Marknadens största urval
Frakt från 19 kr

Böcker av Jonas Gardell

Jonas Gardell är en populär författare, komiker, dramatiker och artist. Han är född år 1963 i tätorten Täby och redan i ung ålder skrev han noveller och dikter. År 1985 debuterade han som romanförfattare med boken passionsspelet som handlar om hans homosexualitet och om att man ska få vara den personen man vill vara utan att bli dömd av andra. Få svenska romaner har fått ett sådant stort genombrott som böckerna “En komikers uppväxt” och “torka aldrig dina tårar utan handskar”. Romanen han utgav 2018 “Till minne av en villkorslös kärlek”blev en av 2018 års mest sålda skönlitterära böcker i Sverige. Jonas Gardell återkommer ofta i sina böcker till sin tro. Han anser att bibeln är hans största inspirationskälla. Gardells böcker är översatta till ett 20 tals språk runt om i världen. Den första långfilmen som Jonas Gardell varit manusförfattare till var “Pensionat oskar” som hade premiär 1985. Filmen blev en stor succe och Gardell fick en guldbagge för bästa manus. Han har vunnit flera andra priser, bland annat Tv-priset Kristallen för serien “De halvt dolda” och Prix Futura för romanen “En komikers uppväxt”. Gardell blev dessutom utsedd till Årets svensk för sin roman och Tv-serie “Torka aldrig tårar utan handskar” och många fler priser.
Visa mer
Filter
Filter
Genre
 • (7)
 • (1)
 • (1)
Typ
 • (8)
Format
 • (5)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
Språk
 • (8)
Pris
SEK
Serie
 • (4)
Sortera efterSortera Populära
 • av Jonas Gardell
  85 kr.

  När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.Jag var en av dem som överlevde.Det här är min och mina vänners historia.

 • av Jonas Gardell
  125 - 229 kr.

  1879 skriver den kände filosofen Pontus Wikner en text han kallar Psykologiska självbekännelser. Manuset låses in i en blecklåda som enligt direktiven ska förvaras på Uppsala Universitetsbibliotek i minst 50 år innan någon får bryta förseglingen och läsa. Dess innehåll är så kontroversiellt och så skandalöst att enbart ryktet om den förseglade blecklådan skapar panik i Pontus Wikners vänskapskrets och man försöker utverka hinder för att blecklådan någonsin ska få öppnas. Ändå är det Wikners vilja att hans text någon gång ska publiceras. I en framtid när allt är förändrat. Han drömmer om ett lyckligare år.1970, nästan 100 år efter att Pontus Wikner skrivit sina olyckliga bekännelser, bildar några ungdomar i Örebro föreningen Gay Power Club. Den excentriske Ronny går ut i Örebro mitt på dagen i full drag. Kärleksparet Vanja och Kerstin skapar sensation i rikspressen som "flickorna som vill gifta sig". Och tillsammans genomför de den första demonstrationen någonsin i Sverige för homosexuell frihet.Ett lyckligare år är den gripande berättelsen om de unga studenterna Pontus och Herman och deras omöjliga kärlek under andra halvan av 1800-talet. Det är den fantastiska berättelsen om några modiga ungdomar i en liten stad i Mellansverige under andra halvan av 1900-talet som bestämmer sig för att också de har rätt till lycka. En svindlande roman om kärlek i en tid när kärleken saknade språk.Ett lyckligare år är den sanna historien om hur kampen för vår frihet började. Och utan början är vi ingenting.

 • av Jonas Gardell
  219 kr.

  Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin.De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu.Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt. För du vet hur det är: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen!Det som berättas i den här historien har hänt.Allt är sant.Jag var en av de som överlevde.Jag ville bryta tystnaden.Jag har gjort det nu.

 • av Jonas Gardell
  85 - 219 kr.

  De är en sorts familj: ärkefjollan Paul, Lars-Åke och Seppo, Reine med sitt plågade förflutna på den lilla bohuslänska ön, den vackre Bengt som är filmstjärna i vardande. Varje år firar de jul hos Paul, det är där Benjamin och Rasmus träffar varandra och blir kära. Allt ska de offra för kärleken.De älskar varandra så mycket. Världen och framtiden tillhör dem.Och det är då som sjukdomen kommer till staden.Bögpesten. Den nya digerdöden.De är alla så unga.En efter en skall de dö. Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant.Jag var en av dem som överlevde.Det här är min och mina vänners historia.Det här är andra delen i romansviten "Torka aldrig tårar utan handskar". Den första delen utkom i augusti 2012 och blev en stor säljsuccé som hyllats av en enig kritikerkår.

