahlers älskade barnbarn Elias har nyligen dött i en olyckshändelse. Efter ett märkligt fel i Stockholms elnät får Mahler plötsligt ett samtal från en gammal kontakt på Danderyds sjukhus som påstår att de döda vaknar. Mahler slås av en tanke. Elias. Men han är ju begravd. Mahler vet ändå att han måste till kyrkogården.

 • av John Ajvide Lindqvist
  85 kr.

  Naturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv. Eller...? John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in är något så ovanligt som en svensk skräckroman. Men det är också en lysande skildring av en svårt mobbad pojkes väg ut ur barndomen och de vägval han ställs inför.

 • av John Ajvide Lindqvist
  75 kr.

  I John Ajvide Lindqvists bok Människohamn är inte zombier eller vampyrer som hotar oss, utan något så alldagligt och ständigt närvarande som havet. Havet. En hemsk fiende - stor, mäktig och otäck. Människohamn är en saga om kärlek, hat och magi. Det är berättelsen om de dolda krafter som har skapat skärgården.

 • av John Ajvide Lindqvist
  85 - 219 kr.

  Med X Den sista platsen avslutar Sveriges obestridlige skräckmästare trilogin Platserna som inleddes med Himmelstrand och Rörelsen. Det är en övernaturlig kriminalroman där småbrottslighet korsar det utomvärldsliga.

 • av John Ajvide Lindqvist
  75 kr.

 • av John Ajvide Lindqvist
  75 - 205 kr.

  I Låt de gamla drömmarna dö har John Ajvide Lindqvist samlat texter skrivna under lång tid i vitt skilda sammanhang. Här finns allt från efterfrågade noveller, sketcher och kåserier till recensioner och Sommarprogrammet från 2006.Inte minst finns här novellen som gett samlingen dess namn, och som ger svaret på vad som hände Oskar och Eli sedan de stigit av tåget där Låt den rätte komma in slutade.Vissa av texterna har publicerats tidigare, däribland följetongen Tindalos och långnovellen Ansiktsburk, andra är helt nyskrivna eller har bara framförts på scen. Allt inleds med ett specialskrivet förord.Det här är en bok för dem som vill läsa allt, för dem som vill veta hur det går och för alla som vill prova på att tillbringa några timmar i John Ajvide Lindqvists skrämmande och fascinerande värld.Pressröster"Det allra mesta är av intresse och mycket är suveränt. Novellerna håller genomgående hög klass." Svenska Dagbladet"Det här är en nätt liten bok, också till sitt format, som en godispåse att ha i fickan och plocka ur när man blir sugen." Camilla Jönsson, Hallandsposten"En fin liten bok för den som bryr sig om skrivandets metodik och mannen bakom tangentbordet. Han skymtar fram annorlunda här; resultaten känns mindre processade och mer omedelbara än hans prosa annars gör." Andreas Ekström, Sydsvenskan

 • av John Ajvide Lindqvist
  75 - 229 kr.

 • av John Ajvide Lindqvist
  219 kr.

  Heidi Hallberg är stjärna i den populära realityshowen Hemma med Hallbergs och hon och hennes familj lever under ständig kamerabevakning. Men så en dag börjar glitchar och hack uppstå i verklighetens väv. Det första tecknet är en döende fluga på ett fönsterbräde som Heidi lägger märke till. Den ligger på rygg och trevar med sina ben i luften. I nästa ögonblick är den försvunnen. I takt med att dagen fortskrider ställer sig Heidi alltmer tvivlande till sitt eget livs realism. Hennes hand åker rakt igenom en solid dörr, trappsteg ändrar höjd. Vad är sant? Är hennes make och barn ens hennes? Är hela hennes reality i själva verket en simulering?Verkligheten är skräckversionen av alla serier som dagligen strömmar på våra skärmar. En bläcksvart komisk uppgörelse med samtidens version av realism. Vad gör det med en människa och en familj att ständigt uppträda snarare än att leva?

 • av Edgar Allan Poe, Stephen King, John Ajvide Lindqvist, m.fl.
  185 kr.