 • av Jonas Gardell
  85 kr.

  Sex år efter Torka aldrig tårar utan handskar, som tog Sverige med storm, återkommer Jonas Gardell med en stor, episk roman.Till formen en släktkrönika om den bortglömde författaren Jonas Gardell och hans familj. En familj som nog är bra på många sätt, men den tror inte på svaghet. Och kring sina hemligheter och icke önskvärda sanningar bygger man legender. Men främst är Till minne av en villkorslös kärlek ett oemotståndligt kvinnoporträtt av Jonas Gardells mor, Ingegärd Rasmussen. Den excentriska frikyrkodottern, född i mitten av 1920-talet och kringskuren av sin tids alla begränsningar för kvinnor, som går till storms mot hela världen med stridsropet: jag måste vara fri!Ingegärd lierar sig med Bertil, en framtidsman i 1900-tals Sverige, ett land i snabb förändring. Två drömmare som ska erövra världen.När yngste sonen Jonas föds är Ingegärd nära att dö. Men när hon ligger med spädbarnet på sitt bröst och ser in i den nyföddes ögon förstår hon att för den här hjälplösa krakens skull måste hon fortsätta leva. Där och då bildar modern och sonen ett förbund som de aldrig ska bryta.Till minne av en villkorslös kärlek är en episkt böljande roman om solidaritet och svek, skriven med humor och livsglädje och en smärta så stor att den får verkligheten att spricka.

 • av Jonas Gardell
  139 kr.

  Jonas Gardell har skrivit en klassisk saga med underbara illustrationer av Martin Jacobson.En dag kommer en liten gråsparv till trädgården där den malliga blåmesen och den självupptagna talgoxen bor. Gråsparven är trött och frusen och blir förvisad till det kala trädet allra längst bort i trädgården. Men allt är inte vad det ser ut att vara.Sagan om den lilla gråsparven är en magisk bilderbok att gå på upptäcktsfärd i och läsa om och om igen.

 • av Jonas Gardell
  85 kr.

  "I begynnelsen vandrade människan på månen."Så inleds En komikers uppväxt, som kommit att bli romanen om generationen som växte upp i 70-talets svenska förort. I centrum står den tolvårige Juha Lindström, klassens clown. Att vara rolig är det enda han är bra på.I Ett ufo gör entré återvänder Jonas Gardell till Juha och Jenny och de andra barnen i Sävbyholm. 70-talet är på väg att bli 80-tal. Det är kärnkraftsdebattens år, discots och John Travoltas år, punkens och Six Pistols år. Nu är de 15 år gamla och går snart ut grundskolan. De erövrar vuxenvärlden bit för bit och försöker förstå vem i helvete man egentligen är.Tjugofem år senare får Juha veta att något fruktansvärt hände Jenny den där sista fredagskvällen före skolavslutningen då han inte var med. Boken Jenny handlar om en enda sommarnatt i barndomen - en natt som aldrig kan göras annorlunda.Komikertrilogin är ett samlingsverk bestående av Jonas Gardells tre självbiografiska romaner: En komikers uppväxt, Ett ufo gör entré och Jenny."smärtsam tyngd och utomordentlig underhållning" Aftonbladet om En komikers uppväxt"Jonas Gardell är fortfarande världsbäst på att hitta ord som smakar av en hel tid." Expressen om Ett ufo gör entré"Några kommer med, några lämnas utanför; om det har Jonas Gardell skrivit ett nattsvart roman som lyser av mänsklig och språklig lyhördhet, av klarsynen hos den som själv lämnats utanför." Sundsvalls Tidning

 • av Jonas Gardell
  85 kr.

  Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin.De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu.Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt.För du vet hur det är: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen!Det som berättas i den här historien har hänt.Allt är sant.Jag var en av de som överlevde.Jag ville bryta tystnaden.Jag har gjort det nu.

Gör som tusentals andra bokälskare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fantastiska erbjudanden och inspiration för din nästa läsning.