  Vad är det som rör sig där ute i mörkret? Vad är det som viskar och rispar mot ditt fönster? Är det en knotig gren i den kalla kvällsvinden, eller är det något annat?Frågan du borde ställa dig är: Vågar du dig in bland de tolv skräcknoveller som göms i "Varsel i mörkret"? Skräckantologin i din hand är sammanställd av Hans-Åke Lilja och är en hyllning till Stephen Kings författarskap, samt 20-årsjubileet för hemsidan Lilja’s Library – The World of Stephen King.I denna antologi samsas Stephen Kings ”Den blå kompressorn” med skräcknoveller av författare som Clive Barker och Edgar Allan Poe. John Ajvide Lindqvist medverkar även med ”The Keeper’s Companion” som är specialskriven för antologin.

 • av John Ajvide Lindqvist
  89 kr.

  Det finns en mördare i Blackeberg där Oskar bor. Alkisar och unga pojkar dör, alla offren är tömda på blod när de hittas. Oskar får en ny kompis, den söta grannflickan Eli. Eli är underlig. Hon har inga föräldrar, luktar konstigt och kan klättra uppför tre våningar. Hon har ögon som en katt och många hemligheter.  Vampyren i Blackeberg är en bearbetning av John Ajvide Lindqvists rysarbok Låt den rätte komma in.

 • av John Ajvide Lindqvist
  69 kr.

  När Robin spelar piano brukar hans pappa sitta i köket och lyssna. En dag märker han att Robin spelar en obehaglig melodi.  Robin säger att han hittat noterna bakom tapeten. De tillhörde någon som bodde i huset tidigare. Det är något ondskefullt över melodin. Robin kan inte sluta spela den fast han vill. Melodin får hans pappa att vilja göra saker. Fasansfulla saker. "Vårt blod, våra ben" är en bearbetning av John Ajvide Lindqvists "Våran hud, vårat blod, våra ben". Bearbetningen till lättläst är gjord av Klara Lindell. 

 • av John Ajvide Lindqvist
  199 kr.

  Hackspettens hjärna är upphängd i trådar vilket gör den unik i fågelsläktet så tillvida att den saknar förbindelse mellan kropp och medvetande. Älskade författaren John Ajvide Lindqvist går från skräck till skratt. Med hjälp av pseudovetenskap, fejkornitologi och vardagsfilosofi väver han fria fantasier kring våra vanligaste fåglar, med absurd humor som resultat. Texterna är vackert illustrerade med akvareller av Mia Ajvide. Här berättas varför danska är det språk som korpar har lättast för att imitera, hur många svalor som krävs för att tillverka en sommar och vad som hänt med SOG, Stora Ornitologiska Genusutredningen. Den perfekta presenten till den som tror sig veta allt. "Texterna i Alternativa fakta om fåglar, skrivna av John Ajvide Lindqvist, är både lekfulla, intelligenta och ibland nästan trovärdiga. (...) det är ett sant nöje att läsa alla de korta berättelserna i den här roliga, komprimerade boken där varje omskriven fågels egenheter illustrerats av Mia Ajvide. En rolig, mycket givande läsupplevelse i det korta formatet." BTJ, Elisabeth Brännström"Det är fyndigt, lättsamt och inte så lite skruvat, när vi får veta hur skator uppstod, varför vi aldrig ser strutsarna omkring oss och hur drömmen om tusenfinkar har fått en hel sekt att sitta i träd och gallskrika, iförda märkliga hattar." Norrtelje Tidning"Framställningen är på det hela taget saklig, intim och lite rart omständlig, som i någon av fågelkännaren Erik Rosenbergs fälthandböcker från 1900-talets första hälft. Innehållet, däremot, är rena pippin. (...) och ofta nog flöjtar den sig upp till smått geniala höjder." Aftonbladet, Petter Lindgren

 • av John Ajvide Lindqvist
  219 kr.

  Sveriges skräckmästare John Ajvide Lindqvist bjuder in till sin kreativa värld i denna unika tankesamling kring skrivandets fest och fasa. Här får vi följa med i arbetet med hans sju romaner, från Låt den rätte komma in 2004 till X - den sista platsen 2017. Med resonerande och ofta humoristisk stämma kommenterar John sina yngre upplagors problem och glädjeämnen.Resultatet är en rolig och lärorik bok för alla som vill läsa något annat än en regelrätt författarhandbok. Men också en bok för alla som vill kika in bakom kulisserna i den speciella fantasivärld som är John Ajvide Lindqvists.

 • av John Ajvide Lindqvist
  75 kr.

  Vid klipphällen där hon och Alice hade badat fötterna på eftermiddagen låg en eka. En tjärad eka som trots månljuset var så kolsvart att den framträdde som en silhuett mot stenen och vattnet. Ingen satt i den. Det var dunsen när den slog emot klippan som hade väckt henne. Monika blinkade igen, riktigt knep ihop ögonen för att tvinga bort bilden från sin näthinna. När hon öppnade dem igen låg ekan fortfarande där, orörlig i den vindstilla natten. Ekan. Den fördömda ekan. Den har hittat mig. I över sjuttio år har de två vännerna känt varandra. I över femtio år har de varje sommar campat på samma ö. I över sextio år har de delat en mörk hemlighet, som mitt i skärgårdsidyllen plötsligt gör sig påmind och hotar att ta livet av dem båda.John Ajvide Lindqvist, född 1968, är en av Sveriges främsta skräckförfattare. Hösten 2014 släpptes novellen Speciella omständigheter på Novellix. Nu kommer Nattrodd, John Ajvide Lindqvists andra novell skriven för och utgiven av förlaget. Nattrodd börjar vardagligt men det finns gamla och självklart hemska minnen på ön där den utspelar sig. Perfekt läsning när höstmörkret börjar sänka sig över landet. Om jag var lärare skulle jag dela ut den här boxen i skolan. Edgar Allan Poes klassiker Den svarta katten trollband en 6:a vi läste högt för på den tiden många studenter vikarierade som lärare. Den har ett direkt tilltal som även fick de värsta små ligisterna att haja till och knipa igen. Det är trots allt en mördare som talar från fängelset. Ett av de lyckligare bevisen på litteraturens kraft jag har upplevt. Dagens Nyheter

 • av John Ajvide Lindqvist
  145 kr.

  Tina som jobbar vid tullen är fenomenalt skicklig på att ta fast smugglare. Aldrig har hon tagit miste, förrän idag. När Vore kliver av färjan tvekar hon för första gången på sina känslor. Tina anar att han döljer något men vet inte riktigt vad. De attraheras av varandra och när hon lär känna honom inser hon att hela hennes liv är baserat på en lögn.Gräns är tidigare publicerad i novellsamlingen Pappersväggar och blir långfilm med premiär hösten 2018. I samband med detta släpps Gräns för första gången som kortroman med ett nyskrivet författarförord.

 • av John Ajvide Lindqvist
  75 kr.

  John Ajvide Lindqvist bevisar gång på gång att han är Sveriges okrönte skräckkung. I novellen Speciella omständigheter råkar ett par hitta en helt vanlig tvåplansvilla i Vallentuna, med en högst ovanlig mäklarannons. OBS! Speciella omständigheter!, står det längst ner, som förklaring till det låga priset. Vidskepligheter, tänker paret, och slår till. Men så en kväll hörs knackningarna…Mäklaren slog ut med armarna mot hela härligheten. Ja, ni kan ju se själva, sa hon. Återigen ett nickande och ett hummande, men till min glädje kunde jag se att det hade smugit sig in en vaksamhet i delar av gruppen. Blickarna som utbyttes var förstulna, tvekande. Jag kunde inte för mitt liv begripa varför säljaren hade bemödat sig med att skriva det där meddelandet, men oavsett syftet så tycktes det haft viss effekt. Jag hade läst någonstans att mer än hälften av svenskarna tror på spöken. Ställde inför ett aktivt val tycktes procenten vara högre än så. Jag tog Sofias hand och kramade den lätt, lutade mig mot henne och viskade Buuu i hennes öra.Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.

 • av John Ajvide Lindqvist
  89 kr.

  Många hemligheter vilar under havet. När Anders femåriga dotter Maja försvinner faller hans liv samman. Nersupen och förtvivlad flyttar han ut till Domarö där han bodde varje sommar som barn. Och där Maja försvann. För hon är väl försvunnen ...? En spänningsroman skriven av skräckmästaren Johan Ajvide Lindkvist bearbetad av Niklas Darke.

 • av John Ajvide Lindqvist
  139 kr.

  In September 1985, nineteen-year-old John Lindqvist moves into a dilapidated old building in Stockholm, planning to make his living as a magician. Something strange is going on in the building's basement - and the price of entry is just a little blood. 'I Always Find You' is a horror story - as bizarre and macabre as any of Lindqvist's bestselling novels. It's also a book about being young and lonely, about making friends and growing up. It's about magic, and the intensity of human connection - and a society's communal responsibility for a devastating act of political violence.

 • av John Ajvide Lindqvist
  149 kr.

  The phenomenal novel that changed the landscape of horror writing, and became a hit film and stage play

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.